Založ si blog

„Nevera“ pred voľbami

Zatiaľ čo Slovenky a Slováci riešia,  kto bude prezidentom , ona rieši  jedného muža. Ten je pre ňu dôležitejší ako Pelle alebo Korčok. Politika ide bokom . Chrumkavý Pelle alebo vojnový štváč Korčok? Takto ich charakterizujú poniektorí jej známi. Nina je liberál a súčasne konzervatívec. Je proti vývozu zbraní na Ukrajinu , no zároveň je za registrované partnerstvá a nevadilo by jej, keby si slušní homosexuáli adoptovali deti.  Pellegrini alebo Korčok, to pre ňu momentálne nie je zásadnou otázkou.  Ona teraz rozmýšľa, či dať alebo nedať šancu novému vzťahu. Ten muž jej pripadal ako  osamelý lovec. Zaujímavý. Ale s lovcami opatrne! Zoznámila sa s ním cez sociálnu sieť.  A pritom sociálne siete  boli pre ňu pascou. Expartner ju dôrazne  varoval.  Raz boli spolu  na akejsi seanse a tam jej  skoro prišlo zle. Vravel jej, že ak je niekde veľké množstvo ľudí,  tí ľudia vysielajú aj veľké množstvo energie , dobrej i zlej a citliví jedinci s tým môžu mať problém. To isté aj sociálne siete,  energia síce na diaľku, ale  je tam. A ty ju cítiš, upozorňoval.  A mal pravdu. Musí ten účet zrušiť , musí sa na to odhodlať. Kvôli svojej psychickej pohode. 

Nina  sa vracia k pôvodnému problému a tuho rozmýšľa. Keby tu bol aspoň jej brat, ako muž by jej hneď vedel povedať , či má do toho ísť alebo nie. Lenže brat je v ďalekej Kanade a zaneprázdnený až hrôza.  U Niny to graduje. Stále mladší a mladší partner. A stále a stále ten istý problém. Aj jej kedysi  povedal dávny  kamarát: „Tak túžiš po láske a potom robíš všetko pre to, aby skončila. To sa ozaj tak bojíš?“ Áno, bála sa. Bála sa straty. Nebolo to len vekom jej partnerov. Ale predsa…Graduje to ,Nina, …nie je to dobré.  Od prvého bola len o tri roky staršia.  A predsa jej raz šprihol do tváre, že by si mohol nájsť aj o 6 rokov mladšiu.  A na narodeniny  jej doniesol  ako darček staré noviny a časopisy .Celkom vážne, vraj nech si ich prečíta, sú tam zaujímavé články.  Druhý  bol mladší o 6 rokov. Pohoďák, to on jej poradil, aby nechala plávať sociálne siete. A nakoniec  aj on vyriekol osudné vety  „Ale som to  dobačoval. Stará žena, staré auto.“ Na narodeniny jej síce nedal staré časopisy, ale namiesto darčeka si do zošita, kde si poctivo zapisoval všetky príjmy a výdavky,  zaznamenal, že jej odpisuje z dlhu. Raz Nine požičal istú sumu peňazí  a odvtedy ju takto ponižoval na Vianoce alebo keď mala sviatok. A položartom , polovážne dodal, že aspoň má predplatený sex na dlhú dobu. Snažila sa s ním aj otehotnieť. Jedno z jej detí sa volalo mola hydatosa. V maternici vám namiesto plodu  rastie nádor , druh rakoviny. A môžete skončiť zle.. Ona sa  našťastie zachránila.

Aktuálny osamelý lovec, ktorý si ju získal, je mladší o 10 rokov. Pravda, nie je medzi nimi taký rozdiel ako medzi Gregorovou a Koptíkom, ale zase ona nie je herečka. Nemá toľko energie a hlavne  peňazí  ako Hana . Skoncovať to s ním skôr ako to urobí on ?Zatiaľ síce fungujú v pohode , a predsa už zistila, že jej bol neverný. Je to síce  nevera iba v Nininej hlave, ale s reálnymi parametrami. Veru, sociálne siete sú pascou a hlavne keď zistíš, čo si zisťovať vôbec nemala. Neposlúchla Evu Holubovú, ktorá v akomsi filme zahlásila bombové  Hlavně  po ničem nepátrej! Nina si nedala povedať , zaujímalo ju, ako loví ženy, akú taktiku používa.  Tak objavila zdanlivo nevinný rozhovor medzi  osamelým lovcom a zadanou ženou. Iste, k ničomu nedošlo, no zrejme len preto, že tá žena bola čestná…Pretože on by  určite bol využil príležitosť. Ninu teraz trápi , že je druhá v poradí. Že si s ňou začal, lebo mu to s tamtou nevyšlo. Tak nevie, čo má urobiť. Tak ako nevie, či Pellegrini alebo Korčok. A čert to ber! Peter alebo Ivan , chlieb a mlieko lacnejšie nebudú. A byť či nebyť spolu s osamelým lovcom? Už sa rozhodla.  Nechá to na ňom , nech si on preberie za všetko  zodpovednosť. Ak sa s ňou rozíde , možno bude šťastný , že si ušetril kopec nervov . Lebo Nina má svoje muchy. A možno bude neskôr ľutovať. Lebo Nina vie byť aj úžasnou  partnerkou, ak chce. 

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 07:34

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 311
Celková čítanosť: 1382002x
Priemerná čítanosť článkov: 4444x

Autor blogu

Kategórie