Založ si blog

Tesať do kameňa- slová lekárky: Najdôležitejšie je eliminovať strach

Ak by sa hovory mohli nahrávať, dnes by som to bola urobila. No aj tak by to bolo zbytočné,  osoba, s ktorou som hovorila, je veľmi skromná a nepriala by si žiadnu reklamu. Je obvodnou  lekárkou, žije v Košiciach. Poznáme sa už roky , volám jej, keď potrebujem poradiť. So svojou mozgovou kapacitou a schopnosťami mohla skončiť akýkoľvek odbor, no dala prednosť výchove  detí, má ich päť. To posledné sa jej narodilo so zdravotnými problémami a keď jej vyčítali, že pri štyroch zdravých jej bolo hádam aj  zbytočné ,povedala: „Bože, všetky ostatné deti mám zdravé a ak sa mám starať o jedno postihnuté, prijmem to s pokorou a odovzdávam sa do tvojich rúk. Nech je tak, ako má byť.“   A dnes? Jej syn je zdravý dospelý chlap.

Je to žena, ktorá  mi je názorovo blízka a nesmierne si ju vážim. Kvôli takým ako ona tento svet ešte má šancu. Vraví, že hrubý fascikel , v ktorom sú zapísané všetky jej choroby,  ju  teší. Teší ju, že prekonala aj rakovinu . Je vďačná  osudu za svoje choroby , lebo ju naučili rozumieť chorobám pacientov. Tak ako inú  moju kamarátku učiteľku naučilo jej choré dieťa rozumieť iným chorým deťom a ďalšiu zase jej menej nadané naučilo nepodceňovať tie, ktoré nie sú práve obdarené múdrosťou, ale majú iné danosti.

Dnes mi tá žena lekárka odpovedala  na otázku, či sa dala zaočkovať proti covidu. Povedala áno, lebo sama na sebe tak ako to robili mnohí lekári v minulosti chcela vyskúšať , čo to robí, aby mohla ďalej šíriť informácie. A šírila, s vakcínou je spokojná.  Nikoho nepresviedča, len povie svoj názor. Jej zať ležal cez covid v štyridsiatkach horúčkach , modlila sa za neho celá rodina a keď sa vyliečil, dal sa hneď zaočkovať.  

Nie, nepropagujem tu očkovanie,  propagujem  tak ako to robí tá lekárka a hlavne človek s veľkým Č  pokoru, láskavosť. A hlavne tak ako ona zdôrazňujem : Najhoršie, čo môže byť, je strach. Najviac nám môže uškodiť  nevyslovená, ale podsúvaná veta: Bojte sa! Bojte sa volajú výrobcovia vakcín, bojte sa, volajú antivaxeri.  Strach treba eliminovať . Viem, nie každý má odvahu umrieť, takú  odvahu majú len ľudia, ktorí už aspoň raz hľadeli smrti do očí. Ako napríklad ona.  Každý raz umrie, no a čo? Takže – nie vakcína zabíja, ale strach . Ak si strach nepripustíme, nič sa nás nedotkne. A je jedno, či sme očkovaní, alebo nie sme.  Ak budeme šíriť strach , obavu a hnev, vesmír nám to vráti, no vráti nám aj to, ak  budeme šíriť nádej, lásku a pozitívne myšlienky.  

O plodoch a potratoch pohľadom zdravého rozumu

27.09.2024

V spoločnosti sa opäť rozvírili vášne v súvislosti s témou nenarodených detí. Nedávno sa konal v Košiciach Pochod za život. Budem šokovať, ale ja celkom nerozumiem zmyslom takýchto pochodov. Koho vlastne chcú osloviť? Ľudí, ktorí sú kategoricky proti potratom, nemá zmysel a apelovať na ženy, ktoré sa už definitívne rozhodli? Ak je to však len taká tichá forma [...]

Klesáme na dno, spadneme?

25.09.2024

Klesáme. A to nielen časť opozície typu Matoviča, časť koalície, poslanci typu Huliaka či Danka. Spolu s nimi klesajú všetci tí, ktorí podporujú podobné názory týchto pánov a im podobných. Urážať gejov a lesby , ktoré nemôžu za to, akí sa narodili , urážať ženu za to, že nechce, aby o jej tele rozhodovali muži, môže len úbožiak a obmedzenec. Ale taká je nielen [...]

Balíček hrôzy dopadne na oklamaných voličov

19.09.2024

Konsolidovať , šetriť , to áno, ale pozor! Zbrojenia sa to netýka . A nie, určite za všetko nemôžu len predchádzajúce vlády. Ľudia sú riadne nahnevaní a z balíčka hrôzy majú taký strach, že napríklad dnes v autobuse staršia pani verejne povedala, že ak už strelec triafal, mohol lepšie. Vláda síce musí konsolidovať, ale urobila to povrchne . Dokonca sa šepká, že to [...]

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael

28.09.2024 10:20

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Zelenskyj: Vysvetlili sme Amerike každý bod Plánu víťazstva. Verí, že ho v USA pochopili

28.09.2024 07:00, aktualizované: 09:45

"Pre Ukrajinu je dôležité, aby Amerika priamo pochopila Ukrajinu. A tak to aj je," povedal Zelenskyj po návšteve USA s Plánom víťazstva.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 1558844x
Priemerná čítanosť článkov: 4179x

Autor blogu

Kategórie