Založ si blog

Pekné tváre v novej vláde. A ešte-kto zastaví trnavského blázna?

Konečne po troch rokoch utrpenia má Slovensko opäť šancu ožiť. A byť  suverénnejšou krajinou ako doteraz. Hádam čas sluhov už skončil. Nová vláda to nebude  mať ľahké, no ako tak človek pozerá do tvárí nových ministrov, určite v nich možno čítať väčšiu odbornosť ako u ich predchodcov. Aj tri pekné ženské tváričky rozumejú  svojmu remeslu.  Možno Šimkovičová nemá skúsenosti, aké  si tento rezort vyžaduje, ale po tom, čo predviedla jej predchodkyňa, si hanbu neurobí. Osobne sa teším na ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča. Jeho tvár v TV diskusiách vždy bola zárukou odbornosti.  

Novej vláde sa samozrejme  osladzovať život chystá opozícia a naše hlavno prúdové médiá. V posledných dňoch rezonoval na Slovensku  predovšetkým  prípad s názvom Huliakovo, ktorý sa momentálne  premenoval na Tarabovo. Podľa môjho názoru to, čo sprvu vyzeralo hrozivo, skončilo najlepšie, ako mohlo. Čaputová síce prestrelila s dôvodom na nevymenovanie Huliaka( iný názor na klimatickú  krízu  ako Brusel), lenže pomerne agresívne video na sociálnej  sieti Huliak nevymazal a ani sa k nemu nevyjadril . A ono skutočne nerobilo dobrú reklamu budúcemu ministrovi. Priznám sa, na mieste prezidentky by som po jeho pozretí aj ja bola v rozpakoch ,či mám vymenovať takého človeka za ministra.  Huliak mohol dostať šancu  a možno by ju nebol premárnil, no zároveň mohol byť pre svoju prostorekosť a emotívnosť aj  časovanou bombou. Podľa mňa odľahlo aj koaličným partnerom. Tomáš Taraba je sympatický človek , má pokojné , rozvážne vystupovanie a hoci aj on vie prejaviť city  ( napríklad v poslednej  debate s Kolíkovou) , nedá sa vyprovokovať  tak ako Huliak. Chcem veriť, že rezort povedie dobre. Lebo ochranári majú v mnohom pravdu. …Aby  sme sa raz  nechodili do Rakúska pozerať, ako vyzerajú lesy. Rakúšania kupujú naše drevo , my si lesy ničíme a oni si tie svoje chránia.  

Na záver k potkanom a trnavskému bláznovi. Potkany veľmi rýchlo vycítia  nebezpečenstvo a hneď hľadajú  únikové cesty. Slovensko v poslednom čase opustilo pár takýchto potkanov, za ktorými nám ľúto nebude. Najnovšie  sa k nim pridal aj exminister Naď. Dostal ponuku od podobne orientovanej „odborníčky“ z Čiech. Hádam si myslí, že sa tam skryje pred spravodlivosťou.  Slováci však nezabudnú, ako nám zlikvidoval  obranu a aké protiústavné kroky podnikal. To by  nemalo ostať nepotrestané. A trnavský blázon? Nestačí skonštatovať, že je chorý! Veď má na svedomí smrť mnohých ľudí počas covidu, šikanovanie  a najnovšie aj volebný podvod.  To, ako dnes  osobne útočil na Pellegriniho svedčí o tom, aký podlý je to človek. A tým, že svoju stranu premenoval na Slovensko , sa dopustil urážky všetkých Slovákov, ktorí s ním a jeho partiou nechcú mať nič spoločné. To čo si dovoľuje? Kto s ním už konečne urobí poriadok?

Premiérov prejav na Devíne.Prečo Smer progresívci nedokážu poraziť?

06.07.2024

Keď sa zjavil premiér na Devíne, viacerým jeho voličom ostalo mäkko pri srdci. Ako by aj nie, zázrakom prežil atentát a vraj bude mať doživotné následky. Každému súcitnému človeku príde ľúto, keď vidí dovtedy energického, vyšportovaného premiéra o paličke. Iste, našlo sa aj plno tých, ktorí Robertovi Ficovi venovali nenávistný pohľad , [...]

Bezkonkurenčný Viktor Orbán môže byť príkladom pre Fica i Pellegriniho

05.07.2024

Keď som počúvala reči Petra Pellegriniho v Poľsku, bolo mi trápne a opäť som si pomyslela, že Viktor Orbán je jediný politik, ktorý má guráž stále hovoriť to isté bez ohľadu na to ,či sa to niekomu páči alebo nie. To isté hovorí doma, to isté v zahraničí. Lebo má charakter. Orbán pohotovo vycestoval za Putinom, ešte [...]

Ospravedlní sa Čaputová, opozícia a médiá ?

03.07.2024

Veľké sklamanie musia prežívať všetci tí, pre ktorých otázky týkajúce sa zmien v trestnom zákone boli otázkami kľúčovými. Ešte aj moderátori hlavných správ Markízy boli nemilo prekvapení a zaskočení. Aspoň taký som z nich mala pocit. Čo potom musia cítiť politici typu Márie Kolíkovej? Robert Fico žiada ospravedlnenie za “prejavy nenávisti a [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 353
Celková čítanosť: 1498455x
Priemerná čítanosť článkov: 4245x

Autor blogu

Kategórie