Založ si blog

O potrebe lásky v súvislosti s atentátom

Dnes dám do blogu aj trocha duchovna. Už nie sme takou bezpečnou krajinou, akou sme bývali. Je na príčine len doba? Podľa niektorých áno, lebo si ju spájajú s nástupom progresívcov . Áno, doba je rýchlejšia, hovorí sa o väčšej povrchnosti , o väčšom materiálne.  A predsa , ľudia sa vo svojej podstate nezmenili , od nepamäti sme tu mali skupiny, ktoré sa prikláňali skôr na stranu zla a  skupiny, ktoré s ním  bojovali , alebo mu pokorne nastavovali tvár.  Dnes  Magda Vášáryová a duše s ňou spriaznené za zlo označujú dezolátov, lúzu , dezinfoscénu. Lenže to nie lúza včera vraždila , to vraždili tí, ktorí sa pokladajú za elitu , výkvet spoločnosti, za lepších a osvietenejších. Vášne  pred atentátom rozduchávali práve tí, o ktorých sa  kedysi hovorilo, že sú svedomím národa , herci, umelci ….Aj ich nenávistné, štvavé slová zaobalené do falošného pozlátka, ktorému zrejme sami uverili, výrazne prispeli k tomu, čo sa stalo.  Už to nie sú dezoláti, ktorí vraždili.  Zrazu vrah vyšiel z radov umelcov, osvietencov, intelektuálov  lebo ich podporoval a zdieľal ich názory. Extrémisti sa nájdu na obidvoch stranách , no momentálne to vyzerá skutočne skôr tak, že loptička je na strane progresívcov. Tí, ktorí sú teraz ticho, sa možno len snažia zakryť výčitky svedomia, no je medzi nimi aj veľa takých, ktorí si vravia , že strelec konal správne a  v duchu mu už stavajú  pomyselné sochy. Bol Juraj C. obeťou nenávisti a  agresivity radikálov? Určite aj. Veď k jeho radikalizácii došlo pod vplyvom agendy progresívcov a opozície. Na  radikalizáciu  majú  dnes útočníci na Slovensku vytvorené dobré  podmienky – pomáha rétorika politikov typu Matoviča a šimečkovcov , pomáhajú progresívne médiá. V jednom z blogov som písala, že Ficovo meno  sa stalo pre časť verejnosti  pomaly symbolom zla   a poniektorí  v hlave nadobudli presvedčenie, že  ak by neexistoval, razom by všetko nabralo ten  správny smer. No tak, ako treba  odmietnuť rétoriku Matoviča, Vášáryovej, treba odmietnuť aj rétoriku Blahu a Danka. Radikálov nepotrebujeme. Ani na jednej strane.

Potrebujeme zdravý rozum. Zdravý stred. A ešte viac potrebujeme lásku.  A práve to je náš najväčší problém, nielen ako Slovákov, ale aj ako ľudí. Láska je záležitosťou génov, výchovy a dalo by sa o tom mnoho mnoho písať. Lebo práve ľudia, ktorí ju v sebe nemajú, páchajú zlo.  Raz dávno som videla nejaký seriál . Hlavnými hrdinkami boli dve ženy, ktoré proti sebe neustále bojovali.  Používali veľmi nepekné finty , úskoky a dokonca  siahali až ku vraždám. Samozrejme, podľa toho aj skončili. Ale  spomínam si na záverečnú scénu. Jedna zo žien sa skutočne zamilovala a zdalo sa, že našla svoje šťastie v opätovanej láske. A zrazu sa všetko zmenilo, zrazu už nemala chuť útočiť. Tej druhej dopriala, prestala ju prenasledovať a dokonca  jej úprimne žičila šťastie.  Pred rokmi som si písala  s istým človekom. Bol láskavý, no niekedy mal aj svoje štipľavé dni.  Keď som mu to vyčítala, napísal  mi: Myslíš, že netúžim po objatí? Preto som  občas taký, preto občas vyrývam. Láska k iným začína cez lásku k sebe . Nie každý má schopnosť lásku prijímať a dávať , nie každý má schopnosť vidieť a cítiť tú božskú iskru v sebe. Nie každý mi teraz aj bude rozumieť.  Zakončím krásnym citátom z Biblie:

 A čo by som ľudskými jazykmi hovoril, aj anjelskými, a lásky by som nemal, bol by som iba cvendžiacim kovom a zvučiacim zvonom.  A čo by som vedel aj prorokovať a poznal všetky tajomstvá a mal všetko možné poznanie, a čo by som mal takú vieru, že by som hory prenášal, a lásky by som nemal – nič nie som. 

Má zmysel odvolávať mladého Šimečku?

07.09.2024

Šimečka mladší mi chvíľami pripomína teliatko. Niekedy trucovité, takže máte chuť ho capnúť, inokedy bezbranné . Nie, mladý Šimečka nie je ako jeho otec, nie je bojovníkom ,je vzdelaný, inteligentný, no bez charizmy, čiže inak povedané bez chuti a pachu. Chuť a pach mu dodávajú tí, ktorí stoja za ním a ovplyvňujú jeho rozhodnutia z úzadia. Najnovšie čelí [...]

Chceme žiť v štáte A alebo v štáte B?

01.09.2024

Chceme žiť v štáte , kde sa korupčné kauzy zametajú pod koberec, z úzadia ho riadia oligarchovia , alebo v štáte, kde sa vypínajú nepohodlné weby , zavádza sa cenzúra a prevychovávajú sa ľudia s nesprávnymi názormi? Chceme žiť radšej v krajine , v ktorej minister obrany svojou servilnosťou spôsobí to, že štát prestane byť schopný obrany , alebo v takej , kde sa pred [...]

Jeseň bude horúca. Danko vystrája!

30.08.2024

Už som písala, že Štandard považujem momentálne za najlepšie slovenské informačné médium. Lebo ide po krku každému , koalícii aj opozícii. Neslúži Amerike ani západu ako mainstream, nerobí školácke chyby ako alternatíva, ktorá občas produkuje dezinformácie a jej šéfredaktori takisto robia cenzúru. Len malý príklad. V istom alternatívnom plátku chcel [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 366
Celková čítanosť: 1535819x
Priemerná čítanosť článkov: 4196x

Autor blogu

Kategórie