Založ si blog

Dnes zabudnime na mrchy

Aspoň dnes sa na ne pokúsme zabudnúť. Na političky,  prefíkané vypočítavé zlatokopky, beštie  a rôzne iné mrchy…a mršky.  V DPOH to vraj  večer bude vrieť, herci by mali čítať hejty , ktoré dostávajú známe ženy. V atmosfére , ktorá nás už dlhodobo obklopuje, to asi nie je práve najlepší nápad , je to skôr dôkaz istého hrotenia situácie a vyvolávania nenávisti. Ako to bude na blogovisku? Hádam o niečo lepšie. Urobme si sviatok aspoň v našich mysliach. A myslime skôr na tie, ktoré robia svet lepším a hlavne na tie, ktoré ho robia krajším pre nás. Ktoré sú tu s nami, keď ich potrebujeme. 

Prekopali nám cestu k lepšej budúcnosti , bojovali za nás. Tie známe tváre z histórie , vedkyne, ale aj umelkyne . Alebo aj iné slávne ženy. Nemali to  ľahké, lebo svet patril predátorom, mužom. Napríklad Johanka z Arku ako 18 ročná zjednotila celé Francúzsko a skončila v plameňoch, ako aj tisícky iných obetí nenávisti a strachu. Úctu však treba vzdať aj nenápadným bojovníčkam , bojovníčkam s bežným životom, obyčajným slúžkam, obetiam chorôb a týrania,  a hlavne ženám, ktoré prišli o svojich blízkych. O mužov a predovšetkým o deti. Lebo s deťmi  navždy odišiel aj kus nich samých.  

Možno tí, ktorí s dešpektom hovoria o ženách , len nemali šťastie. Nepoznali lásku , preto za všetkým hľadajú skôr zlo. Takých ľudí treba skôr  ľutovať. Ja som to šťastie mala. Stretla  som v živote  úžasné ženy, osobnosti. Jednou z nich  bola moja babička. Mala ťažký život, ako mladá stratila oboch rodičov  a musela sa starať o malého brata. Dokonca ešte aj slúžila u notára . Na rukách jej zomrela trojročná dcérka , ktorej lekár zle diagnostikoval chorobu. A predsa mala  tak úžasný zmysel pre humor , ktorým sme si boli podobné.  Možno bol občas aj zlomyseľný ale väčšinou  sa spájal s dobrotou a láskou, ktorú som jej videla v očiach.  

Takže áno, myslím si, že sme nielen krajšie, ale aj lepšie, obetavejšie  a že byť ženou je úžasné…hoci aj ťažké.  Buďme radi, že sme ženy,  s mužmi bojuje len zakomplexovaná žena . A tešme sa zo všetkého pozitívneho , čo život prináša. Včera som tu náhodou naďabila na  debatu o akejsi herečke, ktorá sa kdesi objavila sporo oblečená. Niektoré diskutujúce jej pomaly nevedeli prísť na meno . A pritom , všetci sme raz boli mladí …a čo všetko sme postvárali. Každému ako sa hovorí šibalo iným spôsobom. Takmer každá z nás sa v čase nezrelosti nejako prezentovala, občas len potrebovala na seba upozorniť, zviditeľniť sa.

Včera som však mala aj iný zážitok. Stretla som ženu. Pozerala na mňa spod vkusných okuliarov a jej oči mi pripomenuli  oči mojej babičky. Dotkla sa rukou časti môjho tela a hneď vedela, čo ma bolí.  Lekárka, odborníčka , skromný človek. Nemala problém so mnou tak obyčajne ľudsky podebatovať-  o svojom psíkovi,  mačičkách. Ďalšia zo žien, ktoré sa nepotrebujú zviditeľňovať, lebo  za ne hovorí práca. Ďalšia z tých, ktoré čímsi obohatili môj život .

Len jeden deň v roku je MDŽ , jeden deň v roku je Deň matiek.  A aj tie si zahlcujeme negativitou. Čo potom tie ostatné? Ale ja som rodený optimista a verím, že všetko  je tak , ako má byť a že raz každý z nás pochopí…a uverí.

Niečo o konšpiráciách

02.05.2024

Zdravo konšpirovať je vraj zdravé. Je konšpirátorom Lukáš Machala, spolupracovník ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej? Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. Údajne sa vraj tento pán mal stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu, no našťastie on sám takéto špekulácie odmietol. V minulosti sa za [...]

Stará mačka

28.04.2024

Stará mačka je ako starý človek. Nepotrebuje toho veľa , no sú dni, keď si aj ona viac uvedomuje, že to s ňou ide dole kopcom. Zje toho málo a väčšinu dňa prespí. Sem tam sa pomotká po dome a po dvore a rada sa vyhrieva na slniečku. Teplo potrebuje ako soľ. Jej obličky sú mimoriadne citlivé a ak trpia, dajú jej pocítiť, že sa blíži možná smrť. Stará [...]

Šialené koaličné nápady alebo Je Kotlár príčetný?

26.04.2024

Vláda to skutočne nemá ľahké, veď napráva veci verejné po bláznoch. No treba na rovinu povedať, že aj niektoré nápady z dielne vládnej koalície silne pripomínajú bláznovstvá. Nie, nemám na mysli rušenie zubných benefitov ani ten nešťastný trestný zákonník. To sú chyby, za ktoré už koalícia zaplatila a v prípade benefitov ešte len možno platiť bude . [...]

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

SHMÚ vydal výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch

04.05.2024 18:48

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov zrážok počas 30 minút. Nárazy vetra môžu dosahovať 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 313
Celková čítanosť: 1388812x
Priemerná čítanosť článkov: 4437x

Autor blogu

Kategórie