Založ si blog

KAJETAN ma chce zabiť mačetou ZA NÁZORY.

Na zamyslenie. Bude s tým Pravda niečo robiť?  Včera som sem dala „cvične“ tak trocha zo zvedavosti na reakcie  blog o tom, že vstup vojsk Varšavskej zmluvy  mnohí využívajú na protiruskú  propagandu.  Súčasťou blogu boli myšlienky: Iste, nemalo k tomu vôbec dôjsť . Ide o tragickú kapitolu našich dejín , keď sa zastavil obrodný proces .Samozrejme, agresívny zásah z 21. augusta sa nedá ospravedlniť a jednoznačne je potrebné ho odsúdiť. No je veľmi smutné, ak  najvyšší štátni  predstavitelia Slovenskej republiky odkaz  21. augusta   zneužívajú  a snažia sa vyvolať nenávisť voči všetkému ruskému. Porovnávajú vstup vojsk Varšavskej zmluvy  so situáciou na Ukrajine, hoci sú to dve neporovnateľné veci.  Ak však myslíme v súvislostiach, nezabúdajme, že v časoch studenej vojny nielen ZSSR prepadol Československo, ale napríklad aj USA viedli vojnu proti Vietnamu. A kým u nás umrelo pár ľudí , vo Vietname  ich zahynuli milióny. Spomínajme , ale pozerajme sa na dnešný deň očami historikov . Z histórie sa treba poučiť. Históriou je však aj druhá svetová vojna. Alebo vari máme  stále vyčítať Nemcom , že ju vyvolali? Dnešný deň by mal byť  mementom , mementom toho, že ľudský život je najcennejší a že nie je potrebné eskalovať napätie a za každú cenu bojovať tam, kde nemáme šancu. Zbytočne obetovať životy  ľudí je zločin.  To by nám určite Alexander Dubček povedal aj dnes . Odkaz dnešného dňa by mal byť aj taký, že ak chceme byť slobodní, nepotrebujeme tu žiadne cudzie vojská ,nepotrebujeme zbrojiť.  

Z diskusie som bola príjemne prekvapená. Drvivá väčšina blog skritizovala , ale diskutovali veľmi  slušne .  Jediná primitívna reakcia bola od nicku SVAKO.REGAN , no od toho nicku sa ani nič iné čakať nedalo. A ďakujem RAMGAD  za obranu!  Chcem upozorniť na nick KAJETAN , ten odporúča, že ma  treba zabiť mačetou! On ju má doma a chcel by ma vraj stretnúť.  Tak aj takýchto ľudí v našej spoločnosti máme  a oni si  o sebe myslia, že majú tie správne názory. Že tie ich sú v poriadku. Už dva dni žiadam Pravdu, aby niečo urobila s nickom bilagbilak , ktorý uráža  diskutujúcich, píše príspevky od veci  a rozbíja diskusie. Zatiaľ nikto nereaguje. Že by to bolo tou horúčavou?

Černák by mal ísť na slobodu

07.05.2024

Nezávidím sudcom, ktorí budú rozhodovať , či Mikuláš Černák ostane doživotne vo väzení alebo mu dajú šancu začať nový život. Nezávidím im o to viac, ak sú medzi nimi ľudia, ktorí okrem toho ,že by mali byť garantmi spravodlivosti ešte aj pragmaticky myslia. Lebo o pragmatizmus by v tomto prípade malo ísť predovšetkým. Pravdou však [...]

Niečo o konšpiráciách

02.05.2024

Zdravo konšpirovať je vraj zdravé. Je konšpirátorom Lukáš Machala, spolupracovník ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej? Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. Údajne sa vraj tento pán mal stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu, no našťastie on sám takéto špekulácie odmietol. V minulosti sa za [...]

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 314
Celková čítanosť: 1390971x
Priemerná čítanosť článkov: 4430x

Autor blogu

Kategórie