Založ si blog

Jeseň bude horúca. Danko vystrája!

Už som písala, že Štandard považujem momentálne za najlepšie slovenské informačné médium. Lebo ide po krku každému , koalícii aj opozícii. Neslúži Amerike ani západu ako mainstream, nerobí školácke chyby ako alternatíva,  ktorá občas produkuje dezinformácie a jej šéfredaktori takisto robia cenzúru. Len malý príklad. V istom alternatívnom plátku chcel šéfredaktor , aby redaktor napísal škodoradostný  článok o Čaputovej partnerovi , ktorý bol v istom čase chorý. Toto v Štandarde nehrozí, ten pracuje kvalitne. Napríklad aj dnes som si prečítala o tom ,čo vystrája najnovšie Andrej Danko .  Danko sa usilovne snaží prežiť  a chytá sa možného- nemožného. Najnovšie povedal  lídrovi Hlasu Šutajovi Eštokovi, že ak trvá na platnosti koaličnej dohody, má skončiť ako minister vnútra a prestúpiť do vedenia Národnej rady. Lebo táto funkcia je  podľa starých politických dohôd viazaná na predsedu strany Hlas. A ak by to Matúš odmietol, treba prepísať koaličnú dohodu. V hre bola aj výmena za  ministerstvá: kultúry a životného prostredia. Lenže to neprejde, lebo čistička Šimkovičová má v tábore národných voličov silnú podporu. Danko preto upozornil, že prejde do  takzvanej vnútornej opozície, že SNS napadne dvojtvárnu politiku vlády pri vyzbrojovaní Ukrajiny, pri nákupoch amerických zbraní za stovky miliónov eur či pri záväzku prehodnotiť vojenskú dohodu so Spojenými štátmi…Alebo bude  blokovať schvaľovanie rozpočtu, v ktorom sa budú masívne zvyšovať výdavky na zbrane. Fico toto dobre vie , preto hoci by Andreja najradšej kdesi poslal, navonok sa tvári ako jeho najväčší kamarát. Uvidíme, či Hlas napokon ustúpi.  Takisto som sa  dočítala o rošádach so SISkou.-  Pellegrini ustúpil Ficovi, ktorý  pretlačil do vedenia SIS Gašpara. Citujem Daga Daniša:“ Poslanec Smeru Tibor Gašpar je trestne stíhaný. Ak by sa stal šéfom SIS, bola by to ukážka dvojakého metra. Ťažko by sa vysvetľovalo, ak by po odstavení stíhaných čurillovcov nastúpil do vedenia tajnej služby stíhaný Tibor Gašpar.Jeho syn stíhaný nie je. To však vôbec neznamená, že jeho nominácia je v poriadku. Je zrejmé, že skutočným šéfom tajnej služby nebude mladý Gašpar, ale jeho otec. A to prináša veľmi nepríjemné riziká.“ Aké? Napríklad, že sa  do bezpečnostných služieb vrátia bödörovci. Bödörovci sú oligarchovia z Nitry, ktorí v minulosti vystupovali ako vlastníci NAKA. O ich vplyv v polícii sa staral práve Tibor Gašpar. Člen ich skupiny a zároveň člen rodiny…Podľa viacerých svedkov bödörovci spolu s Gašparom zneužívali NAKA na ochranu „našich ľudí“ a na vydieranie rivalov. Podnikateľ Norbert Bödör sa podľa vyšetrovateľov utajene stretával s dôstojníkmi NAKA a vystupoval ako ich šéf. Zadával úlohy, dozeral na ich plnenie. A obchodoval s policajnými rozhodnutiami v trestných kauzách.

Potvrdili to viacerí svedkovia z prostredia polície aj z prostredia organizovaného zločinu (takáčovci). Pravdepodobnosť, že by si všetci vymýšľali, je blízka nule.

Po vymenovaní Pavla Gašpara za šéfa SIS môžeme predpokladať, že kľúčové funkcie v tajnej službe obsadia zástupcovia bödörovcov. Verejná kontrola bude pritom celkom nemožná, pretože personálna politika SIS podlieha (prirodzene) utajeniu.

V praxi to znamená, že tajná služba s jej spravodajskými zisteniami nemusí slúžiť štátu, ale skôr súkromným záujmom oligarchov.

Trestne stíhaných oligarchov…

Asi netreba dodávať, že tajná služba môže byť v niektorých prípadoch ešte silnejšou zbraňou ako NAKA. Mohli sme to sledovať počas vojny v polícii (2021), keď tajní rozpracovali čurillovcov z NAKA. To, čo zistila spravodajská služba počas odpočúvania „elitných vyšetrovateľov“, viedlo k ich trestnému stíhaniu. A rovno počas vlády Obyčajných.

Ak si médiá a opozícia myslia, že najväčším problémom je divoká personálna politika v rezorte kultúry, tak sa veľmi naivne a veľmi škaredo mýlia.“

Horšia ako povodeň…

15.09.2024

Veru, horšia, pretože povodeň trvá krátko a síce zanechá za sebou spúšť, berie si aj ľudské životy, ale s vojnou sa predsa len porovnať nedá. Dobrou správou je, že tretia svetová by mohla byť už ozaj tou úplne poslednou v dejinách ľudstva , no zároveň by mohla znamenať aj zánik ľudskej civilizácie. Tento víkend sa rozhoduje o tom, či USA dajú súhlas Ukrajine na [...]

Majte rozum!

12.09.2024

Nie, výzva z nadpisu blogu nie je určená našej opozícii. Viacerí z vás by možno povedali, že tá predsa rozum vôbec nemá. A iste mnohí nad opozičnými aktivitami a nápadmi krútite hlavou a prajete hlavne progresívcom len to najhoršie . Odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu je pre vás ešte tým najmiernejším [...]

Spravodajské hry- že vraj za bombovými hrozbami sú dvaja ukrajinskí vrahovia

10.09.2024

Opäť snaha urobiť z Ruska strašiaka. Bombové vyhrážky vraj písali dvaja ukrajinskí vrahovia na úteku. Web cz24.news uvádza , že malo ísť o odvetu za Putinov azylový program pre občanov západných krajín. Redakcia dostala od ruských novinárov informácie o pozadí bombových vyhrážok. Český mainstream je vo svojom živle- podľa neho stopy vedú do Ruska , k Putinovi , ide [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 369
Celková čítanosť: 1546159x
Priemerná čítanosť článkov: 4190x

Autor blogu

Kategórie