Založ si blog

Na Slovensku sa začalo upratovať. Slepí to však nemôžu vidieť.

Udalosti posledných dní na Slovensku ma napĺňajú optimizmom. Som rada, že denne  stretávam ľudí, ktorí situáciu vidia rovnako. Konečne sa môžeme po dlhej dobe nadýchnuť. Nie, niežeby som si  myslela, že nová vláda bude ideálna a že neurobí žiadne chyby.  Iste ich bude robiť. Ale už tu nebude hrať hlavnú úlohu blázon, ktorý riadi a ovláda  ďalších  nekompetentných truľov. Nové tváre vzbudzujú nádeje. A s nimi prichádzajú  dobré správy.  Napríklad pediatri stiahli výpovede . Dokonca taká  Jana Bitto Cigániková skonštatovala, že Zuzana Dolinková bude dobrou ministerkou a že sa na jej pôsobenie teší. Ľudia, ktorých postihlo zemetrasenie sa dočkajú pomoci, bude aj 13. dôchodok. Migrantom začína zvoniť do hrobu(nemyslím to doslovne, nič zlé im neprajem).  No a doslova o čistku v dobrom  slova zmysle sa postaral Matúš Šutaj Eštok.  A čo ma veľmi potešilo? Trebárs, že Erik Kaliňák sa stal šéfom poradcov premiéra Fica a odporúčal mu, aby na zahraničné cesty so sebou nebral mainstreamových  novinárov. Tí aj tak budú neustále robiť neplechu. Napríklad v Bruseli hľadali niekoho, kto by im povedal, ako Robert Fico robí veci zle. Až narazili na estónsku premiérku, ktorá je miláčikom liberálov. Tá tvrdí, že jej  “nešťastné” vyjadrenia na adresu Roberta Fica boli výsledkom novinárskeho tlaku. Po zasadnutí ich korigovala, ale o tom už naše médiá mlčali. Zdá sa, že mainstreamu  na Slovensku končia zlaté časy.  Svedčí o tom napríklad  status na instagrame G. Kajtárovej, ktorá  sa sťažuje, že s ňou koaliční politici nechcú komunikovať. Veľmi dobrou správou je aj rozhodnutie generálneho prokurátora zotrvať vo svojej funkcii, Priznám sa, toto som tušila. Podľa mňa Maroš Žilinka  čakal na výsledky volieb. Iste uvažoval o rezignácii , ale on je človek, ktorého práca baví… a teraz už konečne bude mať tú správnu podporu. A hurá, aj na obrannú zmluvu s USA konečne  dôjde a bude sa  prehodnocovať!

Čo sa však  týka zahraničia,  tu  už nie sú dôvody na  veselosť. Vraždenie nevinných ľudí či už zo stranu Hamasu alebo Izraela veru človeka  nenapĺňa  optimizmom.  Celý svet môže na krátkozrakú politiku Izraela a Spojených štátov kruto doplatiť. Ale slepí nevidia a poloslepí nechcú vidieť. A Ukrajina?  R. Fico jasne pomenoval, ako  situáciu na Ukrajine vnímajú v Bruseli. Mnohí si myslia to čo on, ale nemajú odvahu ísť proti prúdu a hlavne sa boja médií, boja sa , čo si  o sebe na druhý deň prečítajú na titulnej strane. Vedia, že Ukrajina nemá šancu vyhrať, ale nemajú silu a ani záujem povedať nie dodávkam zbraní. Boj s médiámi je ťažký a nie každý má v sebe silu ako náš premiér. Žiaľ, rusofóbia zapustila hlboké korene. Rusofóbi nechcú pochopiť a pripustiť si pravdu, že konflikt na Ukrajine  bol vyprovokovaný  zo strany USA , že  Američania sa proste  pchali Rusom  do revíru. A každý si svoj revír predsa stráži. Fóbia nemá nič spoločné s rozumom, rusofóbom proste nevysvetlíš, že Putin nás tu nechce prísť okupovať, že to skôr Američania  robia všetko pre to, aby neprišli o svoje kolónie a zóny vplyvu.

  Potešilo ma však, že Zelenskyj sa cíti zradený a na vojenských poradách nevtipkuje. Časopis Time v reportáži opisuje jeho boj s upadajúcou bojovou morálkou , korupciou a klesajúcou  podporou spojencov. Napriek tomu verí vo víťazstvo. Aj v tomto je podobný Matovičovi. Obaja sú šašovia, no tragické je, že sa za každú cenu, aj za cenu  smrti a utrpenia iných  budú držať svojej „pravdy“.

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1384448x
Priemerná čítanosť článkov: 4437x

Autor blogu

Kategórie