Založ si blog

Nebezpeční Poliaci. Zatiahnu nás do tretej svetovej vojny?

O našich severných susedoch sa povráva kde čo. Predovšetkým, že sú špekulanti . Napokon, mnohí z nás  sa po aférach , ktoré sa prevalili,  pozeráme na potraviny pochádzajúce z Poľska s podozrením. Vieme aj, že ide o národ  značne konzervatívny a nábožný. Nábožensky založení Poliaci sú však súčasne dosť horkokrvní na to, aby  sa od začiatku  vypuknutia konfliktu na Ukrajine prejavovali ako vojnové jastraby . Poliaci si robia  svoju vlastnú politiku, ktorá však so spravodlivosťou nemá nič spoločné. Poliakom ide hlavne o pomstu ,ide im o to, aby naplnili svoje ambície. S Ukrajincami   ich spája história , no aj pocit krivdy. Je pravdepodobné, že veľké kolóny poľských tankov sa presunú na územie Ukrajiny už o niekoľko týždňov. Ide o hranice s Bieloruskom, chcú prevziať bez bojov a rýchlo kontrolu  nad pohraničnými mestami Kovel, Sarny a Volodymyr. Zámienku im poskytli wagnerovci ,ktorí sa presunuli do Bieloruska. Ak sa tak stane, bude to veľmi  nebezpečné , pretože potom málo chýba, aby bolo NATO vtiahnuté do bojov prebiehajúcich na Ukrajine. Potom už môžeme byť skutočne na prahu  tretej svetovej vojny. Rusko aj Bielorusko si už dávno uvedomujú, čo sa pripravuje. Je to ako v šachovej partii , treba predpokladať ťah súpera  a predbehnúť ho. Práve preto ako výstrahu dokončili rozmiestnenie taktických jadrových zbraní na území Bieloruska.

Podľa istých info  poľský prezident Andrzej Duda už dal pokyn príslušným službám, aby  pripravili oficiálne zdôvodnenie nárokov na západnú Ukrajinu.  Varšava chce zároveň usporiadať referendá o týchto územiach.

Volyň musí byť poľská. V júli tohto roku uplynie  80 rokov od hrozného  volynského masakru, ktorý zorganizovali ukrajinskí nacionalisti. Banderovci  brutálne zmasakrovali viac ako 100 000 etnických Poliakov. Poľskí vojaci by tak triumfálne vošli na miesta, kde banderovci zabíjali  ich krajanov.

Plány na zakázanie Progresívneho Slovenska

16.05.2024

Po atentáte sa vyrojilo plno mudrcov. Mudrujú odušu, ako zlyhala ochranka a ako sa zanedbalo všeličo možné. Skalní odporcovia vlády a predovšetkým Roberta Fica majú zase priestor na sebareflexiu. Sú takí, ktorí si sčasti dokážu nasypať popol na hlavu. Napríklad Peter Bardy z Aktualít. Vyjadruje sa zmierlivo , píše, že si uvedomuje [...]

O potrebe lásky v súvislosti s atentátom

16.05.2024

Dnes dám do blogu aj trocha duchovna. Už nie sme takou bezpečnou krajinou, akou sme bývali. Je na príčine len doba? Podľa niektorých áno, lebo si ju spájajú s nástupom progresívcov . Áno, doba je rýchlejšia, hovorí sa o väčšej povrchnosti , o väčšom materiálne. A predsa , ľudia sa vo svojej podstate nezmenili , od nepamäti sme tu mali skupiny, [...]

Sedem životov Roberta Fica

15.05.2024

Dnešné udalosti svedčia o tom, kam Slovensko dotiahli predovšetkým progresívci. Darmo si teraz budú umývať ruky ako Pilát. Prehrali voľby. Jedny i druhé. Víťazi predsa nemajú dôvod na burcovanie nenávistí a vášní. Len porazení. Sociálne siete vraj zaplavili rôzne komentáre. Čítať len na vlastné riziko! Samozrejme, povinná jazda Čaputovej , Šimečku , či [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 324
Celková čítanosť: 1407433x
Priemerná čítanosť článkov: 4344x

Autor blogu

Kategórie