Založ si blog

Nová pandémia na obzore…?

Nedávno som čítala, že nám vraj hrozí opäť pandémia, že vírus udrie plnou silou.  V podstate ma ani pri covide  extra nezaujímalo, odkiaľ k nám prišiel, lebo podstatné bolo, čo s ním a aby zase odišiel. Ani teraz neuvažujem , či sa vírus vráti ,  no zaujímalo by ma,  aké kroky by v takom prípade  podnikla naša vláda. Lebo… ľahko sa kritizuje,  ak nemáte za stav vecí  zodpovednosť. Pamätám si na začiatky toho hrozného minulého obdobia. Nástup covidu bol značne zlovestný. Pracovne som cestovala do Námestova. Inokedy som si toto mesto vychutnala a vždy som si rada posedela na brehu priehrady. No odrazu  ľudia predtým milí  a ústretoví začali prejavovať nervozitu. Vo vzduchu bolo cítiť strach. Majitelia podnikov museli zatvárať prevádzky. Nevedeli sme, do čoho ideme.  Covidove obdobie bolo  skutočne ťažké , a okrem toho povyťahovalo zo slovenského národa to najhoršie. Ale tak to už počas krízy býva. Ľudia sa navzájom dokonca udávali a v tom im nahrával pomstychtivý psychopat , ktorý stál na čele Slovenska. Zlý menežér, neschopná vláda . Iste, snažili sa a  mnohé veci nemysleli zle, no kde niet schopností, tam výsledky nečakajte. Covidový teror, aj tak by sa to celé  šialenstvo dalo označiť. Na jednej strane bolo potrebné chrániť hlavne slabšie skupiny obyvateľstva aj nosením rúšok , na druhej strane sme tu mali plno kurióznych situácií . Napríklad známa s priateľom. Vyšli si do prírody bez rúšok a hoci boli pomerne ďaleko od ostatných výletníkov  , stali sa terčom vyhrážok a fotenia.  Obdobie covidu prinieslo aj podozrivé predražené nákupy, zbytočné testovania  a ako bonus nemorálnu očkovaciu lotériu. No takisto zástupy demonštrujúcich , ktorých opozícia v zúfalej snahe získať voličov, vyzývala k nenoseniu rúšok . Aj tá má na svedomí pekných pár ľudských životov.  Psychika robí divy. Načo bolo dobré denné strašenie cez médiá, načo bola dobrá atmosféra vytvárania strachu? Mám známych pľúciarov, zdravotníkov v rodine… Tí spomínajú na covid  inak ako mnohí laici.  Bežní ľudia  tvrdia, že ak by obvodní lekári boli hneď začali liečiť, mnohým pacientom  sa mohlo pomôcť. Niektorým iste áno. Ale niektorým nie. Každý prípad bol iný. Nie každému sa dalo pomôcť.  A bájky o zázračnom ivermektíne? Sú to ozaj len bájky…ale ako placebo…prečo nie? Je smutné, že aj v súčasnosti neutíchli hádky týkajúce sa očkovania. Iste, vynucovanie nikdy nič dobré neprinesie, na druhej strane, načo je dobré strašenie  očkovaných, že skončia zle? Extrém na extrém. Vieme, že taká Astra Zeneca  mala svoje úskalia,  ale na druhej strane je faktom, že následky  očkovania  nie sú masívne a riziko si niesli len isté skupiny, u ktorých mohlo očkovanie spustiť ochorenie.  Hovorím s lekármi a potvrdzujú mi  , že  žiadna katastrofa ohľadom úmrtí po očkovaní sa nedeje, to len istí nemorálni ľudí by ju radi videli. Následky vidno skôr po prekonaní covidu, majú ich tak očkovaní ako aj neočkovaní.

