Založ si blog

O harabinovcoch, bombicovcoch a extrémizme v nás

Je známym faktom, že každý z nás v sebe skrýva nejaký  ten tieň. Ak ho potláčame a nepostavíme sa mu čelom, časom nás kruto dobehne. Tieňa sa netreba báť, ale  konštruktívne ho využiť.  Ak je napríklad tieňom človeka agresivita, môže ju využiť na boj za spravodlivosť. A podobne je to aj s extrémizmom.  Ten sa občas  prejaví aj u tých najmierumilovnejších .Stačí,  aby vám niekto ublížil a v duchu by ste ho možno  najradšej zabili.  Ukradnú vám niečo naši spoluobčania ? Radšej ani nepokračujem… Predvčerom sa  jeden pán pohoršoval  v debate nad medveďom ,ktorý  napadol dieťa, no vzápätí  ten istý človek nemal problém oponentovi napísať, že mu praje, aby medveď napadol jeho dieťa. To je príklad , ako sa extrémizmus spája  s falošným pokrytectvom. Alebo naši svätuškári. Ani počuť o kastrácii zvierat, lebo vraj je to proti prírode , no nemajú problém utopiť narodené šteniatka či mačiatka.

Slovenská spoločnosť je značne rozpoltená a prejavy extrémizmu badať na oboch stranách. Naštartoval to covid , no podhubie tam zrejme už bolo. A svet okolo nás?  Áno, začína byť chorý. Napríklad kanadská vláda uvažuje o tom, že za nenávistné prejavy na internete človek dostane doživotie. Navrhovatelia  zabúdajú na fakt, že jedinec časom môže zmeniť svoje názory.   

Politiku zase našťastie až tak nesledujem, takže až včera som sa dozvedela , kto je Daniel Bombic alias Danny Kollár. Všelijakých youtuberov a influencerov a im podobných zvlášť nemusím, sú na mňa až príliš sebestrední . Ide im hlavne  o zviditeľnenie svojej osoby, hoci občas aj preukážu dobrú službu spoločnosti. Ako som sa dozvedela, Kollár je pre jednu skupinu Slovákov  hrdina , pre inú extrémista. Ja si  myslím, že  aj takzvaný  samozvaný bojovník za spravodlivosť  by mal  rešpektovať  isté pravidlá a etické normy. Hrubo prekročil čiaru , keď zverejnil osobné údaje lekárov a zamestnancov štátu, ktorí následne čelili obťažovaniu. Zisťovanie súkromných informácií, ako sú telefónne čísla, adresy , zdravotné záznamy, sú pre mňa silnou kávou. Momentálne sa v médiách  pretriasa jeho rozhovor s ministrom vnútra  v istej relácii. Nuž, je to trocha kontroverzné, ale každý má právo na svoj názor.  V jednom komentári som si prečítala takúto vetu:  „Vie sa, že druhé kolo môžu rozhodnúť voliči Štefana Harabina, ktorí pozerajú tento kanál. Ak prídu voliť, skôr vyhrá Peter Pellegrini; ak neprídu, môže vyhrať Ivan Korčok. Toto je prihovorenie sa dezinformačnej scéne, antizápadným, antieurópskym, antiamerickým ľuďom. Ale aj to by malo mať nejaké hranice a tu bola hranica výrazne prekročená.“:

Na záver k Harabinovi- mnohí ho obdivujú za radikálne názory, je napríklad  za vystúpenie z NATO a EU. Čo o to, len – je na to teraz vhodný  čas? Nie je podstatné, či mi je Harabin sympatický alebo nie. Viem, že nie každý má na to byť kráľom a rozmýšľať ako vodca, ktorý je zodpovedný za spoločnosť, za štát. Treba si  však uvedomiť, že nie  je podstatné ani to, čo Harabin  hovorí, lebo aj tak radikálne(podľa mnohých správne) názory momentálne nebude mať ako realizovať- Najdôležitejšie je uvedomiť si ,že naša spoločnosť je výrazne polarizovaná a že opozičných voličov nie je len ako šafránu a práve preto aj im treba aspoň minimálne občas v niečom ustúpiť. Ak nechceme  smerovať k občianskej vojne ,na čo upozornil aj Chmelár. Prezident má spájať a nie rozdeľovať. Voliť treba  toho, kto zabezpečí pokoj a dokáže vyjsť v ústrety v pravej chvíli aj druhej strane.   

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1384433x
Priemerná čítanosť článkov: 4437x

Autor blogu

Kategórie