Založ si blog

Aj Martin Klus opúšťa Slovensko. To teda bolí!

A odchádza ďalší. Nedostal sa do parlamentu, jeho strana prepadla. Štedrá odmena  za nadprácu pre strýčka Sama  a tých v EU  ho však neminula .

V statuse na sociálnej sieti sa rozlúčil:

 „Po takmer 15 rokoch vo verejnom priestore a takmer 10 vo verejnej službe prišiel čas sa s touto kapitolou života rozlúčiť. Bolo pre mňa veľkou cťou zastupovať vás a reprezentovať krajinu, ktorú milujem. Osud to zariadil tak, že o chvíľku odlietam na výskumný projekt za veľkú mláku a sám som zvedavý, čo ďalší život prinesie.” 

V ďalekej cudzine to nebude mať ľahké. Pozval ho tam George De Lama, známy americký novinár. Prešiel náročným výberom a nakoniec ho  vybrali ako účastníka tzv. Eastern European Program. Organizácia sa volá Eisenhower Fellowship. A bola založená vo Philadelphii pred 70 rokmi na počesť amerického prezidenta Dwighta D. Eisenhowera, hlavného veliteľa spojeneckých vojsk v Európe a neskôr prezidenta USA.

Klus bude mať veľmi náročnú úlohu. Musí to tam dať trocha do poriadku. Bude skúmať vplyv dezinformácii, hoaxov a propagandy na politický život v USA a Európe. Takisto by sa mal zaujímať aj o kritické myslenie a overovanie faktov u istej časti obyvateľstva.

Ale za ťažkú prácu ho čaká odmena. V podobe stretnutí, výletov , spoločných fotiek so známymi osobnosťami. Tie potom môže zdieľať  na sociálnych sieťach. Takže nakoniec dobre, že to tak dopadlo . Veď čo už tu, na Slovensku?

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1384903x
Priemerná čítanosť článkov: 4439x

Autor blogu

Kategórie