Založ si blog

Na Slovensku sa začalo upratovať. Slepí to však nemôžu vidieť.

Udalosti posledných dní na Slovensku ma napĺňajú optimizmom. Som rada, že denne  stretávam ľudí, ktorí situáciu vidia rovnako. Konečne sa môžeme po dlhej dobe nadýchnuť. Nie, niežeby som si  myslela, že nová vláda bude ideálna a že neurobí žiadne chyby.  Iste ich bude robiť. Ale už tu nebude hrať hlavnú úlohu blázon, ktorý riadi a ovláda  ďalších  nekompetentných truľov. Nové tváre vzbudzujú nádeje. A s nimi prichádzajú  dobré správy.  Napríklad pediatri stiahli výpovede . Dokonca taká  Jana Bitto Cigániková skonštatovala, že Zuzana Dolinková bude dobrou ministerkou a že sa na jej pôsobenie teší. Ľudia, ktorých postihlo zemetrasenie sa dočkajú pomoci, bude aj 13. dôchodok. Migrantom začína zvoniť do hrobu(nemyslím to doslovne, nič zlé im neprajem).  No a doslova o čistku v dobrom  slova zmysle sa postaral Matúš Šutaj Eštok.  A čo ma veľmi potešilo? Trebárs, že Erik Kaliňák sa stal šéfom poradcov premiéra Fica a odporúčal mu, aby na zahraničné cesty so sebou nebral mainstreamových  novinárov. Tí aj tak budú neustále robiť neplechu. Napríklad v Bruseli hľadali niekoho, kto by im povedal, ako Robert Fico robí veci zle. Až narazili na estónsku premiérku, ktorá je miláčikom liberálov. Tá tvrdí, že jej  “nešťastné” vyjadrenia na adresu Roberta Fica boli výsledkom novinárskeho tlaku. Po zasadnutí ich korigovala, ale o tom už naše médiá mlčali. Zdá sa, že mainstreamu  na Slovensku končia zlaté časy.  Svedčí o tom napríklad  status na instagrame G. Kajtárovej, ktorá  sa sťažuje, že s ňou koaliční politici nechcú komunikovať. Veľmi dobrou správou je aj rozhodnutie generálneho prokurátora zotrvať vo svojej funkcii, Priznám sa, toto som tušila. Podľa mňa Maroš Žilinka  čakal na výsledky volieb. Iste uvažoval o rezignácii , ale on je človek, ktorého práca baví… a teraz už konečne bude mať tú správnu podporu. A hurá, aj na obrannú zmluvu s USA konečne  dôjde a bude sa  prehodnocovať!

Čo sa však  týka zahraničia,  tu  už nie sú dôvody na  veselosť. Vraždenie nevinných ľudí či už zo stranu Hamasu alebo Izraela veru človeka  nenapĺňa  optimizmom.  Celý svet môže na krátkozrakú politiku Izraela a Spojených štátov kruto doplatiť. Ale slepí nevidia a poloslepí nechcú vidieť. A Ukrajina?  R. Fico jasne pomenoval, ako  situáciu na Ukrajine vnímajú v Bruseli. Mnohí si myslia to čo on, ale nemajú odvahu ísť proti prúdu a hlavne sa boja médií, boja sa , čo si  o sebe na druhý deň prečítajú na titulnej strane. Vedia, že Ukrajina nemá šancu vyhrať, ale nemajú silu a ani záujem povedať nie dodávkam zbraní. Boj s médiámi je ťažký a nie každý má v sebe silu ako náš premiér. Žiaľ, rusofóbia zapustila hlboké korene. Rusofóbi nechcú pochopiť a pripustiť si pravdu, že konflikt na Ukrajine  bol vyprovokovaný  zo strany USA , že  Američania sa proste  pchali Rusom  do revíru. A každý si svoj revír predsa stráži. Fóbia nemá nič spoločné s rozumom, rusofóbom proste nevysvetlíš, že Putin nás tu nechce prísť okupovať, že to skôr Američania  robia všetko pre to, aby neprišli o svoje kolónie a zóny vplyvu.

  Potešilo ma však, že Zelenskyj sa cíti zradený a na vojenských poradách nevtipkuje. Časopis Time v reportáži opisuje jeho boj s upadajúcou bojovou morálkou , korupciou a klesajúcou  podporou spojencov. Napriek tomu verí vo víťazstvo. Aj v tomto je podobný Matovičovi. Obaja sú šašovia, no tragické je, že sa za každú cenu, aj za cenu  smrti a utrpenia iných  budú držať svojej „pravdy“.

O kamarátovi z Írska, zabitom psovi, Černákovi a masových vrahoch v nás

13.05.2024

Momentálne som trocha unavená z politiky a už len sem tam očkom nazriem do blogov , ktoré sa týkajú napríklad témy Čaputová či nedeľné televízne diskusné relácie. Pri čítaní komentárov vidím, ktorého z dvoch vlkov v sebe kto momentálne kŕmi. Občas aj ja nakŕmim toho zlého, ale snažím sa to robiť minimálne. Aj preto sa teraz [...]

Zlatíčka , ktoré prežili tragédiu ( O toxických vzťahoch II)

12.05.2024

Iste existujú rôzne typy toxických vzťahov , ale na tie tu máme iných odborníkov, nie moju maličkosť. Dnes to teda uzavriem. Toxické sú napríklad vzťahy zlatokopiek , toxické bývajú takmer všetky vzťahy , v ktorých ostanú uväznení ľudia, ktorí sa navzájom dobre nepoznali alebo nepoznajú ešte dobre sami seba. Ako napríklad pani Elena, ktorá si zobrala [...]

Ahoj, zlato …(o toxických vzťahoch I.)

11.05.2024

Žena vidí do hĺbky, muž do diaľky. Pre muža je svet srdcom, pre ženu srdce svetom. Základným faktorom, ktorý rozhoduje o tom, či vzťah bude funkčný a pretrvá, je takzvaný správny čas. Zladenosť v čase znamená byť v rovnakom (alebo veľmi podobnom ) štádiu vývoja, v rovnakej životnej etape. Mať rovnaké alebo podobné ciele a potreby. Za [...]

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 319
Celková čítanosť: 1399600x
Priemerná čítanosť článkov: 4387x

Autor blogu

Kategórie