Založ si blog

Prečo vo Washingtone tak smútia za Zuzankou.

K napísaniu tohto blogu ma inšpiroval  článok , ktorý som dnes  čítala . Vyberám z neho pár zaujímavých myšlienok. Väčšina Slovákov  si myslí, že pani Zuzanka urobila to najlepšie , čo mohla. Naši americkí bratia sú  však z jej rozhodnutia nešťastní. Splnila si síce domáce úlohy, z  ktorých najviac vo Washingtone  boduje tá  o obrannej dohode , ktorá urobila zo Slovenska vojensky omnoho atraktívnejšiu krajinu pre americkú armádu i ruské rakety. Za oceánom však potrebujú mať na Slovensku  svojho človeka, ktorý bude naďalej poslušne plniť ich príkazy.  Slovensko je pre NATO a Ameriku významné , pretože západ  má na Ukrajinu prístup cez štyri krajiny: Poľsko, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko. Maďarsko je teraz  pre účely NATO nepoužiteľné, a aj Rumunsko nie je dobrou voľbou,  pretože do Rumunska sa dá dostať jedine cez Maďarsko, Srbsko a Bulharsko, a to sú tiež krajiny, s ktorými je trochu problém.

Zostalo teda Poľsko a Slovensko.  Keby jedna z nich vypadla,  ostala by už iba posledná, čo by pre Západ z viacerých dôvodov nebolo dobré.  Poľsko má s Ukrajinou vlastné plány, iné než USA. Slovensko by preto za určitých okolností mohlo ostať jedinou bezpečnou a spoľahlivou trasou pre transport materiálu, aj chúlostivého, na Ukrajinu.

Preto je také dôležité ušiť si opäť na mieru prezidenta .Ivan Korčok  je na túto misiu ako stvorený , spolu s Petrom Pavlom by tvorili silný tím. Ale pozor! Ak bol Matovič schopný v poslednej chvíli vytrhnúť  demisiu z rúk úradníka prezidentky , čo ak  aj pani Zuzanka nakoniec zmení svoje plány? Na Slovensku  je už možné všetko.  Bude to záležať od toho , ako si bude Korčok počínať v „predkampani“  a keď svojou charizmou Slovákov nepresvedčí, možno sa pani Zuzanka nakoniec predsa len vráti.

Niečo o konšpiráciách

02.05.2024

Zdravo konšpirovať je vraj zdravé. Je konšpirátorom Lukáš Machala, spolupracovník ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej? Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. Údajne sa vraj tento pán mal stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu, no našťastie on sám takéto špekulácie odmietol. V minulosti sa za [...]

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 313
Celková čítanosť: 1388618x
Priemerná čítanosť článkov: 4436x

Autor blogu

Kategórie