Založ si blog

Prečo by mali progresívci sedieť v parlamente.

Najprv k istej záležitosti. V poslednej dobe sa  poniektoré médiá blysli informáciou, že  slovenskí voliči sú buď   demokratickí, alebo  nedemokratickí.  Asi tušíte , kam práve vás  mainstream zaradil.  Peter  Pellegrini    nedávno  v istej televíznej  debate   správne podotkol,  že  neexistuje demokratický ani nedemokratický volič , každý má právo vybrať si  a demokratické je aj  neísť voliť, ak sa tak človek rozhodne. Všetci máme slobodnú voľbu.   Ak čítate moje blogy , tak nadpis tohto dnešného vás iste zarazil.  Nie, progresívcov určite voliť nebudem , budem  voliť Smer.  Smer má dlhoročné skúsenosti  s vládnutím,  a hoci aj za smerákov na Slovensku  bola byrokracia a korupcia ( za posledné tri roky to však iné nebolo ) , no nemali sme tu chaos, cenzúru , žili sme si relatívne normálne. Kľúčová pre mňa je však zahraničná politika  strany Smer – že  treba mať dobré vzťahy aj s Ruskou federáciu a v rámci EU nebyť len doplnkom, ktorý plní príkazy silnejších. Nehovoriac o stopke vojenskej pomoci  pre Ukrajinu. Vláda Smeru, Hlasu a SNS  s istou podporou Republiky  a možno Sme rodina , ak sa dostane do parlamentu , by bola  podľa mňa tým ideálnym riešením.   Napriek tomu si myslím že  aj Progresívne Slovensko je stranou, ktorá má právo byť zastúpená v parlamente.  Samozrejme,  najlepšie  by bolo, aby  percentá PS  boli tesne nad hranicou zvoliteľnosti. Aby progresívci nemohli príliš škodiť.    Metódy tejto strany až príliš zaváňajú totalitou . Čierno -biele videnie sveta ,nátlakový systém,  to je to, čo od nich zdravo rozmýšľajúcich ľudí odpudzuje.  Avšak aj oni  vyjadrujú názory istej skupiny občanov , ktoré je potrebné si vypočuť. Nevadí, že  poslanci  tejto strany sú mnohokrát skôr teoretikmi ako praktikmi . Budú silnou opozíciou a to je dobre. Budú sledovať nové trendy zo sveta , bojovať za ne,  otvorí sa aspoň priestor  pre diskusiu v parlamente , a to je v poriadku. Vo svete sa stále niečo mení  a nie všetko, za čo progresívci bojujú, je zlé.  V ich programe sa mi páči  jedna vec-  to, čo doteraz zanedbali všetky predchádzajúce vlády – výraznejšia  pomoc zvieratám. Strana chce priniesť riešenia:

  • pre útulky, kde dnes milovníčky a milovníci zvierat suplujú štát;
  • zabrániť krutému množiteľstvu;
  • riešiť situáciu so zvieratami v marginalizovaných komunitách;
  • zlepšiť životné podmienky hospodárskych zvierat a ďalšie.

Aj zvieratá potrebujú svoj hlas  v parlamente. Iste so mnou mnohí v duchu  nesúhlasíte a už počujem, že by ste mi chceli povedať, že sa treba starať predovšetkým o ľudí. To sa však nevylučuje. Spoločnosť je  vyspelá do takej miery , do akej  sa dokáže postarať  o tých  najzraniteľnejších.  O deti, starých ľudí a aj o zvieratá.  To sú cítiace bytosti , trpia  a radujú sa takisto  ako my ľudia. Človek si namýšľa, že  je pánom prírody, no častokrát je len akousi zhubnou časťou, ktorá  ju devastuje.  

Progresívci predstavujú  zlo tohto storočia, ale v každom zle je zárodok dobra a naopak. Nevoľte ich , ale ak budete, je to vaše rozhodnutie , no sú tu s nami a sú pre nás istou výzvou, s ktorou je potrebné dôstojne sa vysporiadať.

Aj Denník N sa vie ospravedlniť, ak ide do tuhého

16.06.2024

Priznám sa, že rada počúvam prejavy Petra Pellegriniho , pretože okrem rozumných argumentov v nich nepočujem falošné tóny , naopak , z jeho slov cítim okrem razancie aj pokoru. A snahu nehrotiť situáciu ešte viac. Tým nechcem povedať, že Peter nerobí chyby. Napríklad sa mi nepáčila jeho reakcia týkajúca sa zbrojárskeho [...]

Už onedlho sa ukáže, či je Peter Pellegrini prezidentom všetkých

15.06.2024

Chcem veriť, že Peter Pellegrini bude dobrým prezidentom. Má na to všetky predpoklady. Vystupovanie , komunikácia, rozhľad, praktické skúsenosti a hlavne disponuje snahou byť v politike slušný a slušne riešiť aj prípadné konflikty. Veď aj kvôli tomu opustil svoju pôvodnú stranu Smer. Jeho predchodkyňa to nemala jednoduché, ale sama si zvolila takú [...]

Je čas opustiť NATO…

14.06.2024

Pár vetami , krátko o maximálne dôležitej téme. Zločinecká organizácia NATO nás chce zatiahnuť do vojny. Viktor Orbán sa vyjadril v rannom vysielaní rozhlasovej stanice Kossuth, že NATO plánuje zriadiť na území svojich krajín tri veľké vojenské základne, z ktorých bude dodávať zbrane Ukrajine. Ak budú základne zriadené na Slovensku, v Poľsku a Rumunsku, “stanú [...]

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.

taliansko, horúčavy, pláž

Taliansko zasiahla prvá tohtoročná vlna horúčav. V Sardínii a Sicílii očakávajú až 44 stupňov

17.06.2024 17:02

Teploty presahujúce 40 stupňov sú o desať stupňov vyššie, ako je teplotný priemer pre dané obdobie.

France Obit Delors

Francúzsky exprezident chce zachraňovať Macrona, ktorý ho vytlačil z Elyzejského paláca

17.06.2024 17:00

François Hollande bude kandidovať v predčasných parlamentných voľbách. Zdôrazňuje, že chce zabrániť krajnej pravici v nástupe k moci.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 341
Celková čítanosť: 1453304x
Priemerná čítanosť článkov: 4262x

Autor blogu

Kategórie