Založ si blog

Prečo sa premiér Heger občas tak potmehúdsky usmieva?

Vo vláde a v parlamente sedí viacero takých, ktorí slovenskému národu dvíhajú tlak. Myslím si  však, že premiér Heger by v tomto smere do prvej päťky  nepatril. Ľudia si radi rýpnu napríklad  do Naďa, Mikulca či Remišovej, tam, kde to proste najviac kričí . Premiér  však skôr u časti voličov vzbudzuje pohŕdanie. Ako by povedal R. Fico: neborák!  Pochopiteľne, ako súčasť tejto neschopnej vládnej koalície by takisto mal dať spiatočku, ale.. povedané jeho slovami, cíti sa byť  zodpovedný!  Možno však tieto jeho vyjadrenia brať vážne? Kamaráti ho vnímajú ako pohoďáka , kresťana,  katolíka.  Verejnosť zase aj  ako bývalého dílera vodky. Predovšetkým je  však Eduard Heger   Matovičov kamarát  a podporovateľ. Snaží sa zachovať si isté dekórum , vystupuje ako slušný človek, s tak trocha unaveným , možno až rezignovaným výrazom  na tvári- doma. No  keď sa pozerám na  jeho  vystúpenia v televízii, občas mám pocit, že sa potmehúdsky usmieva, lebo vie svoje. Osobne som presvedčená, že tento človek je v podstate spokojný  a jeho slová o zodpovednosti voči krajine  sú iba obyčajným zahmlievaním.   A dôvod spokojnosti?  Už akokoľvek to dopadne, on ako osoba nemá čo stratiť. Okrem toho, že si už istotne stihol čo to nasporiť a pripraviť sa na horšie časy , zabezpečiť rodinu, na ktorej mu určite záleží,  nadobudol aj kontakty v zahraničí, kde je uznávaný a ak aj odíde, bude tam zrejme vnímaný ako snaživý, ústretový , bezproblémový  premiér, ktorý mal len smolu.  Iba my doma vieme , že to tak v skutočnosti nie je.   Ale Heger nemusí baliť kufre na rozdiel od niektorých iných  a pokojne môže ostať aj na Slovensku .A aj  to je dôvodom jeho spokojnosti.  Predpokladám, že   po budúcich voľbách, keď už nebude súčasťou vlády,  sa na rozdiel od iných známych osobností  môže po našej krajine  pohybovať pomerne bezpečne,  bez strachu, že ho ktosi opľuje , vynadá mu ,či na neho zaútočí.  Hoci samozrejme, ruku  do ohňa za to nedám.  Osobne som presvedčená, že on nemá dôvod báť sa, že mu na dvere zaklope NAKA. Žije tak  ako tisícky iných takzvaných kresťanov, alebo lepšie povedané katolíkov.  Pokrytecky. Navštevuje kostol, snaží sa žiť podľa Biblie. No Biblia, lepšie povedané Nový zákon, a politika k sebe neveľmi pasujú. Čo z pápežových myšlienok si tento aktívny katolík vzal k srdcu? A ak sa aj občas zamyslí nad mierovým posolstvom pápeža  v súvislosti s Ukrajinou, čo z toho, ak koná úplne opačne?   Ono  vlastne sa tie kšefty so zbraňami podobajú tým jeho s vodkou. Alkohol a zbrane- jedno aj druhé prináša nešťastie a utrpenie.  Takže tak, Edo.  A navyše si aj klamár.  V televíznej diskusnej relácii si vravel, že cítiš  zodpovednosť za Slovensko , a preto nechceš predčasné voľby,  argumentoval si tým, že ti vraj ľudia,  ktorých stretávaš , vravia, aby  ste  ešte vydržali.  To fakt? Koľko  takých ľudí  si stretol? Ty si len proste nechceš priznať pravdu, nechceš ju vidieť.  Prejdi sa po celom Slovensku   a až vtedy uvidíš, aké vysvedčenie ti tento národ dá.

Zdravo konšpirovať je zdravé

01.05.2024

Včera som si v Pravde prečítala článok o ďalšom zaujímavom spolupracovníkovi ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej Lukášovi Machalovi. Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. V kuloároch sa vraj viedli reči, že tento pán by sa mohol stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu. Zatiaľ neopodstatnené , lebo on sám takéto špekulácie [...]

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Europarlament / Europoslanci /

Aké právomoci má Európsky parlament?

02.05.2024 10:30

Ako europarlament svoje právomoci vykonáva a aký vplyv majú jeho rozhodnutia na každodenný život občanov EÚ vrátane Slovenska?

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 313
Celková čítanosť: 1387280x
Priemerná čítanosť článkov: 4432x

Autor blogu

Kategórie