Založ si blog

Aj Martin Klus opúšťa Slovensko. To teda bolí!

A odchádza ďalší. Nedostal sa do parlamentu, jeho strana prepadla. Štedrá odmena  za nadprácu pre strýčka Sama  a tých v EU  ho však neminula .

V statuse na sociálnej sieti sa rozlúčil:

 „Po takmer 15 rokoch vo verejnom priestore a takmer 10 vo verejnej službe prišiel čas sa s touto kapitolou života rozlúčiť. Bolo pre mňa veľkou cťou zastupovať vás a reprezentovať krajinu, ktorú milujem. Osud to zariadil tak, že o chvíľku odlietam na výskumný projekt za veľkú mláku a sám som zvedavý, čo ďalší život prinesie.” 

V ďalekej cudzine to nebude mať ľahké. Pozval ho tam George De Lama, známy americký novinár. Prešiel náročným výberom a nakoniec ho  vybrali ako účastníka tzv. Eastern European Program. Organizácia sa volá Eisenhower Fellowship. A bola založená vo Philadelphii pred 70 rokmi na počesť amerického prezidenta Dwighta D. Eisenhowera, hlavného veliteľa spojeneckých vojsk v Európe a neskôr prezidenta USA.

Klus bude mať veľmi náročnú úlohu. Musí to tam dať trocha do poriadku. Bude skúmať vplyv dezinformácii, hoaxov a propagandy na politický život v USA a Európe. Takisto by sa mal zaujímať aj o kritické myslenie a overovanie faktov u istej časti obyvateľstva.

Ale za ťažkú prácu ho čaká odmena. V podobe stretnutí, výletov , spoločných fotiek so známymi osobnosťami. Tie potom môže zdieľať  na sociálnych sieťach. Takže nakoniec dobre, že to tak dopadlo . Veď čo už tu, na Slovensku?

Aj Denník N sa vie ospravedlniť, ak ide do tuhého

16.06.2024

Priznám sa, že rada počúvam prejavy Petra Pellegriniho , pretože okrem rozumných argumentov v nich nepočujem falošné tóny , naopak , z jeho slov cítim okrem razancie aj pokoru. A snahu nehrotiť situáciu ešte viac. Tým nechcem povedať, že Peter nerobí chyby. Napríklad sa mi nepáčila jeho reakcia týkajúca sa zbrojárskeho [...]

Už onedlho sa ukáže, či je Peter Pellegrini prezidentom všetkých

15.06.2024

Chcem veriť, že Peter Pellegrini bude dobrým prezidentom. Má na to všetky predpoklady. Vystupovanie , komunikácia, rozhľad, praktické skúsenosti a hlavne disponuje snahou byť v politike slušný a slušne riešiť aj prípadné konflikty. Veď aj kvôli tomu opustil svoju pôvodnú stranu Smer. Jeho predchodkyňa to nemala jednoduché, ale sama si zvolila takú [...]

Je čas opustiť NATO…

14.06.2024

Pár vetami , krátko o maximálne dôležitej téme. Zločinecká organizácia NATO nás chce zatiahnuť do vojny. Viktor Orbán sa vyjadril v rannom vysielaní rozhlasovej stanice Kossuth, že NATO plánuje zriadiť na území svojich krajín tri veľké vojenské základne, z ktorých bude dodávať zbrane Ukrajine. Ak budú základne zriadené na Slovensku, v Poľsku a Rumunsku, “stanú [...]

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.

taliansko, horúčavy, pláž

Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav. V Sardínii a Sicílii očakávajú až 44 stupňov

17.06.2024 17:02

Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, ako je teplotný priemer pre dané obdobie.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 341
Celková čítanosť: 1453309x
Priemerná čítanosť článkov: 4262x

Autor blogu

Kategórie