Založ si blog

Ako to funguje na Facebooku alebo Bude Facebook spolupracovať v prípade strelca Juraja C?

Opäť sa budem inšpirovať istým  článkom, no pokojne som blog mohla spracovať aj bez tejto inšpirácie, lebo s Facebookom mám vlastné skúsenosti a čosi o praktikách aktivistov viem.  Takže – históriu Juraja C. na Facebooku vymazal  sám Facebook, konkrétne správca siete – Meta . Podnet na vymazanie však zrejme prišiel od nejakého slovenského aktivistu, ktorý sleduje prostredie a  spolupracuje s Facebookom ako cenzor. Profil zmizol mimoriadne rýchlo, no Facebook má stále k dispozícii  komunikáciu a kontakty strelca.  

Som v skupine , ktorá takisto mala v minulosti  problémy s FB. Ja osobne Facebook považujem za zlo modernej doby , no za istých okolností je niekedy nevyhnutné byť jeho  súčasťou. Viackrát som sa nemohla k účtu dostať , no vždy sme s druhou adminkou prešli FB cez rozum. Zarážajúce je,  že vás občas aj obvinia za porušovanie noriem komunity , no pravidlá si pritom určujú prapodivné. A niet s kým komunikovať, ak vás napríklad zablokujú a chcete sa domôcť spravodlivosti. Pomoci sa tak skoro nedočkáte.  Facebook nemá na  Slovensku vlastnú redakciu  Práve preto zaráža tá rýchlosť vymazania citlivých informácii , skrátka niekomu muselo veľmi záležať, aby zmizli čím skôr zo sveta. Dozor nad FB na Slovensku vykonáva  skupina kontraktorov alebo spolupracovníkov z aktivistického prostredia, čiže ide o ľudí z prostredia  progresívnych médií,  z prostredia bezpečnostných analytikov alebo protihybridných tímov. Ak vyhodnotia , že ste hrozbou pre ich záujmy, raz dva s vami robia poriadok, Aj my sme raz boli tri dni vypnutí po atakoch redaktorky z Denníka N , ktorá sa ma aj telefonicky najprv snažila zmanipulovať , no neuspela , a tak zakročili. Preto je takmer isté , že FB konal  v prípade strelca na podnet aktivistov.- progresívcov, demokratov. Lebo je podozrenie , že sa  zradikalizoval pod vplyvom opozičných strán a preto bolo potrebné zakročiť a pozametať stopy. Našťastie dáta sa archivujú roky, takže história zmazaná nie je.

 Facebook alias Meta je povinný pri vyšetrovaní zločinov sprístupniť potrebné informácie úradom, lenže o rozsahu  sprístupnenia rozhodne Meta , resp americké úrady.  FBI vraj  prisľúbila súčinnosť. No ak strelec bol  prepojený s proatlantickými skupinami , nebude to ľahké. Vzhľadom na to, že hybridná  vojna stále neskončila.

Premiérov prejav na Devíne.Prečo Smer progresívci nedokážu poraziť?

06.07.2024

Keď sa zjavil premiér na Devíne, viacerým jeho voličom ostalo mäkko pri srdci. Ako by aj nie, zázrakom prežil atentát a vraj bude mať doživotné následky. Každému súcitnému človeku príde ľúto, keď vidí dovtedy energického, vyšportovaného premiéra o paličke. Iste, našlo sa aj plno tých, ktorí Robertovi Ficovi venovali nenávistný pohľad , [...]

Bezkonkurenčný Viktor Orbán môže byť príkladom pre Fica i Pellegriniho

05.07.2024

Keď som počúvala reči Petra Pellegriniho v Poľsku, bolo mi trápne a opäť som si pomyslela, že Viktor Orbán je jediný politik, ktorý má guráž stále hovoriť to isté bez ohľadu na to ,či sa to niekomu páči alebo nie. To isté hovorí doma, to isté v zahraničí. Lebo má charakter. Orbán pohotovo vycestoval za Putinom, ešte [...]

Ospravedlní sa Čaputová, opozícia a médiá ?

03.07.2024

Veľké sklamanie musia prežívať všetci tí, pre ktorých otázky týkajúce sa zmien v trestnom zákone boli otázkami kľúčovými. Ešte aj moderátori hlavných správ Markízy boli nemilo prekvapení a zaskočení. Aspoň taký som z nich mala pocit. Čo potom musia cítiť politici typu Márie Kolíkovej? Robert Fico žiada ospravedlnenie za “prejavy nenávisti a [...]

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Orbán

Orbán: Pripravme sa na to, že Ukrajina sa nestane členom EÚ, ani NATO

27.07.2024 13:20

Maďarský premiér podotkol, že v rusko-ukrajinskej vojne majú obe strany brutálne straty, no napriek tomu sa nechcú dohodnúť.

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 353
Celková čítanosť: 1498819x
Priemerná čítanosť článkov: 4246x

Autor blogu

Kategórie