Založ si blog

V každej dobe upaľujú čarodejnice. Kto ich upaľuje dnes?

Dnešná doba je charakteristická aj vojnou ideológií. Každá doba má tendenciu popierať ideologicky tú  predchádzajúcu (niekto by to nazval karmou, odplatou za  príkoria z minulej doby ) .Antiku vystriedal temný  stredovek, ten zase  humanizmus a renesancia. Naša doba je dobou liberalizmu, progresivizmu.  Je  reakciou  na isté prekročenie hraníc príliš radikálneho  konzervativizmu.  Fanatici upaľovali v stredoveku,  nepochybne by tak urobili i dnes , ak by mohli. Ľudia sa vo svojej podstate nemenia. Na fanatikov neplatí logika.  Dnes  má väčšie slovo ten,  kto má tzv. správne názory, nie ten,  čo niečo vie. Dnes sa nešikanuje za názory  protisocialistické, ale za protigenderové  alebo údajne rasistické. Najviac špiny vychrlia tí,  čo sa hrajú na demokratov  Ak máte iný názor,  onálepkujú vás. To, že aktivisti idú s módnou vlnou ,plávajú s prúdom,  značí, že títo ľudia majú svoje  problémy, či si to priznajú, alebo nie. Skutočným demokratom je sebavedomý človek, ktorý nemusí nikoho ponižovať ani ovládať. .Náš problém pred rokom 1989 sa volal komunistická strana,  dnešný sa volá  Progresívne Slovensko: Je to ten typ strany, ktorá  bude v mene demokracie obmedzovať občianske slobody a bude na to ešte  hrdá.Cenzúra, kontrola médií , snaha vymazať iný názor. Spasitelia, ktorí neznesú skutočnú polemiku, fanatici.  

Otvorená  demokratická spoločnosť(tzv. západná)  sa presne v súlade s tým , čo píšem na začiatku , začala pred časom vyčerpávať , otvorenosť nahradila globalizácia, demokraciu totalita, ktorej prejavmi sú snaha o prevýchovu  väčšinovej spoločnosti. Témami doby sa stali imigranti, LGBTI menšiny, ochrana klímy, boj proti nepriateľovi – Rusku. Progresívci  sú rovnako ako komunisti a fašisti presvedčení,  že majú patent na pravdu  a mali by byť  vládnucou triedou. Pozrite  len na Čaputovú, ako sa pasuje do úlohy kráľovnej. Odporcov vyhlasujú za dezolátov, odpad, konšpirátorov, nepriateľov ľudstva. Kto  nejde v jednom šíku s nimi, je potrestaný. Dôkazom sú vedci, učitelia, novinári v USA , Veľkej Británii či Nemecku, ktorí prišli o prácu, , lebo mali „nesprávne “ názory. Prichádza to aj na Slovensko, v názoroch na isté témy musia byť ľudia opatrní, aby nemali problémy.  Liberál  nie je to isté čo progresívec. Liberál si váži slobodu, progresívec ju potláča  a chce prevychovať. Médiá dnes slúžia prevažne progresívcom. Iste, aj dnes sa nájdu takí novinári,  ktorí si dobre robia svoju prácu.  Lebo novinár by mal predovšetkým  informovať  a“ nechať žiť“ , to znamená nechať ľudí vybrať si  , poskytnúť im rôznorodé  informácie, ale nenaznačovať, čo si majú myslieť. Nemanipulovať a neovplyvňovať. Dnes však- nielen na Slovensku- sa médiá  snažia vymasírovať nám  mozgy , podsúvať svoje videnie sveta, vychovávať nás a naznačujú, čo je správne a čo si  máme myslieť. Oni nám ponúkajú hotové riešenia a návody , ak s nimi nesúhlasíš, si dezolát a nepriateľ.  V nemenovaných novinách  po ukážke davu ľudí na Václavaku  si v redakcii  niektorí skoro odpľúvali  a niekto aj vyslovil vetu ,že je  mu z davu na zvracanie.  Dnešný svet  nie je  v skutočnosti riadený politikmi, ale diplomatmi, aktivistami, tajnými službami , hlavne však mimovládkami  (najčastejšie sa hovorí o Sorosovi  a slobodomurároch ).  Je to celkom jednoduchý systém.  Každé médium má majiteľa , ten má istý názor. Do tímu  si vyberá ľudí s podobným  názorom.  Ale médiá sú závislé hlavne od reklamy . Noviny bez inzercie  a reklamy neprežijú. No a sme doma-   stačí,  ak  takzvaný demokrat dáva mastné peniaze za reklamu a redakcia ak nechce stratiť sponzora  sa začína riadiť pravidlom Koho chleba ješ , toho pesničku budeš spievať.  Na strednej škole sme sa zabávali na básni Janka Kráľa ,v ktorej hovorí , že si minister zavolal pomocníkov – novinárov, ktorí za poplatky  mali národ ohlupovať. Ani sme tomu nechceli veriť  a hľa, básne   Janka  Kráľa sú nadčasové , aj teraz žijeme v dobe podobných pisálkov. Preto nasledujúce  voľby na Slovensku  budú zvlášť dôležité, ak sa nemáme stať obeťou totality .

Niečo o konšpiráciách

02.05.2024

Zdravo konšpirovať je vraj zdravé. Je konšpirátorom Lukáš Machala, spolupracovník ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej? Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. Údajne sa vraj tento pán mal stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu, no našťastie on sám takéto špekulácie odmietol. V minulosti sa za [...]

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.

Oheň / Plamene / Požiar /

Rusko plánuje sabotáže v Európe. Moskva nemá zábrany, varujú tajné služby

05.05.2024 17:06

Keir Giles z inštitútu Chatham House tvrdí, že vďaka nim sa môže Rusko naučiť, ak chce skutočne Európu paralyzovať. Ide podľa neho o nácvik.

Tank / Gaza /

Netanjahu odmietol požiadavku Hamasu na ukončenie vojny. Izrael uzavrel dôležitý hraničný priechod s Gazou

05.05.2024 16:20

Politický vodca Hamasu Ismáíl Haníja obvinil Netanjahua zo sabotovanie snáh o sprostredkovanie dohody o prímerí.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 313
Celková čítanosť: 1389320x
Priemerná čítanosť článkov: 4439x

Autor blogu

Kategórie