Založ si blog

Tri svine a generál.

Sály slovenských kín sa , dúfajme, onedlho opäť zaplnia.  Do kín totiž príde pokračovanie filmu Sviňa   s názvom Tri svine a generál. O hereckom obsadení zatiaľ  nemám potuchy, ale o deji už niektorí z nás boli  informovaní z tých správnych kruhov.  Prvý diel sme mali možnosť sledovať pred  poslednými  parlamentnými voľbami . Priznám, režisérku  nepovažujem za mimoriadny talent , ale v slovenských vodách niet na výber, tak čo? A napokon,  Sviňa jeden  bola ešte z tých jej  lepších kúskov. Napínavý dej, dobré herecké výkony . Človeku prichádzalo nevoľno hlavne z príbehu zneužívaných dievčat. Diváci mohli v postavách rozpoznať Kaliňáka, Fica , Kočnera  a ďalších lumpov takzvanej smeráckej mafie.  A diváci to žrali mysliac si, že ide o skopírovanú realitu .Iste, film ju odrážal, no čiastočne , a pravda sa vždy dá  pritiahnuť za vlasy.  

Dnes sa teda  natáča voľné pokračovanie  hitu   s názvom  Tri svine a generál . V hlavných úlohách budú vystupovať  aktívna novinárka, sudkyňa a ministerka  spravodlivosti. Novinárka  a sudkyňa sú na tajnáša  partnerkami aj v súkromí . Novinárka ohnivo  burcuje verejnosť proti dezolátom a nedemokratickým živlom , bojuje za práva  rôznych  menšín  a  uverejňuje informácie zo živých spisov. Veď ich má z prvej ruky.  Film nám ukáže  aj  neľudskú tvár nášho súdnictva, ktoré  sa  vracia k praktikám z 50. rokov . To keď sudkyňa na  pojednávaní odmietne žiadosť obžalovaného, ktorý si potrebuje pichnúť inzulín.   Sudkyňa  ho nechá skolabovať.  Najväčším  trhákom  vo filme však bude  príbeh  generála, ktorý je obvinený z ťažkých hriechov. Objednávateľmi jeho  uväznenia sú páni Igor , Roman a Daniel. Sudkyňa generála pošle do väzenia, kde ten  robí vylomeniny , na ktoré nakoniec doplatí životom. Novinárka  medzitým  uverejňuje  o tomto človeku  štvavé články  a nenechá na ňom suchej nitky .  Na svoje  si prídu aj citliví diváci. Mnohí iste zaslzia  pri scénach typu, ako  generálovi  neodovzdali väznitelia dokonca  ani list od milovanej ženy a kresby od malej dcérky.  Z diaľky na  finálny zdar celej  akcie dozerá ministerka spravodlivosti  nazývaná Krvavá Mary.  Na jej rukách je totiž aj krv advokáta,  ktorého nechali vo väzení doslova zadusiť sa  a neposkytli mu prvú pomoc.

Zatiaľ  je tajomstvom,  kto bude film financovať . Šušká sa čosi o sponzoroch spoza veľkej mláky , ktorých už nebaví posielať peniaze na nákup zbraní pre Ukrajinu . Chcú investovať  do umenia. Do  niečoho tak masového , ako je film.  Držme všetci Trom sviniam a generálovi palce!   So slovenskou kinematografiou to zďaleka  nevyzerá ružovo.  Možno predsa len napokon zbedačení občania  venujú časť svojich úspor na kultúru.   A je tu aj odkaz  do budúcna- naša spravodlivosť  zatiaľ  ešte spinká  a možno tento film bude prvou lastovičkou , ako ju výrazne prebudiť . Na záver si kladiem rečnícku  otázku- Bude aj pokračovanie  Svine 2?  A odpovedám si : Určite! S akým názvom, to  ešte uvidíme.

Trollovia a dezoláti, čo myslíte, bude občianska vojna?

19.05.2024

Najprv k nadpisu. Nie je urážlivý, ale môže sa stať ľahko konštatovaním, ak sa nejaký diablik driemajúci vo vás zapojí znevažujúcim spôsobom do diskusie. Vítam tu všetkých inteligentných , dobrých a normálne zmýšľajúcich ľudí. A tomu zvyšku odkazujem: ak budete pokračovať často úplne bezdôvodne v osobných útokoch na kohokoľvek , [...]

Zakázať nie je riešením. Myšlienky totiž stále žijú.

17.05.2024

Po atentáte sa vyrojilo plno mudrcov. Mudrujú odušu, ako zlyhala ochranka a ako sa zanedbalo všeličo možné. Skalní odporcovia vlády a predovšetkým Roberta Fica majú zase priestor na sebareflexiu. Sú takí, ktorí si sčasti dokážu nasypať popol na hlavu. Napríklad Peter Bardy z Aktualít. Vyjadruje sa zmierlivo , píše, že si uvedomuje [...]

O čom vypovedá video s R. Ficom

17.05.2024

Dnes sa ku mne dostalo isté video. Ocenila by som slušnú , konštruktívnu debatu , debatu bez vzájomných urážok. Istý bloger, s ktorým som doteraz prakticky skoro v ničom nesúhlasila, napísal (a určite to myslel úprimne):“ Veľmi by som si prial, aby premiér Fico, ktorý včera v Handlovej takmer prišiel o život po šialenom čine dôchodcu z Levíc, sa uzdravil [...]

Elon Musk

Elon Musk spustil v Indonézii satelitný internet Starlink

19.05.2024 15:01

Poskytuje ju Muskova spoločnosť SpaceX pre národný zdravotnícky sektor a cieľom je tiež zlepšiť prístup na internet v odľahlých častiach súostrovia.

medveď

V katastri obce Kľačno sa medveď hnedý dobýjal do kurína

19.05.2024 14:13

Zásahový tím medveďa monitoruje. Polícia vyzvala občanov o opatrnosť.

KDR vojaci kongo

Ozbrojené sily Konžskej demokratickej republiky zmarili pokus o štátny prevrat

19.05.2024 14:02

K pokusu o prevrat tak došlo uprostred krízy, ktorá zasiahla vládnucu stranu prezidenta Tshisekediho v súvislosti s voľbami do vedenia parlamentu.

súd, fico, atentát, cintula, šts

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

19.05.2024 13:16

Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 326
Celková čítanosť: 1414137x
Priemerná čítanosť článkov: 4338x

Autor blogu

Kategórie