Založ si blog

O tolerancii , netolerancii, vakcínach , a na záver pár slov k Šimkovičovej .

Nedostatok tolerancie k iným názorom je odvekým problémom ľudského spoločenstva. Sú však obdobia, keď sa tento nedostatok prejavuje vo väčšej miere a v extrémnejšej podobe. Napríklad v čase  pred voľbami . Dôkazom toho  sú trebárs  diskusie, v ktorých mnohí jedinci prekračujú hranice slušného správania a hejtujú všetko, s čím nesúhlasia.  Badať to okrem politiky hlavne u tzv. kontroverzných tém. Tolerancia je o úcte k človeku a jeho názorom , na ktoré má každý právo. Právo druhého je k tomu sa vyjadriť, ale primeraným spôsobom.  S názormi  iného nemusíme súhlasiť, ale zato ho nemusíme urážať. Takou kontroverznou témou je napríklad eutanázia. Minule som tu čítala blog,  ktorého podstatou bola ostrá kritika Ďuriš Nicholsonovej , lebo si dovolila napísať, že ona by si radšej  zvolila dobrovoľný odchod zo sveta ako by mala byť na príťaž svojim deťom.  Čo je na jej názore vlastne zlé? Skôr to svedčí o  vyrovnanosti vo vzťahu k smrti, nemá z nej strach a chce odísť z tohto sveta dôstojne a hrdo. Kto dáva komu právo súdiť ju za jej postoj ?  Vari je lepšie človeka násilím  držať na tomto svete proti jeho vôli? Aj zvieratám pomôžeme, ak neznesiteľne  trpia . I téma potratov vie  mnohých dostať  do varu. Keby bola možnosť obuť si  topánky toho druhého a pozrieť sa  na vec jeho očami , potom by  človek častokrát zaujal iné stanovisko k mnohým veciam.  

Dnes som si všimla prejav Milana Uhríka. Tiež by sa dal označiť ako príklad netolerancie.  Vraj v čase, keď rastie  tlak na prešetrenie vedľajších účinkov  vakcín  Dolinková rieši rozširovanie kapacít  na očkovanie  proti covidu. Tak pozor! Uhrík a ďalší zdieľajúci jeho názor zabúdajú, že tu žije plno ľudí, ktorí sa chcú dať očkovať proti covidu . Ak chcú riskovať, je to len a len ich problém, ale  neumožniť im to  znamená ísť proti ich právam. Takisto sa Uhríkovi  aj Dankovi nepáči , že  minister školstva Drucker vyhlasuje, že mimovládky na školách pre neho nie sú problém.  Podľa nich len  oblbujú mládež .Drucker však  vysvetlil, že nie všetky mimovládky sa venujú  gender ideológii , ale  niektoré napríklad športu či kultúre. Takže určite  nie je riešením  paušálne bojovať zo zásady proti všetkým  mimovládkam . Mnohé občianske združenia , ktoré napríklad pomáhajú zvieratám,  už roky rokúce suplujú štát , ktorý si v tomto smere  neplní svoje povinnosti.   Nie je nič zlé na  mimovládke, ktorá  monitoruje pohyby korytnačky  alebo sa venuje sysľom,  stačí len  preveriť  a skontrolovať projekty  a posúdiť, do akej miery sú tam peniaze účelné vynaložené.

A ešte  pár slov k osobe, ktorej sa mainstream a bulvár v týchto dňoch tak rád venoval. To, že na Slovensku vyhrali voľby pronárodné sily, neznamená, že všetko, čo vládna  koalícia robí je  až do bodky správne. Iste sa nájdu chybičky a zrejme aj chyby . Zdá sa, že Šimkovičová bude najslabším článkom vlády , hoci jej zámer nie je zlý. No takisto to môže byť len neskúsenosťou a ak si Martina vyberie  správnych poradcov, dobrý tím, časom sa môže vypracovať. Len by jej nemali chýbať  menežérske schopnosti. Médiá dokážu pomôcť, ale aj potopiť.  Veď už  len vypustenie  jedného slovíčka môže dať celému textu iný zmysel. V prípade ministerky kultúry  médiá hlavného prúdu  momentálne nešetria škodoradosťou. Napríklad v reportáži o Ficovom turné na  Markíze  podotkli, že Šimkovičová svoj prejav čítala. Nič viac. Bolo jasné, aký účel tým televízia  sledovala. Na JOJke však zvolili trocha  iný prístup. Ukázali  Šimkovičovú, ktorá  sa v úvode sama vyjadrila , že bude prejav čítať, aby nezdržiavala. Však je to už trocha iné?

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1384455x
Priemerná čítanosť článkov: 4437x

Autor blogu

Kategórie