Lekári robili celé hodiny vyčerpaní… mnohí od zúfalstva plakali a ešte boli pod tlakom kritiky. Viacerí zastávajú názor, že  prvá vlna pandémie bola úspešná kvôli tvrdému lockdownu . Napriek plným nemocniciam stále istí jedinci popierali, že covid existuje, ba dokonca zverejňovali na sociálnych sieťach adresy zdravotníkov , lekári čelili hejtom a vyhrážkam, hoci sami boli ohrození na živote. Mnohí tvrdia, že až kombinácia očkovania a nových antivirotík priniesla úľavu. Aj dnes však stále u viacerých vyliečených pretrváva postcovidový syndróm.  Týka sa 10-15 percent   pacientov, niektorí musia vyhľadať aj psychológa.  Koronavírus zabil viac ako 30 tisíc ľudí a ďalšie úmrtia  spôsobila zlá situácia v zdravotníctve, pre ktorú pacienti nedostali pomoc. Najnovšie tu máme aféru vraj  ako to píšu „vtipálkovia“ so statočným Petrom Kotlárom  a WHO. Nuž, ak  sa na  pandemických predpisoch  zhodlo 188 členov WHO,  a len Slovensko ich ako jediné odmietlo, mne to nepríde statočné. Proti  Kotlárovým postojom sa  začali ozývať aj ľudia z medicínskeho sektora, Slovenská lekárska komora .Ozvali sa  lekárnici , ambulantní poskytovatelia, ktorí kritizujú, že Slovensko odmietlo dohodu na aktualizovaných medzinárodných zdravotníckych predpisoch.  OZ Skutočné obete  spája ľudí, ktorých príbuzní boli obeťami covidu a toto OZ takisto poukazuje kriticky na fakt,  že  takýto človek nás v zahraničí reprezentuje.  Asociácia súkromných lekárov SR a Zväz ambulantných poskytovateľov ho vnímajú ako ohrozenie zdravia občanov. Títo všetci nemajú pravdu a jedine Kotlár ju má? Človek so zdravým rozumom si takú otázku vlastne ani nepoloží. A ministerka Dolinková a Hlas? Ak to bude takto pokračovať a ešte aj Danko bude hlasistov  neprávom vydierať, nečudovala by som sa , keby pohrozili vypovedaním koaličnej zmluvy…No tak ďaleko to hádam nezájde.     

O plodoch a potratoch pohľadom zdravého rozumu

27.09.2024

V spoločnosti sa opäť rozvírili vášne v súvislosti s témou nenarodených detí. Nedávno sa konal v Košiciach Pochod za život. Budem šokovať, ale ja celkom nerozumiem zmyslom takýchto pochodov. Koho vlastne chcú osloviť? Ľudí, ktorí sú kategoricky proti potratom, nemá zmysel a apelovať na ženy, ktoré sa už definitívne rozhodli? Ak je to však len taká tichá forma [...]

Klesáme na dno, spadneme?

25.09.2024

Klesáme. A to nielen časť opozície typu Matoviča, časť koalície, poslanci typu Huliaka či Danka. Spolu s nimi klesajú všetci tí, ktorí podporujú podobné názory týchto pánov a im podobných. Urážať gejov a lesby , ktoré nemôžu za to, akí sa narodili , urážať ženu za to, že nechce, aby o jej tele rozhodovali muži, môže len úbožiak a obmedzenec. Ale taká je nielen [...]

Balíček hrôzy dopadne na oklamaných voličov

19.09.2024

Konsolidovať , šetriť , to áno, ale pozor! Zbrojenia sa to netýka . A nie, určite za všetko nemôžu len predchádzajúce vlády. Ľudia sú riadne nahnevaní a z balíčka hrôzy majú taký strach, že napríklad dnes v autobuse staršia pani verejne povedala, že ak už strelec triafal, mohol lepšie. Vláda síce musí konsolidovať, ale urobila to povrchne . Dokonca sa šepká, že to [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 1558991x
Priemerná čítanosť článkov: 4180x

Autor blogu

Kategórie