Založ si blog

Tesať do kameňa- slová lekárky: Najdôležitejšie je eliminovať strach

Ak by sa hovory mohli nahrávať, dnes by som to bola urobila. No aj tak by to bolo zbytočné,  osoba, s ktorou som hovorila, je veľmi skromná a nepriala by si žiadnu reklamu. Je obvodnou  lekárkou, žije v Košiciach. Poznáme sa už roky , volám jej, keď potrebujem poradiť. So svojou mozgovou kapacitou a schopnosťami mohla skončiť akýkoľvek odbor, no dala prednosť výchove  detí, má ich päť. To posledné sa jej narodilo so zdravotnými problémami a keď jej vyčítali, že pri štyroch zdravých jej bolo hádam aj  zbytočné ,povedala: „Bože, všetky ostatné deti mám zdravé a ak sa mám starať o jedno postihnuté, prijmem to s pokorou a odovzdávam sa do tvojich rúk. Nech je tak, ako má byť.“   A dnes? Jej syn je zdravý dospelý chlap.

Je to žena, ktorá  mi je názorovo blízka a nesmierne si ju vážim. Kvôli takým ako ona tento svet ešte má šancu. Vraví, že hrubý fascikel , v ktorom sú zapísané všetky jej choroby,  ju  teší. Teší ju, že prekonala aj rakovinu . Je vďačná  osudu za svoje choroby , lebo ju naučili rozumieť chorobám pacientov. Tak ako inú  moju kamarátku učiteľku naučilo jej choré dieťa rozumieť iným chorým deťom a ďalšiu zase jej menej nadané naučilo nepodceňovať tie, ktoré nie sú práve obdarené múdrosťou, ale majú iné danosti.

Dnes mi tá žena lekárka odpovedala  na otázku, či sa dala zaočkovať proti covidu. Povedala áno, lebo sama na sebe tak ako to robili mnohí lekári v minulosti chcela vyskúšať , čo to robí, aby mohla ďalej šíriť informácie. A šírila, s vakcínou je spokojná.  Nikoho nepresviedča, len povie svoj názor. Jej zať ležal cez covid v štyridsiatkach horúčkach , modlila sa za neho celá rodina a keď sa vyliečil, dal sa hneď zaočkovať.  

Nie, nepropagujem tu očkovanie,  propagujem  tak ako to robí tá lekárka a hlavne človek s veľkým Č  pokoru, láskavosť. A hlavne tak ako ona zdôrazňujem : Najhoršie, čo môže byť, je strach. Najviac nám môže uškodiť  nevyslovená, ale podsúvaná veta: Bojte sa! Bojte sa volajú výrobcovia vakcín, bojte sa, volajú antivaxeri.  Strach treba eliminovať . Viem, nie každý má odvahu umrieť, takú  odvahu majú len ľudia, ktorí už aspoň raz hľadeli smrti do očí. Ako napríklad ona.  Každý raz umrie, no a čo? Takže – nie vakcína zabíja, ale strach . Ak si strach nepripustíme, nič sa nás nedotkne. A je jedno, či sme očkovaní, alebo nie sme.  Ak budeme šíriť strach , obavu a hnev, vesmír nám to vráti, no vráti nám aj to, ak  budeme šíriť nádej, lásku a pozitívne myšlienky.  

Nefér hra Smeru?

21.06.2024

Nechcem sa pýšiť cudzím perím, tak rovno napíšem, že môj blog je výrazne inšpirovaný komentárom podľa mňa najlepšieho slovenského novinára. Jeho vety budem citovať, ostatné sú z mojej dielne. Takže: Smer vyhral voľby. Dá sa povedať, že aj preto, lebo Robert Fico viedol populistické reči. Iste, robil dobrú opozičnú politiku a okrem toho, [...]

Neuveríte, kto dostane fleky po Kovačičovi a Dibákovej!

19.06.2024

A je to tu ! Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Najprv Iliev, potom Dibáková, Dírer a neskôr aj Kovačič dostali anonymné výhražné listy. V listoch stálo čierne na bielom, že ak sa dobrovoľne nevzdajú svojich flekov , o problémy majú postarané. A keby len oni! Vraj majú myslieť na svoje rodiny. Jedinou možnosťou, ako si zachrániť kožu , je pozývať [...]

Aj Denník N sa vie ospravedlniť, ak ide do tuhého

16.06.2024

Priznám sa, že rada počúvam prejavy Petra Pellegriniho , pretože okrem rozumných argumentov v nich nepočujem falošné tóny , naopak , z jeho slov cítim okrem razancie aj pokoru. A snahu nehrotiť situáciu ešte viac. Tým nechcem povedať, že Peter nerobí chyby. Napríklad sa mi nepáčila jeho reakcia týkajúca sa zbrojárskeho [...]

handlová, fico, atentát

Vyšetrovanie atentátu na Fica: Aký je posun? Prvé závery by mohli byť známe koncom leta, Cintulu posudzujú psychiatri

21.06.2024 07:00

Po embargu na informovanie prestali o prípade podrobne hovoriť aj ministri. Opozícia však kritizuje úniky či tvrdenia o jasnom motíve napriek tomu, že závery vyšetrovania ešte nepoznáme.

malvér, vírus, malware, malver, antivirus, trojsky kon, pocitac,

USA zakazujú ruskej firme Kaspersky Lab predaj antivírusového softvéru

21.06.2024 06:27

Ministerstvo obchodu svoje rozhodnutie odôvodnilo obavami o národnú bezpečnosť.

Kalifornia streľba usa

Počas sviatku pripomínajúceho koniec otroctva v USA bolo postrelených 15 ľudí

21.06.2024 06:20

Násilie vypuklo večer pri jazere Merritt počas akcie, na ktorej sa zúčastnilo až 5000 ľudí a ktorá bola inak pokojná,

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 343
Celková čítanosť: 1459360x
Priemerná čítanosť článkov: 4255x

Autor blogu

Kategórie