Založ si blog

Kľačala som v kúte .

Priatelia aj (ne- priatelia) ,

v piatok a sobotu  som  s vami nemohla  debatovať , lebo som kľačala v kúte.  Za trest. Staršia generácia  si možno  pamätá , ako to vyzeralo  ešte v minulom storočí v škole. Občas  poza uši , keď ste si zaslúžili  (teraz zbijú žiaci skôr učiteľa  a ešte  z toho môže mať problém on  , ak by išlo o deti našich spoluobčanov ). Takisto sa trestalo  spôsobom, že  žiak musel prepisovať časti učiva,   a to aj  50 krát… a aj na kľačanie v  kúte si pamätám. Ja osobne  som takto  potrestaná  nebola, mňa trestala učiteľka v druhej triede tým, že  ma nechávala po škole . Nútila ma dojesť jedlo, ktoré mi mama dávala so sebou na desiatu  a ktoré mi nie vždy chutilo.  Včera a predvčerom  som síce  jedla, čo mi chutilo, ale pripadala  som si tak trocha ako za starých školských čias . Mala som zakázané  zúčastňovať sa debát, písať blogy som však mohla.  Dôvod? Ak by som mala ísť do percent, povedala by som, že  tých 20   zavinil administrátor – asi mu prekážali moje posledné príspevky, tak si našiel zámienku potrestať ma. Možno sa ale obával  nahlasovateľa  a nechcel mať nepríjemnosti . Preto skôr  stavím na zvyšných  80.  Ako mnohí viete, upozornila som na istý nick, ktorý nereagoval vecne  na moje príspevky, ale urážal ma ako osobu a  písal nezmysly. Nick bol síce zablokovaný ,lenže má ďalšie a ďalšie  klony. Provokoval , tak som si dovolila mu napísať, že je psychopat,  upír a pijavica.  No a administrátor mi oznámil, že takto nie, takéto slová sú neprípustné.  Že Pravda  má záujem o slušnú a vecnú diskusiu. A že treba vždy nahlásiť , ak nás niekto šikanuje, otravuje, ale nenadávať mu. Iste, je to tak, lenže v situácii ,keď sa to tu  kdekade  len tak hmýri  vzájomným podpichovaním  a aj urážkami , mi ten trest  kvôli  trom slovám , ktoré navyše nie sú vulgárne ,pripadal čudný a nespravodlivý. A čo máme stále  nahlasovať? Veď aj tak admin nie vždy reaguje, ak mu niečo nahlásite.  A čo sa mne  zdá ako urážka, adminovi sa nemusí a opačne. Navyše všetci vieme o uplatňovaní  dvojakého metra v debatách o politike. Nehovoriac o tom ,že väčšine z nás sa nechce neustále nahlasovať a žalovať.  Preto by bolo skôr načase zaviesť v debate nové pravidlá.  Napríklad aj také ,že vás admin najprv mailom  upozorní na isté záležitosti ,  vy sa  k nim vyjadríte  a až keď odmietnete spolupracovať , až vtedy vás zablokuje.  To by bolo slušné a korektné.

Takže som si v kúte za trest pokľačala  a tomu, kto ma nahlásil ,odkazujem, že mi vôbec neublížil, práve naopak. Vyšla som ešte silnejšia  z nášho zápasu. Ale ak ti to urobilo radosť, maj si ju. 

