Založ si blog

Oklamal Fico svojich voličov?

Robert Fico je dobrý rečník , to mu treba uznať. Pred voľbami plamenne sľuboval, že nebude žiadna vojenská pomoc pre Ukrajinu. Tento týždeň našich susedov aj osobne  navštívil a ešte predtým médiám a verejnosti  avizoval, že v otázke vojenskej pomoci nezmenil názor, že nebude podporovať  vstup Ukrajiny  do NATO a so vstupom do  EU tiež len tak opatrnejšie, lebo Ukrajina je skorumpovaná a prehnitá.  A ajhľa!  Vodu kázal, víno pil. Boli to len reči a kecy…  Zdá sa, že Fico podhodil médiám svoje vyjadrenia ako návnadu. Alebo ako korisť. V skutočnosti však mŕtvu. Napríklad povedal, že  Ukrajina nie je suverénna krajina, lebo je pod vplyvom Spojených štátov.  A tým vyvolal hotový škandál a zemetrasenie v médiách a medzi opozíciou.  V skutočnosti  vraj Fico(ako som sa dočítala)  podhodil slniečkárom  zástupné témy. A potom v pohode sľúbil Ukrajincom, že Slovensko bude aj naďalej vyrábať muníciu a zbrane pre ukrajinskú armádu.  Dubnická ZVS vyrába veľkú časť delostreleckej munície, ktorá ide na Ukrajinu. Odhadom je to vraj  až 20-percentný podiel dodávok.  Krátko predtým  minister Kaliňák presunul 100 miliónov eur do zbrojoviek, najväčšia časť skončila práve v Dubnici. Okrem munície bude Slovensko pokračovať aj v dodávkach húfnic. Slovensko podporí takisto balík vojenskej a finančnej pomoci EÚ pre Ukrajinu, ako aj vstup Ukrajiny do Únie. A takisto Slovensko podpísalo vyhlásenie o spolupráci namierenej k obnoveniu územnej celistvosti Ukrajiny v jej medzinárodne uznaných hraniciach, kam patrí aj  Krym a Donbas. Čo si o tom myslieť?

Oklamal Fico svojich voličov? Rozoberme si to na drobné. Fico je skúsený politik a ako jeho volička som presvedčená, že je tým najlepším riešením pre Slovensko. Pretože nič iné, lepšie  momentálne nemáme. V politike nemôžete zostať čistý ako sklo , musíte zabudnúť , že ste odporcom kompromisov a snažiť sa  spájať aj navonok nezlučiteľné. Preto svet politiky nie je pre priamych a hlavne čestných a zásadových ľudí. Takže:  Fico pred voľbami sľuboval, že žiadne  zbrane na Ukrajinu zo Slovenska  nepôjdu . Lenže narazil v prvom rade na Pellegriniho, ktorý naopak avizoval podporu Hlasu  pre zbrojovky. Napokon teda aj Fico pochopil , že zamestnanci zbrojoviek nechcú prísť o prácu a dobrý džob a hlavne, že sú to voliči.  Voliči  Hlasu a Smeru.  A s voličmi pochopiteľne  vždy len po dobrom. Takisto ako aj s  Petrom Pellegrinim.  Balík pomoci  pre Ukrajinu?  No samozrejme , však aj my  peniaze Únie potrebujeme a nedá sa bojovať s úniou  na dvoch frontoch , nedá sa obhajovať rušenie  UŠP a potom ešte trucovať pri balíku pomoci. A vstup Ukrajiny do NATO že nepodporujeme ? To nevadí, nemusíme, lebo Fico dobre vie, že sa  nájde ešte dosť  iných rozumných krajín, ktorí túto nebezpečnú myšlienku v zárodku zastavia a zablokujú.  No a čo s tou územnou celistvosťou Ukrajiny? V tomto Fica chápem. Rusko Ukrajinu napadlo, nech už boli príčiny napadnutia akékoľvek a Ukrajinci si  o problém sami koledovali. Ale predsa len riešiť  konflikty v 21. storočí vojensky, to zaváňa dávnymi časmi.  Druhá vec je, že  USA a UK zmarili nádej na mier za podmienok prijateľných pre Ukrajinu.  Pochopiteľne ,že teraz si už  Rusi nedajú územie , ktorého dobytie ich stálo  toľko síl. O Kryme ani nehovoriac! Skrátka a jasne, Fico musel podporiť dokument o celistvosti Ukrajiny, však ak by to neurobil,  deklaroval by verejne, že súhlasí s medzinárodným  porušením práva. Druhá vec je, že vie dobre, že je to aj tak  nezmysel.  Rusi si proste to, čo už majú,  nedajú a tak Fico pokojne mohol takýto dokument  podpísať. On vie svoje a mysliaci ľudia takisto. Premiér Fico teda výrazne nevybočil zo svojej línie.Pokračuje v plnení sľubov spred volieb, no nie je sám, takže musí brať ohľad aj na predstavy koaličných partnerov. Iste, aj on robí chyby. Vždy je však lepšie prikloniť sa na stranu zdravého  rozumu  a pragmatizmu  ako prikývnuť slniečkárskym zväzákom ,ktorí si často nevidia ďalej  od nosa.  A najhoršie je, že sú až príliš aktívni. A inkvizítorski.  A my predsa  vieme, že iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ.

Niečo o konšpiráciách

02.05.2024

Zdravo konšpirovať je vraj zdravé. Je konšpirátorom Lukáš Machala, spolupracovník ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej? Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. Údajne sa vraj tento pán mal stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu, no našťastie on sám takéto špekulácie odmietol. V minulosti sa za [...]

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 313
Celková čítanosť: 1388899x
Priemerná čítanosť článkov: 4437x

Autor blogu

Kategórie