Založ si blog

Totalitné štáty sa boja humoru a diskusie. Je Slovensko totalitný štát?

Po novembri 1989  sa mnohým  zdalo, že začína svitať na nové, osvietené časy.  Že nastáva éra demokracie a blahobytu. Iste, dobré úmysly väčšinou pokazia konkrétni  ľudia  a Dubčekov model socializmu s ľudskou tvárou  sa zdal byť  už zastaralý.  Svet bol v pohybe, Európa bola v pohybe  a Československo sa pridalo k zástupu štátov, ktoré si zvolili slobodu. Vykúpenie malo meno Západ.  Čoskoro  sa však ukázalo, že nová éra priniesla hlavne príležitosti tým správnym a najviac nadupaným samcom- dravcom.  Isteže, všetko má svoje negatíva aj pozitíva.  Jedným z pozitív bol vznik  Slovenskej republiky. Nepatrím k ľuďom, ktorí na Československo nadávali  a mali pocit, že nás bratia Česi utláčajú.  No vždy vychádzam zo základov psychológie , ktoré sa dajú  aplikovať aj na spoločnosť. Ak platí, že iba sebavedomý a spokojný človek prinesie šťastie druhému  a že základom  lásky k iným je mať rád samého seba, potom  je jasné, že  aj Slováci sa potrebovali prebudiť národne, to znamená oddeliť sa a vyskúšať  si vlastné sily. Posilniť  svoje sebavedomie. Oddeliť sa, aby sme sa neskôr mohli aj spájať, trebárs aj pod vlajkou Európskej únie. Od vzniku Slovenskej republiky sme prešli kus cesty  a názory  na to, či  a kedy sme  kráčali tými správnymi, sa rôznia. Teraz je rok 2022  a mnohí mi  dáte za pravdu, že  dnes na našej ceste vpred  prevažujú skôr negatíva.  Ekonomika  v rozvrate , neschopná vláda, ktorá  sa drží korýt za každú cenu  a verne slúži mocným tohto sveta. Táto vláda je navyše aj nebezpečná , potláča našu slobodu,  zavádza cenzúru. Nanucuje nám  svoje názory  a každý iný  je považovaný za  nepriateľský , taký, ktorý treba v zárodku potlačiť. Že ste si za socializmu  nemohli povedať svoje, lebo ste prišli o prácu a vaše deti  mali zahatanú cestu k štúdiu? A vari teraz môžete? Nevyhodia vás  síce  oficiálne z práce za názor, ale nejaký  dôvod sa už nájde( napríklad nadbytočnosť.)  Kritizuješ šéfa ?Pôjdeš! Pamätáte sa na časy, kedy by sme až takto boli rozvadení ? V spoločnosti to vrie . Rozoštvané rodiny  a priatelia stojaci proti sebe najprv  v otázke očkovania, teraz kvôli  názorom na vojnu.  Áno, doba  je mimoriadne ťažká , no a práve preto potrebujeme múdrych a schopných, aby nás previedli cez túto krízu. Už ktorí to sú a či vôbec existujú , to je iná otázka…Dnes len vieme, ktorí to nie sú.

Totalitné režimy sa vždy báli humoru.  Humor vie totiž riadne ostro šľahať.  A nikto nemá rád ,keď sa mu vysmievajú do  očí. Komunisti  hľadali paranoidne pomaly vo všetkom  dvojzmysly. Podozrivá bola už len veta v divadle  :“ Nevyzerá to na to, že od zajtra tu bude lepšie.“ Keď Miro Žbirka skladal pieseň Do člna mi stále tečie voda, Lučenič ho upozornil, že stráca čas, toto im neprejde, pretože aj pieseň musí byť pozitívna. Taká bola doba. A myslíte, že teraz je iná? Médiá , ktoré by mali byť slobodné a mali  by dať priestor  na pluralitu názorov ,  robia cenzúru  alebo nám masírujú mozgy výmyslami.  Niekedy z horlivosti, niekedy možno aj zo strachu. Mnohí z vás sú toto príkladom.  Aj ja som toho príkladom. Len taká maličkosť.  Nedávno som uverejnila blog https://luna5.blog.pravda.sk/2022/10/13/sluzim-svojej-vlasti-amerike/ , išlo samozrejme o fikciu. Z tajného denníka ministra Naďa.  A vzápätí blog zmizol. Lebo  to  síce bola fikcia, ale taká, ktorá ďaleko od pravdy nemá.  Naď si nezaslúži súcit, je to arogantný  človek, ktorý tu napáchal viac zla ako traja ministri dokopy. Je to človek totality, prvý človek, ktorý oficiálne protestoval proti zverejneniu  článku –fikcie v časopise Plus sedem dní:   https://plus7dni.pluska.sk/nasa-fikcia/je-to-tu-minister-obrany-jaroslav-planuje-obnovenie-povinnej-vojenskej-sluzby-januara.

Čo   protestoval? On sa vyhrážal . Takže : Vitajte v totalite, priatelia!

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1379137x
Priemerná čítanosť článkov: 4449x

Autor blogu

Kategórie