Založ si blog

Aj Martin Klus opúšťa Slovensko. To teda bolí!

A odchádza ďalší. Nedostal sa do parlamentu, jeho strana prepadla. Štedrá odmena  za nadprácu pre strýčka Sama  a tých v EU  ho však neminula .

V statuse na sociálnej sieti sa rozlúčil:

 „Po takmer 15 rokoch vo verejnom priestore a takmer 10 vo verejnej službe prišiel čas sa s touto kapitolou života rozlúčiť. Bolo pre mňa veľkou cťou zastupovať vás a reprezentovať krajinu, ktorú milujem. Osud to zariadil tak, že o chvíľku odlietam na výskumný projekt za veľkú mláku a sám som zvedavý, čo ďalší život prinesie.” 

V ďalekej cudzine to nebude mať ľahké. Pozval ho tam George De Lama, známy americký novinár. Prešiel náročným výberom a nakoniec ho  vybrali ako účastníka tzv. Eastern European Program. Organizácia sa volá Eisenhower Fellowship. A bola založená vo Philadelphii pred 70 rokmi na počesť amerického prezidenta Dwighta D. Eisenhowera, hlavného veliteľa spojeneckých vojsk v Európe a neskôr prezidenta USA.

Klus bude mať veľmi náročnú úlohu. Musí to tam dať trocha do poriadku. Bude skúmať vplyv dezinformácii, hoaxov a propagandy na politický život v USA a Európe. Takisto by sa mal zaujímať aj o kritické myslenie a overovanie faktov u istej časti obyvateľstva.

Ale za ťažkú prácu ho čaká odmena. V podobe stretnutí, výletov , spoločných fotiek so známymi osobnosťami. Tie potom môže zdieľať  na sociálnych sieťach. Takže nakoniec dobre, že to tak dopadlo . Veď čo už tu, na Slovensku?

Plány na zakázanie Progresívneho Slovenska

16.05.2024

Po atentáte sa vyrojilo plno mudrcov. Mudrujú odušu, ako zlyhala ochranka a ako sa zanedbalo všeličo možné. Skalní odporcovia vlády a predovšetkým Roberta Fica majú zase priestor na sebareflexiu. Sú takí, ktorí si sčasti dokážu nasypať popol na hlavu. Napríklad Peter Bardy z Aktualít. Vyjadruje sa zmierlivo , píše, že si uvedomuje [...]

O potrebe lásky v súvislosti s atentátom

16.05.2024

Dnes dám do blogu aj trocha duchovna. Už nie sme takou bezpečnou krajinou, akou sme bývali. Je na príčine len doba? Podľa niektorých áno, lebo si ju spájajú s nástupom progresívcov . Áno, doba je rýchlejšia, hovorí sa o väčšej povrchnosti , o väčšom materiálne. A predsa , ľudia sa vo svojej podstate nezmenili , od nepamäti sme tu mali skupiny, [...]

Sedem životov Roberta Fica

15.05.2024

Dnešné udalosti svedčia o tom, kam Slovensko dotiahli predovšetkým progresívci. Darmo si teraz budú umývať ruky ako Pilát. Prehrali voľby. Jedny i druhé. Víťazi predsa nemajú dôvod na burcovanie nenávistí a vášní. Len porazení. Sociálne siete vraj zaplavili rôzne komentáre. Čítať len na vlastné riziko! Samozrejme, povinná jazda Čaputovej , Šimečku , či [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 324
Celková čítanosť: 1407534x
Priemerná čítanosť článkov: 4344x

Autor blogu

Kategórie