Založ si blog

SLOVÁCI NIKDY NEBOLI, NIE SÚ A ANI NIKDY NEBUDÚ NÁRODOM EXTRÉMISTOV, HOMOFÓBOV A RASISTOV

Vybrané z jedného statusu na sociálnej sieti. Čo vy na to? Ja s tým súhlasím:

Musím sa ohradiť  voči súčasným snahám, predovšetkým tzv. liberálneho spektra, voči prezidentke republiky, ale aj všetkým, ktorí sa snažia toto nešťastie využiť na navodenie dojmu, že Slovensko, Slováci, sú národ extrémistov, národ nenávidiaci iných pre jeho inakosť, sexuálnu orientáciu, rasu či národnosť. Takýmto spôsobom len obrazu Slovenska a vôbec Slovensku škodia.

Nie je to pravda. Nemáme to v génoch, je nám to historicky cudzie. Nie Slováci sú ideologickými tvorcami otrokárstva, gilotíny, rasizmu, nacizmu, fašizmu, holokaustu, dvoch svetových vojen, Hirošimy a Nagasaki. A donedávna nám bolo celkom cudzie strieľanie v školách, synagógach, ktoré, ako akýsi zvrátený „vzor“, k nám tiež odkiaľsi prichádza. Bolo síce krátke obdobie, keď nám zvrátená ideológia rasizmu, fašizmu bola vtedajšími vyspelými mocnosťami západného sveta vnútená. Za krátky čas sme sa v SNP s týmto, s prepáčením, západoeurópskym svinstvom, dokázali vysporiadať.

Vzhľadom na konanie človeka, o ktorom ani nevieme, či bol trestne zodpovedný alebo duševne chorý, pretože zdravý a trestne zodpovedný jedinec asi takto konať nemôže, nemôžeme demonštratívnym spôsobom ukazovať svetu, že Slovensko má nádych akéhosi extrémistického štátu. Ba práve naopak, musíme tvrdiť, a to objektívne a pravdivo, že ide skutočne o ojedinelý jav pomäteného človeka, ktorého konanie nemá s povahou a myslením občanov Slovenska nič spoločné.

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1380070x
Priemerná čítanosť článkov: 4452x

Autor blogu

Kategórie