Založ si blog

Konšpiračná teória- prečo tu máme Sýrčanov? Domáce úlohy Mikulca a prezidentky splnené.

Tak si pomaly zvykáme už nejaký čas  na všeličo. A už ani nevládzeme krútiť od údivu hlavami. Alebo sa nám len proste nechce. Máme dosť svojich problémov  aj bez politiky. Pomaly prestávame aj dúfať, že uvidíme svetlo na konci tunela. Poniektorí. Lebo ja ho tam ešte stále vidím a prvý záblesk sa črtá koncom januára.

Ale k tým posledným udalostiam.  

Napríklad  Boris Kollár,  ako som už písala v inom blogu- zberateľ v súkromí, pragmatik  v politike. Ten vie  veľmi dobre, čo robí a čo chce.  Trebárs posledný  návrh  Sme rodina na zníženie DPH pre lanovky a vleky z 20 na 10 percent . Ťažko nás Boris presvedčí, že chce  pomáhať občanom.  On chce pomáhať predovšetkým sebe ,  aby mohol chodiť  na dovolenky so svojimi milenkami  a deťmi. Určite  tam ochutná dobré jedlá. Nám má stačiť, že nás nakŕmi populistickými rečami  o tom, ako musí zostať v koalícii, lebo chce pomáhať ľuďom.

Najnovšie vyhlásil: „S Mikulcom máme problém už dávno. Ako koaličná strana však nemôžeme hlasovať za jeho odvolanie.“

To vážne , Boris? To už sme ako za čias Caligulu v Ríme. Ten stváral hocijaké bláznovstvá a prasačiny  a národ nemohol nič. Lebo cisár.  Takže nech minister Mikulec  a jemu podobní robia hocičo , koaličnému partnerovi sa nepatrí ho odstaviť od válova. Tak toto Boris, to je výsmech do tváre zdravému rozumu. Ale ja som aj tak presvedčená, že nejaké zvyšky súdnosti ešte máš  a aj preto musíš  občas vypadnúť trebárs aj do Dubaja  zregenerovať sa, predpokladám, že aspoň tak málinko ti je niekedy asi  zo seba aj zle a trápne.

To iná káva je minister Mikulec. Mám za to, že tomuto človeku to veľmi nemyslí. Zo zlyhania v  najnovšej migračnej kríze obviňuje jeho poskok Hamran českú políciu.  Len taká malá špekulácia- konšpirácia.  A čo ak zlyhal cielene? Veď si  povedzme úprimne a nalejme si čistého vína.  Naši partneri v EU asi zo situácie u nás nebudú mimoriadne nešťastní. Sú radi, že aspoň nejaký počet  migrantov odľahčí ich štátnu kasu. Už nebudú potrebovať kvóty o prerozdeľovaní migrantov , stačí presmerovať trasy.  Hranice pred nimi ani náhodou nezavrieme. Sýrčania  predsa majú svoje práva! To sa len nám na Slovensku pomaly z nich ukrajuje.

Takže Mikulec si v očiach EU dobre splnil úlohu. A čo Čaputová? Tá domáce úlohy nedostáva z Európy, ale priamo z Ameriky! Najnovšie ocenenie , ktoré dostala za  prínos k slobode , je výsmechom Slovákov. Čaputová skôr posilňuje zákony , ktoré obmedzujú práva  a slobodu ľudí. Zuzanu Čaputovú  odmenili za to, že po vojne na Ukrajine sa postavila na správnu stranu a „odvážne čelila značným sympatiám k Putinovmu režimu v radoch obyvateľstva svojej krajiny“. Zuzana sa snaží,  aby sme mysleli správne , snaží sa o našu prevýchovu . Je to skutočne odvážna žena. Bojuje za  rozsiahle energetické sankcie, ktoré ničia európsky priemysel. Bojuje za  urýchlené prijatie Ukrajiny do EÚ, nedávno podpísala vyhlásenie, v ktorom žiada, aby Ukrajina vstúpila do NATO. Viac ako jej predchodcovia je závislá na poradcoch. Bez nich  by vyšlo najavo v plnej nahote , že je typickým príkladom výroku ,ktorý hovorí: „Pekná tvárička, prázdna hlavička.“

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1380131x
Priemerná čítanosť článkov: 4452x

Autor blogu

Kategórie