Založ si blog

Dve zlá súčasnosti- Spojené štáty a Spojené kráľovstvo

Nedávno som čítala komentár , v ktorom sa diskutujúci zamýšľal  nad tým, či väčším zlom  v súčasnosti sú Spojené štáty alebo Spojené kráľovstvo. Čert  ako diabol, obidva štáty  úzko prepojené , sú predátormi, ktoré určujú pravidlá  hry v súčasnom svete. Sú schopné všelijakých špinavostí. Viď  Irak, Juhoslávia , Nord Stream, Ukrajina. Atď.  Vynikajúci režisér Roman Polanski natočil pred časom film Muž v tieni.  Ide o  príbeh mladého spisovateľa, ktorý súhlasí, že dokončí pamäti bývalého britského premiéra Adama Langa. Spisovateľ má nadviazať na dielo dlhoročného premiérovho poradcu,  ktorý zomrel za nejasných okolností. Bývalý britský minister zahraničia obviní Langa, že schvaľoval nezákonné zatýkanie osôb podozrivých z terorizmu , vydal ich  CIA , ktorá ich mučila, čím sa dopustil vojnového zločinu. Záverečnou pointou filmu je  zistenie, že  Langova žena bola naverbovaná ako agentka CIA . Jej úlohou  bolo ovplyvňovať  manžela , ktorý v rozhodnutiach na ňu vždy dal. Ona  formovala jeho proamerické rozhodnutia , keď súhlasil  s britskou účasťou  na vojnách , ktoré viedli USA . Pod jej vplyvom   súhlasil  s odvolávaním členov vlády s protiamerickým postojom. V skutočnosti  ide o príbeh Tonyho Blaira , bývalého britského premiéra , ktorý súhlasil   s inváziou do Iraku .Herci  fyzicky odpovedali predlohe ,  Robinovi Cookovi  a Condoleezze Riceovej.

Stále aktuálny film. Aj na Slovensku  máme naverbovancov  a sluhov.  Napríklad Zuzanu Čaputovú , Hegera. Naďa. Káčera.  Alebo aj Máriu Kolíkovú. 

Premiérov prejav na Devíne.Prečo Smer progresívci nedokážu poraziť?

06.07.2024

Keď sa zjavil premiér na Devíne, viacerým jeho voličom ostalo mäkko pri srdci. Ako by aj nie, zázrakom prežil atentát a vraj bude mať doživotné následky. Každému súcitnému človeku príde ľúto, keď vidí dovtedy energického, vyšportovaného premiéra o paličke. Iste, našlo sa aj plno tých, ktorí Robertovi Ficovi venovali nenávistný pohľad , [...]

Bezkonkurenčný Viktor Orbán môže byť príkladom pre Fica i Pellegriniho

05.07.2024

Keď som počúvala reči Petra Pellegriniho v Poľsku, bolo mi trápne a opäť som si pomyslela, že Viktor Orbán je jediný politik, ktorý má guráž stále hovoriť to isté bez ohľadu na to ,či sa to niekomu páči alebo nie. To isté hovorí doma, to isté v zahraničí. Lebo má charakter. Orbán pohotovo vycestoval za Putinom, ešte [...]

Ospravedlní sa Čaputová, opozícia a médiá ?

03.07.2024

Veľké sklamanie musia prežívať všetci tí, pre ktorých otázky týkajúce sa zmien v trestnom zákone boli otázkami kľúčovými. Ešte aj moderátori hlavných správ Markízy boli nemilo prekvapení a zaskočení. Aspoň taký som z nich mala pocit. Čo potom musia cítiť politici typu Márie Kolíkovej? Robert Fico žiada ospravedlnenie za “prejavy nenávisti a [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 353
Celková čítanosť: 1498336x
Priemerná čítanosť článkov: 4245x

Autor blogu

Kategórie