Založ si blog

11. september- deň americkej karmy.

Obe udalosti kedysi otriasli svetom, no priznám sa, mnou iba jedna. Pád dvojičiek som  vnímala len  ako šialený brutálny teroristický čin , ktorého aktéri mali byť potrestaní , no zároveň mal Američanom aj niečo naznačiť. Niečo, čo si vo svojej pýche  a nadradenosti americkí  politici nechceli pripustiť.  Tak sme to vtedy cítili mnohí. A hovorili si to v súkromí, nie verejne. Tá druhá udalosť mala oveľa tragickejšie následky. Bola dôkazom  toho, ako funguje ZLO v čírej podobe.  Desivé udalosti v Chile si vyžiadali  oveľa viac nevinných  obetí  a takisto začali 11.septembra- pred 50. rokmi. Naše médiá pravdepodobne  spomenú len to,  čo im prikazuje táto progresívna doba . Chile zrejme prejdú mlčaním.

11. september 2001- útok na dvojičky , deň zločinu. Karma dobehla Ameriku.   11. september 1973 – deň ZLOČINU. Spojený ako spojené nádoby so Spojenými štátmi. Pred 50. rokmi v Chile americká  CIA zvrhla demokraticky zvoleného prezidenta Salvadora Allendeho, Na jeho miesto si Američania dosadili fašistického generála Pinocheta. Ten v koncentračných táboroch nechal mučiť, povraždiť tisíce  ľavičiarov, odborárov, kohokoľvek, kto mal iný názor.

Allendeho stúpencov mučili na štadiónoch. Slávnemu hudobníkovi Victorovi Jarovi polámali všetky prsty, aby nemohol hrať na gitare svoju pieseň Venceremos. Potom ho surovo zbili a zastrelili. Rovnako ako mnohých ďalších. Zomrel aj Allende a členov jeho vlády buď pozabíjali alebo poslali do koncentračných táborov.

Fašizmus koncom druhej svetovej vojny nezanikol. Aj dnes je medzi nami, Má však nové pomenovanie. Mnohí si myslia, že sa volá neoliberalizmus , progresivizmus.  Nechám už na vás, či s tým súhlasíte.

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1384848x
Priemerná čítanosť článkov: 4439x

Autor blogu

Kategórie