Založ si blog

Majte rozum!

Nie, výzva z nadpisu blogu nie je určená našej opozícii. Viacerí z vás by možno povedali, že tá predsa  rozum vôbec nemá. A iste mnohí nad opozičnými aktivitami a nápadmi   krútite hlavou a prajete hlavne progresívcom len to najhoršie . Odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu je pre vás ešte tým najmiernejším trestom. A predsa práve jeho odvolanie  môže byť  tou povestnou poslednou kvapkou a pohár pretečie. Skúsite sa  nad problémom aspoň zamyslieť? Samozrejme, nie je normálne, čo opozícia občas  stvára . Alebo  jej sympatizanti a voliči. Naposledy  herci  Bratislavského Bábkového divadla prerazili  absolútne dno, keď po predstavení prečítali deťom vyhlásenie na podporu štrajkovej pohotovosti. Treba však dodať, že aj poniektorí  koaliční politici a voliči koalície  namiesto zmieru lejú olej do ohňa  a hrotia už beztak vyhrotenú situáciu do krajnosti. Od začiatku tvrdím, že odvolanie mladého Šimečku je veľmi zlý nápad. Nie,  ten chlapec  mi nie je zvlášť sympatický , ale používam zdravý sedliacky rozum.  Je dobré, ak  koalícia využila tému dotácií  , aby rozvírila debatu, na čo všetko sa nájdu peniaze, ktoré chýbajú v školstve či zdravotníctve . Nuž, chýbajú. Je to aj tým, že  niekto nosí na ruke drahé hodinky, iný  má zase „tanečnicu“ v rodine. Debata o probléme  pokojne mohla pokračovať , lenže ak sa skončí odvolaním Šimečku , bude to chyba, ktorá môže spustiť veľkú lavínu. Zo Šimečku  sa stane martýr  a odvolanie sa bude brať ako útok na opozíciu.  Je dôvod podpredsedu parlamentu  odvolávať,  ak dotácie pre nadáciu  išli za Ficovej vlády, keď ešte ani poriadne nerobil politiku?  Treba počítať s tým, že  sa po odvolaní  Šimečku nechá počuť Brusel. A bruselskí úradníci môžu byť teraz skutočne  dôslední. Progresívci  sú nielenže chránení, no majú právo ako najsilnejšia opozičná  strana mať  svoje zastúpenie v parlamente. A majú právo vybrať si , koho si tam zvolia.

Agentúra Bloomberg  sa ozvala , že pripravuje návrh na dočasné pozastavenie eurofondov  pre Slovensko. A práve v tomto čase si Fico dovolí provokovať a hazardovať. Možno sa spolieha, že mu pomôže kamarát Maroš Šefčovič. Zrejme aj preto ho Smer tak pretláčal do tejto funkcie. Lenže čo ak Šefčovič nič nevybaví ? Aj to sa môže stať.  Fico potrebuje tému , ktorá by prekryla  záležitosti vládnej koalície, o ktorých nie je dobré debatovať. Fajn. Debata o mimovládkach a peniazoch je výživná.

Ale odvolanie Šimečku to zmení. Z témy klientelizmu sa stane téma prenasledovania opozície. Neuvedomuje  si to Fico? Asi nie, tak ako si to neuvedomujú ani mnohí voliči, možno mnohí , ktorí čítajú môj blog. Je možné , že Fico  sa po atentáte stal razantnejším  a osobnejším. Alebo  už len chce dohrať hru do konca , aby nevyzeral ako niekto , kto ustupuje. Ak raz povedal, že Šimečku treba odvolať, za každú cenu si bude stať za svojím. Lenže tú cenu pocítia občania Slovenskej republiky. A mnohých môže bolieť viac ako Ficove zranenia po atentáte.

Primitívnosť v priamom prenose

18.09.2024

Od začiatku som si myslela, že odvolávanie mladého Šimečku je buď osobnou pomstou Roberta Fica, alebo ide o zástupnú tému ,ponúknutie hier pre časť verejnosti, hlavne pre voličov koalície. Smer a SNS sa dohodli a Hlas nechcel robiť problémy. Našli sa len traja statoční, ktorých alternatíva a skalní koaliční fanúšikovia už nazvali zradcami a progresívcami. Tak [...]

Horšia ako povodeň…

15.09.2024

Veru, horšia, pretože povodeň trvá krátko a síce zanechá za sebou spúšť, berie si aj ľudské životy, ale s vojnou sa predsa len porovnať nedá. Dobrou správou je, že tretia svetová by mohla byť už ozaj tou úplne poslednou v dejinách ľudstva , no zároveň by mohla znamenať aj zánik ľudskej civilizácie. Tento víkend sa rozhoduje o tom, či USA dajú súhlas Ukrajine na [...]

Spravodajské hry- že vraj za bombovými hrozbami sú dvaja ukrajinskí vrahovia

10.09.2024

Opäť snaha urobiť z Ruska strašiaka. Bombové vyhrážky vraj písali dvaja ukrajinskí vrahovia na úteku. Web cz24.news uvádza , že malo ísť o odvetu za Putinov azylový program pre občanov západných krajín. Redakcia dostala od ruských novinárov informácie o pozadí bombových vyhrážok. Český mainstream je vo svojom živle- podľa neho stopy vedú do Ruska , k Putinovi , ide [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 1550217x
Priemerná čítanosť článkov: 4190x

Autor blogu

Kategórie