Založ si blog

Ak chcete radu ako rýchlo zomrieť, stlačte trojku.

Nie, nejde o kanadský žartík, ide o kanadskú realitu. Toto sa ozývalo z linky pomoci, kam volali aj ľudia so samovražednými sklonmi.  O eutanáziu v Kanade môžete požiadať aj vtedy, ak trpíte depresiou.  

Kanadský módny reťazec La Maison Simons tento rok zverejnil krátke video s názvom Všetko je krása , ktoré je   reklamou na eutanáziu. Video vyvolalo zdesenie. Stará pravda, že cesta do pekla je dlaždená dobrými úmyslami, na Kanadu pasuje  v plnej miere. Pôvodný úmysel bol  zvoliť si eutanáziu ako krajné riešenie  pre pár nevyliečiteľne chorých, ktorí majú veľké bolesti. No celé sa to vymklo spod kontroly. Už zhruba  30-tisíc Kanaďanov takýmto spôsobom zomrelo .Mnoho z  nich si zvolilo eutanáziu  preto, že nevideli východisko zo svojej  situácie.  Napríklad žena, ktorá mala chronické alergie na chemické čistiace prostriedky, cigaretový dym.Pacient  s mozgovou chorobou, ktorému,bolo naznačené, že jeho pobyt  v nemocnici je veľmi drahý  a teda či neuvažuje o eutanázii. Pacienti  s depresiami,  ktoré sa predsa dajú liečiť. Paraolympionička  Christine Gauthierová žiadala sociálnych pracovníkov o inštaláciu schodiskovej sedačky do svojho domu, aby sa dostala na druhé poschodie. Namiesto toho jej ponúkli  zaradenie do programu eutanázie.Vojenský veterán s posttraumatickou stresovou poruchou, ktorý sa chcel liečiť, no zamestnanec ministerstva starostlivosti  sa ho opýtal,  či neuvažuje o eutanázii.
 Peniaze hľadaj na prvom mieste , takže je jasné, že  z finančného hľadiska  sa štátu viac oplatí eutanázia ako drahá liečba.   

  U nás ešte tak ďaleko nie sme. Ale nič nemožno do budúcna vylúčiť… Preto ďakujme tomu hore, že sme krajinou s pomerne silnými konzervatívnymi koreňmi. Aspoň v tomto smere nás tie korene zatiaľ chránia . Môj  osobný názor je , že ak človek trpí na nevyliečiteľnú chorobu ,má veľké bolesti , jeho ďalší život je nedôstojný  a želá si smrť, malo by mu to byť umožnené. Aj zvieratám človek pomáha, prečo teda nie ľudskému druhu?  Avšak stále musíme mať pred sebou ako memento  napríklad aj obraz Kanady.  

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 312
Celková čítanosť: 1385522x
Priemerná čítanosť článkov: 4441x

Autor blogu

Kategórie