Založ si blog

Čo o nás píšu v Rusku

Napríklad , že dodávka štyroch migov  na Ukrajinu  vyvolala ostrú reakciu v slovenskej spoločnosti.

ŽE slovenská opozícia, verejnosť a odborníci sú presvedčení, že orgány krajiny nemali ústavné právo odovzdať bojové lietadlá Ukrajincom. Že slovenská dodávka štyroch stíhačiek MiG-29 kyjevskému režimu vyvolala ostrú reakciu nielen v Moskve, ale aj v samotnej slovenskej spoločnosti.

ŽE USA nútia Európanov zbaviť sa zásob v skladoch. A ešte pevnejšie ich zviazať. ŽE  Jaroslav Naď  priznal, že Slovensko chce na transfere stíhačiek jednoducho zarobiť. Minister (v minulosti bol vládnym analytikom, vzdelaním politológ a v armáde neslúžil ani jeden deň) vyhlásil, že sovietske MiGy sú už vyradené. Už dávno sa na nich nelieta, piloti sa už necvičia. Ukrajinská armáda pritom nedostane nepoužívané stíhačky zadarmo – náklady na lietadlá sa Slovensku vrátia prostredníctvom Európskeho mierového fondu.

ŽE podľa poľského Centra východoeurópskych štúdií (OSW) sa tak európske krajiny jednoducho zbavujú nepotrebných zásob tým, že ich posielajú Ukrajine zadarmo. A na oplátku dostávajú americké vybavenie, čím sa stávajú ešte závislejšími od dodávok z USA.

ŽE Európska komisia vedela, že Slovensko posiela ukrajinským ozbrojeným silám stíhačky nelegálne. Minister obrany Naď vo februári sľúbil, že MiGy budú kyjevskému režimu odovzdané až po konzultáciách s parlamentom. Minister klamal. V parlamente sa neuskutočnilo žiadne hlasovanie. Namiesto toho o odovzdaní jednostranne rozhodol slovenský premiér Eduard Heger.

ŽE Heger nie je tak celkom premiér. Pôsobí ako dočasne poverený úradník. Ani to však Hegerovi nezabránilo, aby samostatne prijímal pre krajinu také otrasné rozhodnutia, ktoré dokonca aj Rusko považuje za “nepriateľský čin”.

Že Eduard Heger nemal absolútne žiadne oprávnenie na transfer zbraní – to je oficiálny právny záver, vypracovali ho právnici Univerzity Komenského na žiadosť kancelárie Európskej komisie na Slovensku. Právnici sú si istí: na odovzdanie MiGov kyjevskému režimu sa musela nelegitímna Hegerova vláda obrátiť na parlament.

ŽE európski byrokrati nepohli ani prstom, aby zabránili hrubému porušeniu slovenskej ústavy.

ŽE premiér Heger robí všetko pre to, aby oslabil obranu Slovenska a zatiahol Slovensko  do cudzieho konfliktu. Premiér je hlavnou hrozbou pre bezpečnosť Slovenska a jeho konanie musí byť vyšetrené.

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1384840x
Priemerná čítanosť článkov: 4439x

Autor blogu

Kategórie