Založ si blog

Aj najlepší slovenský novinár sa môže mýliť. Teraz s ním nie vo všetkom súhlasím.

Veľa ľudí ho obdivuje a hovorí o ňom, že je momentálne najlepším slovenským novinárom. Aj ja obdivujem jeho štýl písania . Je nezameniteľný, brilantný, ukážkový. Ale aj on je len človek a občas sa môže v prognózach pomýliť. Takisto musím priznať, že nepoznám všetkých slovenských novinárov. Preto ho už začínam radiť  na  fiktívne prvé mesto vo svojom rebríčku , ale rozhodne medzi tých najlepších v realite.

Momentálne ma však trocha šokoval. Akoby nestačilo,  že tu máme kuvičie hlasy  zo strany mainstreamu, ktoré predpovedajú Slovensku  pomaly katastrofu. Svoje želania vydávajú títo jedinci za realitu.  Veď podľa nich aj Fico mal  sedieť v kúte v Bruseli, pričom opak bol pravdou. Fico tam rozhodne nepôsobil ako pokorený človek. Ale aby som sa  vrátila k pôvodnej myšlienke. Novinár, o ktorom píšem , začal nedávno takisto  pesimisticky uvažovať. Iste, v mnohom má pravdu.   Napríklad, že  od ľudí ako Kaliňák alebo Gašpar by sme očakávali, že sa budú držať v úzadí. A že od Fica bolo dosť trúfalé dať im až takú príležitosť. Pretože práve oni  boli symbolmi vlády oligarchov. Takisto je pravdou, že koalícia je krehká. Že Fico v kampani  voličom sľuboval politiku tvrdej ruky a radikálne zmeny: boj s politickými mimovládkami, boj s médiami, rázny koniec s vyzbrojovaním Ukrajiny aj za cenu sporov s Američanmi, prehodnotenie energetických sankcií, potlačenie migrácie…Ale že je zjavné, že na tento drsný typ politiky nebude mať silu.  Proti Ficovi budú stáť veľmi vplyvní  hráči: progresívne médiá, mimovládne organizácie, prezidentka, zahraniční partneri. Ak by dodržal sľuby, bude musieť zaplatiť vysokú cenu. Prídu politické sankcie, verejné protesty, petičné akcie, mediálne kampane, výzvy, aby Pellegrini vycúval z koalície…Popritom ho vraj  čakajú možné štrajky, petície od nespokojných  občanov.

To tvrdí on. Alebo sa  jednoducho takéhoto vývoja situácie obáva. A ja si dovolím trocha mu oponovať .Napríklad k tým oligarchom. Predsa tu máme stranu Hlas, ktorá sľúbila, že bude všetko  dôsledne kontrolovať a že nesúhlasí s politikou revanšu , pokiaľ nie je nutná ako v prípade Hamrana a čurillovcov. Nespokojní občania? Načo pár dní po zostavení vlády takto predbiehať?  Horšie ako za Matoviča to v žiadnom prípade nebude! Ľudia sa potrebujú predovšetkým upokojiť a naučiť sa ignorovať médiá hlavného prúdu. Áno, trocha sa obávam reakcie Bruselu. Lebo peniaze sú až na prvom mieste , to si povedzme na rovinu. Ich stopnutie by Slovensku určite neprospelo. Na druhej strane , a čo princípy? Možno stále ustupovať a za akú cenu? Ak vieme, že Západ robí zlú politiku resp. nerobí nijakú a len počúva veľkého brata zo zámoria , treba sa ozvať. Poukázať na problém a večne neskláňať hlavu ako otrok. Fico dostal šancu. A tak málo chýbalo…  Nazvite si ju teda hocijako , trebárs aj šancou od toho zhora.  Ale dostal ju a tak to takto zrejme malo byť.

O čierno-bielom a farebnom myslení a o tom, čo znamená stáť v ohni

23.06.2024

( blog venujem nicku Versal za jeho včerajší komentár , ktorý ma skutočne dostal. Veľmi pekne za neho ďakujem) Najprv pár slov na úvod. Včerajší blog o učiteľke som dnes sama stiahla, ale nie z dôvodu , že by som s ním nebola spokojná. Prečítalo ho dosť ľudí, myslím, že viacerí mi v duchu dali za pravdu a tak splnil svoj účel. Niektoré [...]

Je splnomocnenec Kotlár zaslúžene na pranieri?

21.06.2024

Je načase naliať si čistého vína. Blogerov, ktorí majú iný názor , sem chodia šikanovať ľudia typu Malinová. Za to, že mám svoje názory, ma uráža a píše, že som progresívny troll a ohlupujem ľudí. Prosím o prepáčenie, ak niekto kvôli mne ohlúpol. Ale šikanu budem riešiť . Napríklad aj otvoreným listom redakcii . Je načase skončiť s takýmito praktikami , s [...]

Nefér hra Smeru?

21.06.2024

Nechcem sa pýšiť cudzím perím, tak rovno napíšem, že môj blog je výrazne inšpirovaný komentárom podľa mňa najlepšieho slovenského novinára. Jeho vety budem citovať, ostatné sú z mojej dielne. Takže: Smer vyhral voľby. Dá sa povedať, že aj preto, lebo Robert Fico viedol populistické reči. Iste, robil dobrú opozičnú politiku a okrem toho, [...]

Martina Holečková

Poslanci na návrh nitrianskeho župana Becíka odvolali podpredsedníčku kraja Holečkovú

24.06.2024 13:23

Holečkovú na post nominoval Demokratický poslanecký klub. Viacerí jeho členovia tvrdia, že v prípade jej odvolania má ísť o revanš.

ŠÚKL / Štátny ústav pre kontrolu liečiv /

ŠÚKL sťahuje z trhu jednu šaržu lieku na liečbu problémov s prištítnymi žľazami

24.06.2024 12:53

Ide o šaržu s exspiráciou v júli v roku 2025.

LGBTI / Dúhová vlajka /

Prieskum: Polovica slovenskej populácie nesúhlasí s rovnakými právami pre LGBTQI+ páry

24.06.2024 12:35

Slovensko je krajinou s najmenšou mierou tolerancie a prijatia ľudí z LGBTQI+ komunity, čo dokazujú aj dáta z Eurobarometra.

Gröhling

SaS odmieta rušenie jedného volebného obvodu, zmenu považuje za účelovú

24.06.2024 12:22

Strana argumentuje prepadom veľkého počtu hlasov a ich nerovnosťou.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 345
Celková čítanosť: 1464757x
Priemerná čítanosť článkov: 4246x

Autor blogu

Kategórie