Založ si blog

Poďme diskutovať, nie zakazovať. Je Republika pravicová či ľavicová?

Najľahšie pre totalitný režim je zakázať. Mali sme tu už zakázané weby , ľudí , ktorí prišli o prácu. O tú napokon môžete prísť hocikedy, ak váš názor veľmi vybočuje z oficiálne razenej línie. Tak to bolo za minulých vlád a výnimkou určite nebude ani tá súčasná. Ak nie ste sympatizantom tej správnej strany , nechráni vás ani status dobrého odborníka. Najnovšie čítam, že treba zakázať vakcíny. Ja si skôr myslím, že je potrebné diskutovať, ale nech na verejnosti diskutujú virológovia , odborníci, lekári , nech konečne počujeme nahlas vyslovené rôzne argumenty pre a proti. Na internete môžete nájsť plno mylných informácií , ktoré skôr poškodia ako pomôžu. Lepšie je pozerať sa pri debate priamo do tváre debatujúceho. Veď kto už vie lepšie vyselektovať balast ako odborník v danej oblasti? Aj lekári síce môžu mať protichodné názory, ale aspoň si ich vypočujete a záver pre seba si následne urobíte sami. Premiér Fico je politik, nie odborník. Odborníkom je akurát tak v práve, napokon, keď skončí svoju reč, občas máte pocit, že namiesto vody skutočne pijete víno.

Tam kde končí slobodná voľba, začína totalita, násilie. Vo všetkom. Napríklad som čítala , že treba zrušiť súkromné poisťovne. Nejakí mudráci chcú rušiť to, čo skutočne funguje a idú proti zdravému rozumu. Padol totiž ˇargument“, že súkromné poisťovne si sami vyberajú poistencov, vraj mladých a zdravých a čo je choré, zostáva pre štátnu. Nuž, čo na to povedať? Nezmysel! Ja poznám iba ľudí, ktorí si sami dobrovoľne vyberú poisťovňu, vy poznáte takých, ktorých si vybrala poisťovňa?

Teraz k vláde. Nedávno som sa dostala k tak trochu šokujúcej informácii, že ideálna by vraj bola vláda Smeru a Progresívneho Slovenska. Samozrejme, vieme, že v realite je takáto možnosť vylúčená. A predsa- ak by sme žili v spoločnosti bez extrémov a extrémistov , viem si predstaviť, že by racionálny Smer korigoval a dával do správnej roviny isté požiadavky, s ktorými by prišli progresívci a naopak, čerpal by to pozitívne z moderných trendov.

K Republike. Milana Uhríka považujem za rozumného človeka a páči sa mi aj jeho pokojné vystupovanie. Tak sa napokon zdá, že Republika, označovaná za krajnú pravicu , je viac ľavicová ako takzvané sociálnodemokratické strany, ktoré nám vládnu. Kriticky a rozumne poukázali zástupcovia tejto strany na úskalia konsolidačného balíčka, až sa človeku zdalo, že je to jedine Republika, ktorá bráni záujmy bežných Slovákov. Škoda len, že aj táto strana má vo svojom programe veci, ktoré obmedzujú slobodu istej skupiny ľudí. A opäť sme pri slove totalita. A ešte ten nešťastný koaličný potenciál. Čert ako diabol. Nevyberiete si.

Huliakovčina a fašizmus

28.09.2024

Božena Slančíková Timrava vo svojej dobe prenikavo videla, nebojácne písala, a preto to nemala ľahké. V poviedke Ťapákovci dokonale vystihla mentalitu časti Slovákov žijúcich na vidieku. Odvtedy sa u nás udomácnil pojem ťapákovčina- to jest zaostalosť, zápecníctvo, lenivosť, obmedzenosť. Žijú aj dnes Ťapákovci? Určite, a nielen na Slovensku, samozrejme. Takých tých [...]

O plodoch a potratoch pohľadom zdravého rozumu

27.09.2024

V spoločnosti sa opäť rozvírili vášne v súvislosti s témou nenarodených detí. Nedávno sa konal v Košiciach Pochod za život. Budem šokovať, ale ja celkom nerozumiem zmyslom takýchto pochodov. Koho vlastne chcú osloviť? Ľudí, ktorí sú kategoricky proti potratom, nemá zmysel a apelovať na ženy, ktoré sa už definitívne rozhodli? Ak je to však len taká tichá forma [...]

Klesáme na dno, spadneme?

25.09.2024

Klesáme. A to nielen časť opozície typu Matoviča, časť koalície, poslanci typu Huliaka či Danka. Spolu s nimi klesajú všetci tí, ktorí podporujú podobné názory týchto pánov a im podobných. Urážať gejov a lesby , ktoré nemôžu za to, akí sa narodili , urážať ženu za to, že nechce, aby o jej tele rozhodovali muži, môže len úbožiak a obmedzenec. Ale taká je nielen [...]

Rwanda / Marburg /

Rwanda začala s očkovaním proti vírusu marburg, dostala stovky dávok skúšobnej vakcíny

06.10.2024 20:21

Infekčné ochorenie v krajine prvýkrát potvrdili koncom septembra.

Viktor Orbán

Orbán v Taliansku: Brusel nás trestá za to, že nevpúšťame migrantov. Tvrdí, že Maďarsko chráni Európu

06.10.2024 19:36

Maďarský premiér zdôraznil, že Maďarsko dostalo pokutu 200 miliónov eur a každý deň platí milión eur, pretože neumožňuje vstup migrantov.

Sweden Climate Protest

Aktivistku Thunbergovú zadržali na klimatickom proteste v Bruseli

06.10.2024 18:53

Švédsku aktivistku zadržali spolu s ďalšími vyše 100 protestujúcimi.

Chaldíja

Izraelské letectvo zaútočilo v sýrskom meste Homs na autá s humanitárnou pomocou

06.10.2024 17:53

Tri nákladné vozidlá s humanitárnou pomocou boli zaparkované blízko továrne na výrobu iránskych automobilov.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 375
Celková čítanosť: 1565750x
Priemerná čítanosť článkov: 4175x

Autor blogu

Kategórie