Založ si blog

Paradoxy našej doby. Špinavosti progresívcov a zabíjanie detí v pásme Gazy

Dva príklady farizejstva a špinavosti v čase vianočnom, o ktorom aj politici tak radi hovoria ako o čase lásky, pokoja a mieru. Slovenskí skauti priniesli v sobotu 9. decembra Betlehemské svetlo z Rakúska, kde ho pre všetkých ľudí na Slovensku odpálili počas medzinárodnej ekumenickej slávnosti v rímskokatolíckej katedrále Mariendom v Linzi. V nedeľu ho odovzdali poľským skautom. Potom putovalo do Ukrajiny. A samozrejme medzi prvými ho na Slovensku prijala pani prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Áno, krásna symbolika  a pritom koľko pokrytectva je za frázami samotnej Zuzany Čaputovej  aj jej bývalých spolustraníkov- progresívcov. Práve tí sa totiž teraz  snažia uškodiť celému Slovensku a hrajú svoju špinavú hru. Pod rúškom práva sa snažia domáci spor preniesť na úroveň Európskej únie. Vyhrážajú sa, že budú iniciovať konanie proti Slovensku, lebo vraj vláda porušuje princípy právneho štátu. Pritom po tých princípoch doslova šliapali celé tri roky práve oni. Slovensko by mohlo prísť  o milióny z eurofondov,  ak vláda neustúpi. Vydieračská taktika týchto vlastizradných špinavcov ohrozuje celé Slovensko. A neprávom. Slovenská republika platí do rozpočtu EÚ miliardu eur ročne , takže má právo európske fondy využívať.

Druhým príkladom nemorálneho správania je napríklad vláda Veľkej Británie. V čase, keď by mali zbrane utíchnuť je Veľká Británia spoluvinníkom zabíjania tisícov detí v Pásme Gazy.  Vyhlásil to  škótsky premiér  Humza Yousaf potom, ako sa Spojené kráľovstvo zdržalo hlasovania v Bezpečnostnej rade OSN o rezolúcii k prímeriu. K jeho vyjadreniu sa pridali aktivisti, ktorí demonštrovali na vlakovej stanici v Glasgowe. Tento skutok Veľkej Británie sa nedá ničím ospravedlniť.

Už onedlho sa ukáže, či je Peter Pellegrini prezidentom všetkých

15.06.2024

Chcem veriť, že Peter Pellegrini bude dobrým prezidentom. Má na to všetky predpoklady. Vystupovanie , komunikácia, rozhľad, praktické skúsenosti a hlavne disponuje snahou byť v politike slušný a slušne riešiť aj prípadné konflikty. Veď aj kvôli tomu opustil svoju pôvodnú stranu Smer. Jeho predchodkyňa to nemala jednoduché, ale sama si zvolila takú [...]

Je čas opustiť NATO…

14.06.2024

Pár vetami , krátko o maximálne dôležitej téme. Zločinecká organizácia NATO nás chce zatiahnuť do vojny. Viktor Orbán sa vyjadril v rannom vysielaní rozhlasovej stanice Kossuth, že NATO plánuje zriadiť na území svojich krajín tri veľké vojenské základne, z ktorých bude dodávať zbrane Ukrajine. Ak budú základne zriadené na Slovensku, v Poľsku a Rumunsku, “stanú [...]

Tesať do kameňa- slová lekárky: Najdôležitejšie je eliminovať strach

13.06.2024

Ak by sa hovory mohli nahrávať, dnes by som to bola urobila. No aj tak by to bolo zbytočné, osoba, s ktorou som hovorila, je veľmi skromná a nepriala by si žiadnu reklamu. Je obvodnou lekárkou, žije v Košiciach. Poznáme sa už roky , volám jej, keď potrebujem poradiť. So svojou mozgovou kapacitou a schopnosťami mohla skončiť akýkoľvek odbor, no dala prednosť výchove [...]

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 340
Celková čítanosť: 1450793x
Priemerná čítanosť článkov: 4267x

Autor blogu

Kategórie