Založ si blog

Kto dnes ohrozuje demokraciu na Slovensku.

Paradoxne,  sú to práve tí, ktorí sa považujú za demokratov a hovoria to o sebe.

Rok 2023 bude pre Slovákov zvlášť dôležitý. Musíme dúfať, že  sa čím skôr dočkáme predčasných volieb. Je treba rozdať karty nanovo a pokúsiť sa začať hrať čistú hru, aj keď karty  ( politici, ktorých tu máme celé desaťročia) sú už značne obchytané. Nerobme si ilúzie , že po voľbách bude všetko dokonalé ,  určite nenastane žiaden raj na zemi , veď politika je v podstate špinavá  záležitosť , napriek tomu sú predčasné voľby jednoducho nevyhnutné. Vládny zlepenec sa silou mocou drží pri moci ,  o to viac bude dôležité  zúčastniť sa januárového referenda a dať tým jasný odkaz, že moc patrí do rúk ľudu a politici mu majú len slúžiť.  Vládny zlepenec už nemá žiadne  morálne právo  vládnuť. Strany ako OĽANO , SaS  nám   ukázali v priamom prenose, akých praktík sú schopní a akí sú neschopní.  SME  rodina lavíruje ,  navonok hlásajúc pokrytecky , že politika  je umením kompromisov. Prezidentka Čaputová je za predčasné voľby, pretože vidí, že rastie sila jej materskej strany- Progresívneho Slovenska. Ak by to tak  nebolo ,podporovala by zlepenec aj ona. Dobre si uvedomuje , že by síce úradnícku vládu tvorili jej ľudia ,ale táto vláda by nemala podporu  politikov ani verejnosti a riadne by sa jej to spočítalo ďalším prepadom preferencií. Boris Kollár  nedávno povedal, že Čaputová pravdepodobne zase bude kandidovať na úrad prezidenta . Iste, hanbu nám nerobí, vyjadruje sa kultivovane ,poniektorí sa na ňu aj s úľubou pozerajú,  ale to je tak asi všetko.  Preto ďalšou veľkou výzvou pre Slovensko bude nájsť  silného protikandidáta na úrad prezidenta. Je faktom, že dnes vo svete nevládnu politici,  sú to len nastrčené bábky , ale z pozadia za nitky  ťahajú aktivisti, diplomati, mimovládky. Na Slovensku to ale úplne neplatí. Platí to síce  v prípade Zuzany Čaputovej, ktorá má jasné pokyny spoza veľkej mláky , no máme tu  našťastie skupinu  silných politikov, predovšetkým z radov sociálnych demokratov , ale aj konzervatívcov.  Sú to silné osobnosti, len by si mali uvedomiť, že nemôžu slúžiť oligarchom , ale obyčajným ľuďom. Potrebujeme hlavne pronárodné osobnosti , ktoré by nás bránili  pred bruselskými byrokratmi a ich výmyslami. Hádam už po tom všetkom,  čo sme za posledné roky zažili, po všetkej tej tragédii  i tragikomédii , je to už aspoň kľúčovým hráčom politického spektra jasné. Najväčším ohrozením našej demokracie sú momentálne progresívci .Hoci navonok ich témy vyzerajú príťažlivo a pekne, sú to fanatici  a nepraktickí idealisti.  Príkladom je zneužitie tragédie na Zámockej ulici  na propagáciu svojich cieľov, vojna so spoločnosťou, kedy liberálne prostredie označilo obrovské množstvo slušných  ľudí, tolerantných k menšinám, za spoluzodpovedných z vraždy.   Slovensko dostalo jasný odkaz: buď sa podvolíte našim politickým požiadavkám, s ktorými nesúhlasíte, alebo budete terčom nenávisti, odporu, dezinformácií a  propagandy.

Dnešná doba je charakteristická aj vojnou ideológií. Každá doba má tendenciu popierať ideologicky tú  predchádzajúcu (niekto by to nazval karmou, odplatou za  príkoria z minulej doby ) . Naša doba je dobou liberalizmu, progresivizmu.  Je  reakciou  na isté prekročenie hraníc príliš radikálneho  konzervativizmu.  Fanatici upaľovali v stredoveku,  nepochybne by tak urobili i dnes , ak by mohli. Ľudia sa vo svojej podstate nemenia. Na fanatikov neplatí logika.  Dnes  má väčšie slovo ten,  kto má tzv. správne názory, nie ten,  čo niečo vie. Dnes sa nešikanuje za názory  protisocialistické, ale za protigenderové  alebo údajne rasistické.. To, že aktivisti idú s módnou vlnou ,plávajú s prúdom,  značí, že títo ľudia majú svoje  problémy, či si to priznajú, alebo nie. Skutočným demokratom je sebavedomý človek, ktorý nemusí nikoho ponižovať ani ovládať. .Náš problém pred rokom 1989 sa volal komunistická strana,  dnešný sa volá  Progresívne Slovensko: Je to ten typ strany, ktorá  bude v mene demokracie obmedzovať občianske slobody a bude na to ešte  hrdá. Cenzúra, kontrola médií , snaha vymazať iný názor. Spasitelia, ktorí neznesú skutočnú polemiku.  Odporcov vyhlasujú za dezolátov, odpad, konšpirátorov, nepriateľov ľudstva. Kto  nejde v jednom šíku s nimi, je potrestaný.

Preto naša jediná šanca spočíva vo víťazstve tých síl, ,ktoré budú obhajovať naše národné záujmy  hrdo a dôstojne , ktoré budú  chrániť tie najzraniteľnejšie skupiny v spoločnosti , ktoré nadviažu  na najlepšie tradície slovenského národa  s tým, že sa nebudú brániť prijať aj určité pokrokové trendy ktoré sem prichádzajú zvonku. Nesmie  sa to však diať násilne , ale postupne, prirodzene  treba ľudí získať  pre pokrokové myšlienky.

Doba bude náročná a ťažká , ale spoliehať sa musíme hlavne na seba.   

Dankovi ide o krk. Fico vie, čo robí

16.04.2024

V minulom blogu som kritizovala kroky R. Fica, ktorý povedal, že by bolo dobré, aby bol A. Danko predsedom Národnej rady. Samozrejme, Danko s jeho „kádrovým posudkom“ by ani nemal patriť do vrcholovej politiky. Dnes som však čítala dobrý komentár, ktorý síce môj postoj voči Dankovi a jeho plánom nezmenil, ale ukázal v plnej nahote , že Fico si dobre uvedomuje [...]

Názory niektorých rakúskych Slovákov -nemohli progresívci dostať aspoň Korčoka?

15.04.2024

Víkend bol pre mňa relaxačný, pretože som ho strávila s partiou mladých Slovákov žijúcich v Rakúsku. Niektorí z nich tu ešte nejakú dobu pobudnú, lebo riešia svoje rodinné problémy. Časť z nich sa ubytovala u mojej kamarátky , s ktorou sú aj v príbuzenskom vzťahu. Vďaka nim som mala možnosť spoznať názory [...]

Dezoláti a ich inkvizítori

09.04.2024

Každá doba má svojich dezolátov a prirodzene aj svojich inkvizítorov, ktorí po dezolátoch tvrdo idú. Inkvizítori dnešnej doby sa nazývajú progresívci. S progresom toho ale veľa spoločného nemajú. Alebo ak, tak pár zrniečok “múdrosti“. Dnes som si na túto tému prečítala výborný komentár Daga Daniša a pre tých, ktorí nemajú možnosť [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 306
Celková čítanosť: 1370763x
Priemerná čítanosť článkov: 4480x

Autor blogu

Kategórie