Založ si blog

Švédsky denník Nya Dagbladet zverejnil šokujúci dokument o amerických plánoch na zruinovanie Európy a vyrabovanie jej zdrojov v prospech americkej ekonomiky

Švédsky denník Nya Dagbladet (Nový denník) publikoval obsah tajného memoranda z januára 2022, ktoré pripravili stratégovia z American Rand Corporation (RAND), úzko napojenej na Pentagon a vojensko-priemyselný komplex. Dokument sa priamo týka amerických plánov ohľadne Európy – úplne zruinovať európsku ekonomiku „útokom Ruska na Ukrajinu“ a privlastniť si európske zdroje. Ústrednú úlohu v tomto pláne by mala zohrať súčasná vláda Nemecka.

  1. Oslabiť Nemecko, posilniť Spojené štáty. Spojené štáty nie sú schopné prežiť súčasnú hospodársku krízu bez vonkajšej podpory. Politika kvantitatívneho zmierňovania a nekontrolované tlačenie peňazí od roku 2020 viedli k výraznému zvýšeniu verejného dlhu a k neúnosnému nadbytku finančných prostriedkov v ekonomike. Jediným dostupným prameňom zdrojov pre americké hospodárstvo je hospodárstvo európskych krajín, pripútaných k USA spojených záväzkami v rámci NATO a EÚ. Rastúca nezávislosť Nemecka, ktoré by sa ešte posilnilo, ak sa Spojené štáty stiahnu z Európy, však môže viesť k konštruktívnemu politickému konsenzu medzi Nemeckom a Francúzskom, pričom tento tandem bude nasledovať aj Taliansko a ďalšie krajiny starej Európy. V prípade tohto scenára sa stará Európa stane americkým konkurentom, ktorý bude v opozícii voči rusofóbnym východoeurópskym krajinám, orientovaným na Spojené štáty americké.
  2. Zraniteľnosť nemeckej a európskych ekonomík. V prípade hospodárskej krízy v Nemecku sa dá očakávať presun zdrojov z európskeho hospodárstva do americkej ekonomiky. Tempo európskeho hospodárskeho rozvoja závisí výlučne od Nemecka, ktoré je hlavným motorom ekonomiky EÚ. Nemecké hospodárstvo stojí na dvoch pilieroch: prístup k neobmedzeným lacným nerastným surovinám z Ruska a k lacnej elektrickej energie z Francúzska. Dôležitosť prvého faktora je oveľa vyššia. Pozastavenie ruských dodávok povedie k kolapsu nemeckého hospodárstva a v konečnom dôsledku aj k zruinovaniu ekonomiky EÚ. Závislosť Francúzska od dodávok uránu z Ruska bude nahradená alternatívnymi dodávkami z Austrálie a Kanady pod dohľadom vznikajúceho bloku AUKUS (Austrália, Spojené kráľovstvo, USA). To vytvorí priestor na dodatočný politický tlak.
  3. Kontrolovaná kríza. Spojené štáty zablokovali spustenie prevádzky rusko-nemeckého plynovodu Severný prúd – 2. Je potrebné úplne odrezať Nemecko od ruských dodávok energie prostredníctvom zatiahnutia Nemecka do vojenskej konfrontácie s Ruskou federáciou na Ukrajine. Americké kroky na Ukrajine nepochybne povedú k ruskej vojenskej invázii. Zavedenie vopred pripravených sankcií odreže Nemecko od prístupu k ruským surovinám. Zárukou toho bude dogmatizmus zelenej strany a neprofesionalizmus ich vodcov – Annalenny Baerbockovej (ministerka zahraničných vecí) a Roberta Habecka (minister hospodárstva).
  4. Očakávané následky. Zablokovanie dodávok ruských komodít povedie k kolapsu nemeckej ekonomiky a k paralyzovaniu podnikov v kľúčových sektoroch – petrochémia, metalurgia, strojárstvo. Straty môžu byť 200-300 miliárd EUR. To povedie k nevyhnutnému kolapsu európskeho priemyslu, zvýšeniu nezamestnanosti (strata 400 000 pracovných miest iba v Nemecku) a k migrácii vzdelaných Európanov do USA. V strednodobom časovom horizonte to pomôže americkej ekonomike získať dodatočných 7 až 9 biliónov dolárov.

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1379492x
Priemerná čítanosť článkov: 4450x

Autor blogu

Kategórie