  V závere blogu sa predsa ešte vrátim do čias svojej mladosti. Pre niekoho  sú roky štúdia krásne, pre iného nie.  Ak chcete, prípadne si môžete so mnou zaspomínať a napísať o svojich skúsenostiach.  Ja na svoje štúdium od základnej školy až po VŠ  mám vcelku zlé spomienky , no  o dôvodoch tu písať nebudem. Nie však preto,  že by som  bola zlá žiačka, práve naopak. Na základke som  okrem iného trpela kvôli záchvatom smiechu.  Aj vám sa v škole stávalo ,že ako na potvoru  ste dostali záchvat smiechu v tej najnevhodnejšej chvíli ? Napríklad  keď vás vyvolali, že máte čítať nejakú ukážku z čítanky? Čím viac sa smiechu bránite, tým viac sa vás zmocňuje. A potom tá nešťastná matematika!  Prirodzene na ňu nemám bunky, ako sa vraví  a nás ju  k tomu na základke ešte učil alkoholik , ktorý na hodinách zvykol aj spievať, lebo popri matematike učil tiež hudobnú výchovu. Hudobnú som síce zbožňovala, lebo tam vynikol môj malý talentík , zato  na matike to bola hrôza!  O učiteľových schopnostiach  svedčil  aj fakt, že sme všetci síce  mali na vysvedčení  jednotky a dvojky , no na strednej škole sme ja a moji spolužiaci  boli  na úrovni piatačikov. Našťastie  profesori pochopili, že popri tých  jednotkách a dvojkách by  sa štvorka nevynímala dobre, tak nám o stupeň prilepšili.  A čo sa týka fyziky, aj tam som mala šťastie.  Tá sa  už do istej miery dala aspoň občas obkecať , a navyše , fyzikár mal zvláštne názory. Okrem toho, že nám stále opakoval, že slovenčinári a dejepisári  sú príživníci spoločnosti , tvrdil, že dievčatá  prirodzene nemajú talent na fyziku,  a tak sme všetky dostali aj z tohto predmetu o stupeň lepšiu známku, než akú  sme si zaslúžili. Takže ja dvojku.  A že  sa ozaj dejú zázraky? Dejú! Celkom vážne som sa  pred maturitami v duchu pripravovala na  skutočnosť,  že  na vysvedčení budem mať tri jednotky, no z matiky pravdepodobne prepadnem.  A predstavte si, anjel strážny zaúradoval! Vytiahla som si práve tú jednu jedinú otázku , o ktorej som  ako tak mala potuchy. Čestné pionierske , neklamem.   Hneď po maturite  som doma v peci postupne slávnostne a s veľkou úľavou spálila všetky zošity z tohto odporného predmetu , s ktorým nechcem mať už nikdy nič spoločné.

Z akého dôvodu mi bol stiahnutý blog?

15.05.2024

Teraz to ozaj nechápem…prečo mi stiahli blog Sedem životov Roberta Fica?

Sedem životov Roberta Fica

15.05.2024

Dnešné udalosti svedčia o tom, kam Slovensko dotiahli predovšetkým progresívci. Darmo si teraz budú umývať ruky ako Pilát. Prehrali voľby. Jedny i druhé. Víťazi predsa nemajú dôvod na burcovanie nenávistí a vášní. Len porazení. Sociálne siete vraj zaplavili rôzne komentáre. Čítať len na vlastné riziko! Samozrejme, povinná jazda Čaputovej , Šimečku , či [...]

Začať vzťah sexom neveští nič dobré

15.05.2024

(inšpirované skutočnosťou ) Zora má pri svojej smole na chlapov aspoň jedno šťastie. Je ním jej úžasný brat. Ich vzájomné napojenie je o to väčšie, že sú dvojičky a istú dobu zdieľali spoločnú maternicu . Brat je vždy naporúdzi so svojím praktickým chlapským zmýšľaním , dobrou radou , pretože raz dva vie, kde je pes [...]

Čína, Peking, Si Ťin-pching, Vladimir Putin

Vytvoríme svetovú spravodlivosť, vojnu treba riešiť politicky, vyhlásil čínsky líder po stretnutí s Putinom

16.05.2024 10:48

Čína dúfa, že do Európy sa čoskoro vráti mier a stabilita a bude v tomto ďalej zohrávať konštruktívnu úlohu, povedal čínsky líder.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Nemecké médiá sa pýtajú, čo stálo za útokom na Fica: K polarizácii prispel aj on sám

16.05.2024 10:06

Verejnoprávna televízia ARD uviedla, že slovenská spoločnosť je extrémne polarizovaná.

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 1407011x
Priemerná čítanosť článkov: 4356x

Autor blogu

Kategórie