Založ si blog

Ropa z Azerbajdžanu niekde smrdí, inde vonia

Medzi jeden z typických znakov našej doby patrí výrazné požívanie dvojakého metra  pomaly všade , kde sa len dá  a najviac samozrejme  v politike. Slovensko nie je výnimkou. Posledným žiarivým  príkladom  je  postoj  Miriam Lexmannn a opozície voči R. Ficovi a D.  Sakovej kvôli obchodu Slovenska s  Azerbajdžanom.  Lexmann hovorí o podkopávaní bezpečnostných záujmov Slovenska, vraj Fico  „poškodzuje vzťahy s najbližšími demokratickými partnermi“ a hľadá dohody s diktatúrami. Vyjadrila sa:  „Je absurdné, že v čase, keď režim prezidenta Alijeva bráni regionálnemu mieru, pácha etnické čistky kresťanských Arménov a utláča vlastný ľud, chce slovenská vláda podpísať deklaráciu o strategickom partnerstve  Azerbajdžanom.“ A samozrejme, Lexmann argumentuje ďalej aj tým, že  plyn vlastne pochádza z Ruska.  

Ono by to všetko bolo  v poriadku, pani úžasná Lexmann, keby …keby Európska únia  sama neuvažovala , že bude využívať  plyn z Azerbajdžanu. Po odstrihnutí sa Západu od ruských zdrojov sa ten azerbajdžanský javil ako dobrá alternatíva a nesmrdel ani náhodou. Tak ako nesmrdela ani ropa zo  Saudskej Arábie. Obete tamojšieho režimu  sú totiž pred zrakmi Európanov  lepšie ukryté ako tie ukrajinské.  Skrátka a jasne, niekde sa zabíja vo veľkom , no my to v Európe až tak jasne nevidíme , a preto odtiaľ ropu brať môžeme. No ak sa zabíja v menšom, ale viditeľne , vtedy musíme povedať rope jasné stop.  Príkladom pokrytectva je aj  prípad Venezuely , ktorú USA mienili energeticky  využiť napriek tomu,  že tam  platili sankcie z  ich strany kvôli  potláčaniu opozície tamojšieho  režimu. Slovné spojenie o tom , že  peniaze sú až na prvom mieste,  sa po novom rozširuje o ďalšie slová. Ak ide o záujmy Ameriky ,peniaze, ropa a  plyn sú  až na prvom mieste.  Ak ide o záujmy Ameriky a jej satelitov  , morálka ide bokom. Krásne frázy ostali už len pre nemysliacich.     

Balíček hrôzy dopadne na oklamaných voličov

19.09.2024

Konsolidovať , šetriť , to áno, ale pozor! Zbrojenia sa to netýka . A nie, určite za všetko nemôžu len predchádzajúce vlády. Ľudia sú riadne nahnevaní a z balíčka hrôzy majú taký strach, že napríklad dnes v autobuse staršia pani verejne povedala, že ak už strelec triafal, mohol lepšie. Vláda síce musí konsolidovať, ale urobila to povrchne . Dokonca sa šepká, že to [...]

Primitívnosť v priamom prenose

18.09.2024

Od začiatku som si myslela, že odvolávanie mladého Šimečku je buď osobnou pomstou Roberta Fica, alebo ide o zástupnú tému ,ponúknutie hier pre časť verejnosti, hlavne pre voličov koalície. Smer a SNS sa dohodli a Hlas nechcel robiť problémy. Našli sa len traja statoční, ktorých alternatíva a skalní koaliční fanúšikovia už nazvali zradcami a progresívcami. Tak [...]

Horšia ako povodeň…

15.09.2024

Veru, horšia, pretože povodeň trvá krátko a síce zanechá za sebou spúšť, berie si aj ľudské životy, ale s vojnou sa predsa len porovnať nedá. Dobrou správou je, že tretia svetová by mohla byť už ozaj tou úplne poslednou v dejinách ľudstva , no zároveň by mohla znamenať aj zánik ľudskej civilizácie. Tento víkend sa rozhoduje o tom, či USA dajú súhlas Ukrajine na [...]

Russell Bentley

Donbaského kovboja z USA, ktorý bojoval za Rusov, mučili a zabili spolubojovníci. Vojakov čaká súd

20.09.2024 21:30, aktualizované: 22:02

Vojaci majú byť súdení kvôli rôznym obvineniam od prekračovania právomocí, cez užívanie fyzického násilia a mučenia a spôsobenie smrti nedbanlivosťou.

Election 2024 Trump

Zlyhania tajnej služby odhalené: Vyšetrovanie atentátu na Trumpa odkrylo pochybenia ochranky

20.09.2024 20:17

Zlyhanie Tajnej služby, ktorá poskytuje ochranu najvyšším ústavným činiteľom aj exprezidentom, je predmetom viacerých vyšetrovaní.

polícia podvodná zoo

Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo, okrádajú ľudí. Totálny hyenizmus, reaguje polícia

20.09.2024 18:36

Totálny hyenizmus. Podvodníci sa na Facebooku vydávajú za bratislavskú zoo v čase, keď tá skutočná čelí následkom ničivých záplav, uviedla polícia.

harrisová, trump

Predčasné voľby v USA odštartovali: Voliči troch štátov už rozhodujú, kto povedie Biely dom

20.09.2024 18:20, aktualizované: 19:14

Väčšina štátov americkej Únie umožňuje predčasné hlasovanie alebo hlasovanie poštou, aby ľudia neprišli o možnosť voliť.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 371
Celková čítanosť: 1552458x
Priemerná čítanosť článkov: 4185x

Autor blogu

Kategórie