Založ si blog

Tri provokačné otázky

Dnes sem dávam krátko tri témy posledných dní, ktoré ma upútali   a rada by som poznala aj váš názor. Vopred ďakujem za všetky konštruktívne a slušné príspevky, ktoré budú smerovať k téme.  Začnem Tomášom Tarabom. O tom, že popri správnych krokoch robí v rezorte aj čistky, ktoré ochromujú jeho istú časť, vedia všetci ochranári. Žiadni progresívci ,ide o ľudí, odborníkov,  roky pracujúcich v tomto fachu.  Ten rezort potrebuje posilniť, nie ešte aby ľudia dobrovoľne zo svojich peňazí vo voľnom čase pomáhali štátu ratovať situáciu v niektorých oblastiach. Najnovšie  Republika upozorňuje , že Taraba podporil Green deal a ide proti poľnohospodárom. Ministri životného prostredia členských štátov EÚ (a aj Taraba)nedávno formálne prijali nariadenie o obnove prírody, ktoré je jedným z opatrení Európskej zelenej dohody nazývanej aj Green deal. Proti zákonu hlasovali Poliaci, Maďari alebo Taliani- V Rakúsku vypukla vládna kríza a vláda sa ide proti nariadeniu brániť na Súdnom dvore EÚ. Republika konštatuje, že z krokov Tarabu je sklamaná i  Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. “Naopak Tarabu za podporu Green dealu otvorene chvália ekoteroristi z Greenpeace, na stránkach Denníka N. Chváli ho dokonca Hojsík, priamo na webe Progresívneho Slovenska! Taraba by mal vysvetliť len jedno. Čo za túto zradu poľnohospodárov dostal.” Nedávno som mala návštevu, ktorá  má veľmi blízko k istému koaličnému politikovi. Takpovediac vidí koaličníkom  priamo do taniera. Upozornila ma na isté nešťastné praktiky Becíka a spomínala aj Tarabu . Obaja sú vraj veľmi bohatí ľudia a tí nebudú chrániť záujmy obyčajného človeka. Počas návštevy táto osoba dokonca telefonovala a s politikom sa zhodli, že Tarabu si v EU kúpili. Čo si myslíte , bol Taraba kúpený?  

Otázka číslo 2.:  v poslednej dobe  sa často diskutuje v súvislosti s Petrom Kotlárom  o covide. Počkám si do septembra, s čím  Kotlár príde, hoci už teraz mám svoj názor. Upútala ma ale veta v istom blogu – vraj „ Covid je celosvetovo riadená operácia.“   Pripúšťam už naozaj všeličo možné , no predsa by ma len zaujímalo : To znamená, že tí,  čo ho riadia, mali protilátky, aby sami covid oni a ich rodiny nedostali?  

Otázka číslo 3  sa týka zakladateľ servera Wikilieaks Juliana  Assangea. Tento  týždeň prizná vinu v súvislosti s porušením amerického zákona o špionáži v rámci dohody s úradmi USA. Je dobré, že zverejnil státisíce uniknutých tajných dokumentov týkajúcich sa vojen v Afganistane a Iraku. Som rada, že spravodlivosť zvíťazila a že je slobodný, navyše, ak má problémy so srdcom. Ale čítala som , že bol vo Švédsku obvinený zo znásilnenia a obťažovania. Aká je pravda? Či to bolo  cielene vykonštruované? Ak by aj nie, už dostatočne splatil , čo urobil.  Pýtam sa , lebo na internete sa  k nejakým záverom tohto obvinenia neviem dostať.  

Huliakovčina a fašizmus

28.09.2024

Božena Slančíková Timrava vo svojej dobe prenikavo videla, nebojácne písala, a preto to nemala ľahké. V poviedke Ťapákovci dokonale vystihla mentalitu časti Slovákov žijúcich na vidieku. Odvtedy sa u nás udomácnil pojem ťapákovčina- to jest zaostalosť, zápecníctvo, lenivosť, obmedzenosť. Žijú aj dnes Ťapákovci? Určite, a nielen na Slovensku, samozrejme. Takých tých [...]

O plodoch a potratoch pohľadom zdravého rozumu

27.09.2024

V spoločnosti sa opäť rozvírili vášne v súvislosti s témou nenarodených detí. Nedávno sa konal v Košiciach Pochod za život. Budem šokovať, ale ja celkom nerozumiem zmyslom takýchto pochodov. Koho vlastne chcú osloviť? Ľudí, ktorí sú kategoricky proti potratom, nemá zmysel a apelovať na ženy, ktoré sa už definitívne rozhodli? Ak je to však len taká tichá forma [...]

Klesáme na dno, spadneme?

25.09.2024

Klesáme. A to nielen časť opozície typu Matoviča, časť koalície, poslanci typu Huliaka či Danka. Spolu s nimi klesajú všetci tí, ktorí podporujú podobné názory týchto pánov a im podobných. Urážať gejov a lesby , ktoré nemôžu za to, akí sa narodili , urážať ženu za to, že nechce, aby o jej tele rozhodovali muži, môže len úbožiak a obmedzenec. Ale taká je nielen [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 1560012x
Priemerná čítanosť článkov: 4171x

Autor blogu

Kategórie