Založ si blog

Sú umelci citlivejší ako ostatní ľudia?

Vo veku  56 rokov zomrela  írska speváčka Sinead O’Connorová .Dlhé roky trpela bipolárnou poruchou .  Jej syn Shane spáchal samovraždu  pred rokom a pol vo veku 17 rokov. Vo svojom poslednom príspevku na Twitteri zverejnila fotografiu syna a napísala: “Odvtedy žijem ako živá mŕtva. Bol láskou môjho života, svetlom mojej duše.”

Pripomína mi to  smrť Romy Schneiderovej . Aj ona trpela depresiami, pokúsila sa o samovraždu a problémy riešila alkoholom. Aj jej syn  zomrel mladý. Pri preliezaní oceľového plotu sa  napichol na jeden stĺp, poškodil si  stehennú tepnu a vykrvácal. Jeho smrť Romy zdrvila. Onedlho nato syna nasledovala.  Milovníkom dobrého filmu a obdivovateľom Romy odporúčam výborný  film Tri dni v Quiberone.  

Mladí zomreli aj mnohí iní. Najčastejšie sa spomína CLUB 27 . Aj v súvislosti s predávkovaním drogami. Napríklad Kurta Cobaina sprevádzal nevysvetliteľný smútok už od detských čias.  Stal sa  symbolom úspešných a krásnych ľudí, ktorí vo svojom vnútri neskutočne trpia.

Sú umelci citlivejší ako ostatní ľudia? Umenie samo osebe vyvoláva v človeku  množstvo emócií . Divák, poslucháč ,ale aj umelec, tvorca  sa načas stane súčasťou inej sféry , iného sveta.  Sveta, kde energie prúdia rýchlejšie a výraznejšie . Koncerty sú nabité úžasnou atmosférou .  Umelci vydávajú zo seba maximum  a vzájomné prepojenie s divákmi ich ešte viac bičuje  a motivuje . Je to krásne, no zároveň  náročné takisto , ako je náročné hrať  na javisku a stať sa niekým iným. Návrat na zem  nie každý rovnako zvláda. Takisto ako aj svoju slávu. Stimuláciou sa stávajú drogy v rôznej podobe , ktoré na začiatku otvárajú bránu k emóciám, no neskôr otvárajú bránu do pekla. Čo poradiť? Možno na začiatok kontakt so zemou,  dotyky s pôdou , prácu v záhrade. To lieči ubolené duše. Aspoň čiastočne. Niekde však začať treba .

O potrebe lásky v súvislosti s atentátom

16.05.2024

Dnes dám do blogu aj trocha duchovna. Už nie sme takou bezpečnou krajinou, akou sme bývali. Je na príčine len doba? Podľa niektorých áno, lebo si ju spájajú s nástupom progresívcov . Áno, doba je rýchlejšia, hovorí sa o väčšej povrchnosti , o väčšom materiálne. A predsa , ľudia sa vo svojej podstate nezmenili , od nepamäti sme tu mali skupiny, [...]

Z akého dôvodu mi bol stiahnutý blog?

15.05.2024

Teraz to ozaj nechápem…prečo mi stiahli blog Sedem životov Roberta Fica?

Sedem životov Roberta Fica

15.05.2024

Dnešné udalosti svedčia o tom, kam Slovensko dotiahli predovšetkým progresívci. Darmo si teraz budú umývať ruky ako Pilát. Prehrali voľby. Jedny i druhé. Víťazi predsa nemajú dôvod na burcovanie nenávistí a vášní. Len porazení. Sociálne siete vraj zaplavili rôzne komentáre. Čítať len na vlastné riziko! Samozrejme, povinná jazda Čaputovej , Šimečku , či [...]

noviny, denníky, Pravda

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 13:15

Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Dôchodkyňa naletela podvodníkom a prišla o 15-tisíc. Policajti vyzývajú na obozretnosť

16.05.2024 12:51

Uverila falošnej advokátke a "legende" o dopravnej nehode dcéry, ktorá mala zraziť chlapca.

PREMIÉR: Návšteva Maďarska

V Moskve zneužívajú atentát na Fica na propagandu. Dokonca radia slovenským vyšetrovateľom pozrieť sa na Zelenského

16.05.2024 12:30

Nenávisť niektorých západných štátov a pomsta ukrajinských tajných služieb - tieto konšpiračné teórie sa šíria v Rusku o pozadí atentátu.

novinari, Rooseveltova nemocnica

Množstvo novinárov a modliaci sa muž. Pred Rooseveltovou nemocnicou je stále rušno

16.05.2024 12:06

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyvolal rozruch nielen v našich končinách, ale na celom svete. Pred banskobystrickou nemocnicou sa zišli štáby z celého sveta.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 324
Celková čítanosť: 1407509x
Priemerná čítanosť článkov: 4344x

Autor blogu

Kategórie