Založ si blog

O tolerancii , netolerancii, vakcínach , a na záver pár slov k Šimkovičovej .

Nedostatok tolerancie k iným názorom je odvekým problémom ľudského spoločenstva. Sú však obdobia, keď sa tento nedostatok prejavuje vo väčšej miere a v extrémnejšej podobe. Napríklad v čase  pred voľbami . Dôkazom toho  sú trebárs  diskusie, v ktorých mnohí jedinci prekračujú hranice slušného správania a hejtujú všetko, s čím nesúhlasia.  Badať to okrem politiky hlavne u tzv. kontroverzných tém. Tolerancia je o úcte k človeku a jeho názorom , na ktoré má každý právo. Právo druhého je k tomu sa vyjadriť, ale primeraným spôsobom.  S názormi  iného nemusíme súhlasiť, ale zato ho nemusíme urážať. Takou kontroverznou témou je napríklad eutanázia. Minule som tu čítala blog,  ktorého podstatou bola ostrá kritika Ďuriš Nicholsonovej , lebo si dovolila napísať, že ona by si radšej  zvolila dobrovoľný odchod zo sveta ako by mala byť na príťaž svojim deťom.  Čo je na jej názore vlastne zlé? Skôr to svedčí o  vyrovnanosti vo vzťahu k smrti, nemá z nej strach a chce odísť z tohto sveta dôstojne a hrdo. Kto dáva komu právo súdiť ju za jej postoj ?  Vari je lepšie človeka násilím  držať na tomto svete proti jeho vôli? Aj zvieratám pomôžeme, ak neznesiteľne  trpia . I téma potratov vie  mnohých dostať  do varu. Keby bola možnosť obuť si  topánky toho druhého a pozrieť sa  na vec jeho očami , potom by  človek častokrát zaujal iné stanovisko k mnohým veciam.  

Dnes som si všimla prejav Milana Uhríka. Tiež by sa dal označiť ako príklad netolerancie.  Vraj v čase, keď rastie  tlak na prešetrenie vedľajších účinkov  vakcín  Dolinková rieši rozširovanie kapacít  na očkovanie  proti covidu. Tak pozor! Uhrík a ďalší zdieľajúci jeho názor zabúdajú, že tu žije plno ľudí, ktorí sa chcú dať očkovať proti covidu . Ak chcú riskovať, je to len a len ich problém, ale  neumožniť im to  znamená ísť proti ich právam. Takisto sa Uhríkovi  aj Dankovi nepáči , že  minister školstva Drucker vyhlasuje, že mimovládky na školách pre neho nie sú problém.  Podľa nich len  oblbujú mládež .Drucker však  vysvetlil, že nie všetky mimovládky sa venujú  gender ideológii , ale  niektoré napríklad športu či kultúre. Takže určite  nie je riešením  paušálne bojovať zo zásady proti všetkým  mimovládkam . Mnohé občianske združenia , ktoré napríklad pomáhajú zvieratám,  už roky rokúce suplujú štát , ktorý si v tomto smere  neplní svoje povinnosti.   Nie je nič zlé na  mimovládke, ktorá  monitoruje pohyby korytnačky  alebo sa venuje sysľom,  stačí len  preveriť  a skontrolovať projekty  a posúdiť, do akej miery sú tam peniaze účelné vynaložené.

A ešte  pár slov k osobe, ktorej sa mainstream a bulvár v týchto dňoch tak rád venoval. To, že na Slovensku vyhrali voľby pronárodné sily, neznamená, že všetko, čo vládna  koalícia robí je  až do bodky správne. Iste sa nájdu chybičky a zrejme aj chyby . Zdá sa, že Šimkovičová bude najslabším článkom vlády , hoci jej zámer nie je zlý. No takisto to môže byť len neskúsenosťou a ak si Martina vyberie  správnych poradcov, dobrý tím, časom sa môže vypracovať. Len by jej nemali chýbať  menežérske schopnosti. Médiá dokážu pomôcť, ale aj potopiť.  Veď už  len vypustenie  jedného slovíčka môže dať celému textu iný zmysel. V prípade ministerky kultúry  médiá hlavného prúdu  momentálne nešetria škodoradosťou. Napríklad v reportáži o Ficovom turné na  Markíze  podotkli, že Šimkovičová svoj prejav čítala. Nič viac. Bolo jasné, aký účel tým televízia  sledovala. Na JOJke však zvolili trocha  iný prístup. Ukázali  Šimkovičovú, ktorá  sa v úvode sama vyjadrila , že bude prejav čítať, aby nezdržiavala. Však je to už trocha iné?

O kamarátovi z Írska, zabitom psovi, Černákovi a masových vrahoch v nás

13.05.2024

Momentálne som trocha unavená z politiky a už len sem tam očkom nazriem do blogov , ktoré sa týkajú napríklad témy Čaputová či nedeľné televízne diskusné relácie. Pri čítaní komentárov vidím, ktorého z dvoch vlkov v sebe kto momentálne kŕmi. Občas aj ja nakŕmim toho zlého, ale snažím sa to robiť minimálne. Aj preto sa teraz [...]

Zlatíčka , ktoré prežili tragédiu ( O toxických vzťahoch II)

12.05.2024

Iste existujú rôzne typy toxických vzťahov , ale na tie tu máme iných odborníkov, nie moju maličkosť. Dnes to teda uzavriem. Toxické sú napríklad vzťahy zlatokopiek , toxické bývajú takmer všetky vzťahy , v ktorých ostanú uväznení ľudia, ktorí sa navzájom dobre nepoznali alebo nepoznajú ešte dobre sami seba. Ako napríklad pani Elena, ktorá si zobrala [...]

Ahoj, zlato …(o toxických vzťahoch I.)

11.05.2024

Žena vidí do hĺbky, muž do diaľky. Pre muža je svet srdcom, pre ženu srdce svetom. Základným faktorom, ktorý rozhoduje o tom, či vzťah bude funkčný a pretrvá, je takzvaný správny čas. Zladenosť v čase znamená byť v rovnakom (alebo veľmi podobnom ) štádiu vývoja, v rovnakej životnej etape. Mať rovnaké alebo podobné ciele a potreby. Za [...]

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

bobor, mokrad, dubrava, zahorie

Podľa svedkov sú v okolí Zlína už tri medvede

13.05.2024 17:58

Podľa polície by mali byť obyvatelia regiónu pri pobyte v lese opatrní.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 319
Celková čítanosť: 1399357x
Priemerná čítanosť článkov: 4387x

Autor blogu

Kategórie