Založ si blog

Krátke letné úvahy. O psích očiach mužov a ako sa vyhnúť ďalšiemu sklamaniu .

Venované nicku PARÍŽANKA. Ďakujem za krásnu skladbu, ktorá sa mi nesmierne páči.  Možno sa ti, Parížanka, ak toto vôbec čítaš, môj  blog  nebude páčiť  a ničím ťa nezaujme. Ale to nevadí.  Aj tak ti ho venujem.:)

Cieľom týchto krátkych tzv. letných blogov  nie  je samozrejme nejaká moja  „ autobiografia“. Na to som príliš nezaujímavá , taký  máčny máčik.  Cieľom je skôr  vložiť sem pár svojich  postrehov. Ak aspoň niekomu pomôžu, potom  to má zmysel.  

Tak teda  poďme k tým psím očiam. Prečo práve psie?  Lebo pes je najvernejší priateľ človeka . Psíčkari vedia, o čom píšem. Váš pes  vás má rád  v hocijakej situácii. Aj keby ste pred ním robili tie najhoršie,  najodpornejšie veci ,on vás neopustí , lebo  vás ľúbi bezpodmienečnou láskou. Prvýkrát som také oddané  oči videla pred rokmi , keď som zachránila psa so svrabom , ktorý patril miestnym Rómom. Líhaval pod mojím balkónom , zaživa sa rozkladal , nebol to pekný pohľad. Zobrala som ho ku sebe do bytu,  následne k veterinárovi, ktorý ho vyliečil.  Keď potom  pozeral zdola na môj balkón  a ja som otvorila balkónové dvere ,prvýkrát  v živote som  si uvedomila, že aj  oči môžu vyjadrovať nesmierny smútok, ale aj  vďačnosť.

Za svojich mladých čias som stretla veľa mužov. Väčšinou som s  nimi však len rozprávala alebo tancovala, aby bolo jasné. Jednu dobu som nasávala život výlučne na diskotékach , proste len ja a hudba , a to mi stačilo. Všade kde som  sa objavila, som upútala minimálne pár príslušníkov silného pohlavia . Jeden z nich mi dokonca povedal, že som snom mnohých  mužov. No, nekúpte to! Samozrejme, ten muž nemohol tušiť, že nerada varím..)))Vravievali mi , že mám tvár ako herečka, no mne sláva nestúpla do hlavy a ak , tak iba na krátku chvíľu. Nie, nemyslela som na prekrásnu rozprávku o škaredom káčatku , čo sa stane labuťou. Môj príbeh bol iný. Bol to príbeh malej morskej víly , ktorá dostala od čarodejnice možnosť byť úžasnou tanečnicou, ale za cenu, že bude navždy  nemá.  Často som  priťahovala mužov so psími oddanými očami.   Ich oči vraveli: Zachráň ma, pritúľ si ma, pomôž mi! Tým mužom som však nedokázala  pomôcť a mnohí z nich zomreli. Zabila ich  samota.  Jeden z nich neskôr prostredníctvom mňa poslal  vo sne odkaz pre svoju mamu. Takže prvé posolstvo pre čítajúcich .Viem, že je nesmierne ťažké ,ak niekoho stratíte. Ale ak ešte plánujete chvíľu ostať žiť na tejto Zemi , nesmúťte za tými, čo tu  už nie sú. Verte, mŕtvi  by to nechceli . Verte , že je im tam dobre. Lepšie ako nám, pozemšťanom. Napokon, poznám to aj zo svojej skúseností, a to som ani nemusela prežiť klinickú smrť či cestovať  vesmírom v knihách. A teraz na záver rada pre osamelých mužov so psími aj nepsími očami . Čítala som niekde , už fakt neviem kde , lebo môj mozog po čase nepodstatné  veci vypúšťa  a ostáva v ňom iba pointa, že v ktorejsi krajine robí akýsi muž kurzy pre osamelých ľudí , ktorí si hľadajú partnerov.  Čo radí mužom, ktorí majú večnú smolu v láske? Muž si má medzi  prítomnými ženami  vybrať ženu s číslom jeden, ktorá ho najviac upúta. A potom ženu s číslom dva , aj tá ho upúta, ale o niečo menej. Pointa? Tá prvá v žiadnom prípade nie je tou pravou , priniesla by mu opäť len smolu. Lebo automaticky kopíruje chyby tých predchádzajúcich, ktoré ho priťahovali. Takže páni , nie tá prvá ,ale tá druhá v poradí , na tú sa zamerajte! Škoda len, že neviem, či toto isté platí aj pre ženy. Ale asi áno.

Nabudúce o tom, že nikdy nehovor nikdy  a že hladnú ženu je v prvom rade potrebné nakŕmiť .

Trollovia a dezoláti, čo myslíte, bude občianska vojna?

19.05.2024

Najprv k nadpisu. Nie je urážlivý, ale môže sa stať ľahko konštatovaním, ak sa nejaký diablik driemajúci vo vás zapojí znevažujúcim spôsobom do diskusie. Vítam tu všetkých inteligentných , dobrých a normálne zmýšľajúcich ľudí. A tomu zvyšku odkazujem: ak budete pokračovať často úplne bezdôvodne v osobných útokoch na kohokoľvek , [...]

Zakázať nie je riešením. Myšlienky totiž stále žijú.

17.05.2024

Po atentáte sa vyrojilo plno mudrcov. Mudrujú odušu, ako zlyhala ochranka a ako sa zanedbalo všeličo možné. Skalní odporcovia vlády a predovšetkým Roberta Fica majú zase priestor na sebareflexiu. Sú takí, ktorí si sčasti dokážu nasypať popol na hlavu. Napríklad Peter Bardy z Aktualít. Vyjadruje sa zmierlivo , píše, že si uvedomuje [...]

O čom vypovedá video s R. Ficom

17.05.2024

Dnes sa ku mne dostalo isté video. Ocenila by som slušnú , konštruktívnu debatu , debatu bez vzájomných urážok. Istý bloger, s ktorým som doteraz prakticky skoro v ničom nesúhlasila, napísal (a určite to myslel úprimne):“ Veľmi by som si prial, aby premiér Fico, ktorý včera v Handlovej takmer prišiel o život po šialenom čine dôchodcu z Levíc, sa uzdravil [...]

juraj c. strelec

Hamran: Uniknuté video s atentátnikom natočil príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov a posunul ho nadriadeným

20.05.2024 14:06

Na videu útočník na obvodom oddelení polície a hovorí o svojom názore na politiku.

Netanjahu

Hlavný prokurátor medzinárodného súdu požiadal o zatykače na Netanjahua a lídrov Hamasu

20.05.2024 13:56

Hlavný prokurátor ICC oznámil, že požiadal o vydanie zatykačov na lídrov palestínskeho radikálneho hnutia Hamas a Izraela.

SR Prešov Demokrati snem Naď TK POX

Vytýčili prvé pojednávanie vo veci žaloby Jaroslava Naďa na Ľuboša Blahu

20.05.2024 13:46

Naď podal na Blahu žalobu za to, že ho pred vyše dvoma rokmi opakovane nazval vlastizradcom.

Rooseveltova nemocnica, Banská Bystrica

Rooseveltova nemocnica podpísala zmluvu so zhotoviteľom novej nemocnice

20.05.2024 13:06, aktualizované: 13:50

Hrubá stavba nemocnice má byť hotová v roku 2026, bude financovaná z plánu obnovy.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 326
Celková čítanosť: 1415553x
Priemerná čítanosť článkov: 4342x

Autor blogu

Kategórie