Založ si blog

Pekné tváre v novej vláde. A ešte-kto zastaví trnavského blázna?

Konečne po troch rokoch utrpenia má Slovensko opäť šancu ožiť. A byť  suverénnejšou krajinou ako doteraz. Hádam čas sluhov už skončil. Nová vláda to nebude  mať ľahké, no ako tak človek pozerá do tvárí nových ministrov, určite v nich možno čítať väčšiu odbornosť ako u ich predchodcov. Aj tri pekné ženské tváričky rozumejú  svojmu remeslu.  Možno Šimkovičová nemá skúsenosti, aké  si tento rezort vyžaduje, ale po tom, čo predviedla jej predchodkyňa, si hanbu neurobí. Osobne sa teším na ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča. Jeho tvár v TV diskusiách vždy bola zárukou odbornosti.  

Novej vláde sa samozrejme  osladzovať život chystá opozícia a naše hlavno prúdové médiá. V posledných dňoch rezonoval na Slovensku  predovšetkým  prípad s názvom Huliakovo, ktorý sa momentálne  premenoval na Tarabovo. Podľa môjho názoru to, čo sprvu vyzeralo hrozivo, skončilo najlepšie, ako mohlo. Čaputová síce prestrelila s dôvodom na nevymenovanie Huliaka( iný názor na klimatickú  krízu  ako Brusel), lenže pomerne agresívne video na sociálnej  sieti Huliak nevymazal a ani sa k nemu nevyjadril . A ono skutočne nerobilo dobrú reklamu budúcemu ministrovi. Priznám sa, na mieste prezidentky by som po jeho pozretí aj ja bola v rozpakoch ,či mám vymenovať takého človeka za ministra.  Huliak mohol dostať šancu  a možno by ju nebol premárnil, no zároveň mohol byť pre svoju prostorekosť a emotívnosť aj  časovanou bombou. Podľa mňa odľahlo aj koaličným partnerom. Tomáš Taraba je sympatický človek , má pokojné , rozvážne vystupovanie a hoci aj on vie prejaviť city  ( napríklad v poslednej  debate s Kolíkovou) , nedá sa vyprovokovať  tak ako Huliak. Chcem veriť, že rezort povedie dobre. Lebo ochranári majú v mnohom pravdu. …Aby  sme sa raz  nechodili do Rakúska pozerať, ako vyzerajú lesy. Rakúšania kupujú naše drevo , my si lesy ničíme a oni si tie svoje chránia.  

Na záver k potkanom a trnavskému bláznovi. Potkany veľmi rýchlo vycítia  nebezpečenstvo a hneď hľadajú  únikové cesty. Slovensko v poslednom čase opustilo pár takýchto potkanov, za ktorými nám ľúto nebude. Najnovšie  sa k nim pridal aj exminister Naď. Dostal ponuku od podobne orientovanej „odborníčky“ z Čiech. Hádam si myslí, že sa tam skryje pred spravodlivosťou.  Slováci však nezabudnú, ako nám zlikvidoval  obranu a aké protiústavné kroky podnikal. To by  nemalo ostať nepotrestané. A trnavský blázon? Nestačí skonštatovať, že je chorý! Veď má na svedomí smrť mnohých ľudí počas covidu, šikanovanie  a najnovšie aj volebný podvod.  To, ako dnes  osobne útočil na Pellegriniho svedčí o tom, aký podlý je to človek. A tým, že svoju stranu premenoval na Slovensko , sa dopustil urážky všetkých Slovákov, ktorí s ním a jeho partiou nechcú mať nič spoločné. To čo si dovoľuje? Kto s ním už konečne urobí poriadok?

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1384443x
Priemerná čítanosť článkov: 4437x

Autor blogu

Kategórie