Založ si blog

Prečo vo Washingtone tak smútia za Zuzankou.

K napísaniu tohto blogu ma inšpiroval  článok , ktorý som dnes  čítala . Vyberám z neho pár zaujímavých myšlienok. Väčšina Slovákov  si myslí, že pani Zuzanka urobila to najlepšie , čo mohla. Naši americkí bratia sú  však z jej rozhodnutia nešťastní. Splnila si síce domáce úlohy, z  ktorých najviac vo Washingtone  boduje tá  o obrannej dohode , ktorá urobila zo Slovenska vojensky omnoho atraktívnejšiu krajinu pre americkú armádu i ruské rakety. Za oceánom však potrebujú mať na Slovensku  svojho človeka, ktorý bude naďalej poslušne plniť ich príkazy.  Slovensko je pre NATO a Ameriku významné , pretože západ  má na Ukrajinu prístup cez štyri krajiny: Poľsko, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko. Maďarsko je teraz  pre účely NATO nepoužiteľné, a aj Rumunsko nie je dobrou voľbou,  pretože do Rumunska sa dá dostať jedine cez Maďarsko, Srbsko a Bulharsko, a to sú tiež krajiny, s ktorými je trochu problém.

Zostalo teda Poľsko a Slovensko.  Keby jedna z nich vypadla,  ostala by už iba posledná, čo by pre Západ z viacerých dôvodov nebolo dobré.  Poľsko má s Ukrajinou vlastné plány, iné než USA. Slovensko by preto za určitých okolností mohlo ostať jedinou bezpečnou a spoľahlivou trasou pre transport materiálu, aj chúlostivého, na Ukrajinu.

Preto je také dôležité ušiť si opäť na mieru prezidenta .Ivan Korčok  je na túto misiu ako stvorený , spolu s Petrom Pavlom by tvorili silný tím. Ale pozor! Ak bol Matovič schopný v poslednej chvíli vytrhnúť  demisiu z rúk úradníka prezidentky , čo ak  aj pani Zuzanka nakoniec zmení svoje plány? Na Slovensku  je už možné všetko.  Bude to záležať od toho , ako si bude Korčok počínať v „predkampani“  a keď svojou charizmou Slovákov nepresvedčí, možno sa pani Zuzanka nakoniec predsa len vráti.

Zakázať nie je riešením. Myšlienky totiž stále žijú.

17.05.2024

Po atentáte sa vyrojilo plno mudrcov. Mudrujú odušu, ako zlyhala ochranka a ako sa zanedbalo všeličo možné. Skalní odporcovia vlády a predovšetkým Roberta Fica majú zase priestor na sebareflexiu. Sú takí, ktorí si sčasti dokážu nasypať popol na hlavu. Napríklad Peter Bardy z Aktualít. Vyjadruje sa zmierlivo , píše, že si uvedomuje [...]

O čom vypovedá video s R. Ficom

17.05.2024

Dnes sa ku mne dostalo isté video. Ocenila by som slušnú , konštruktívnu debatu , debatu bez vzájomných urážok. Istý bloger, s ktorým som doteraz prakticky skoro v ničom nesúhlasila, napísal (a určite to myslel úprimne):“ Veľmi by som si prial, aby premiér Fico, ktorý včera v Handlovej takmer prišiel o život po šialenom čine dôchodcu z Levíc, sa uzdravil [...]

O potrebe lásky v súvislosti s atentátom

16.05.2024

Dnes dám do blogu aj trocha duchovna. Už nie sme takou bezpečnou krajinou, akou sme bývali. Je na príčine len doba? Podľa niektorých áno, lebo si ju spájajú s nástupom progresívcov . Áno, doba je rýchlejšia, hovorí sa o väčšej povrchnosti , o väčšom materiálne. A predsa , ľudia sa vo svojej podstate nezmenili , od nepamäti sme tu mali skupiny, [...]

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 1411094x
Priemerná čítanosť článkov: 4342x

Autor blogu

Kategórie