Herec Tomáš Maštalír podporuje pokračovanie vojny ?

14. júla 2023, luna5, Nezaradené

Herecké povolanie nie je ľahké, nech si myslí kto chce, čo chce.  Občas je  ale  celkom dobre platené. Keďže sa zaujímam o filmy , veľmi si vážim hercov, ktorí dobre vykonávajú svoju prácu.  S jedným z nich si  dokonca  už roky píšem.  O tom, že toto povolanie nie je ľahké, svedčia aj  osobné tragédie mnohých z nich, pretože spracovať emócie nie je jednoduché a chce to silného človeka. Alebo aj fakt dobrého herca, ktorému je už všetko  jedno. Napokon , sú herci,  ktorí dokážu stáť na javisku aj po tom, čo sa dozvedeli o úmrtí vo svojej rodine.  Pred takými sa hlboko skláňam.  Ak sa herec dostane do politiky, môže nastať problém, hoci aj nemusí.  Je však smutné, ak sa dá kúpiť  a robí reklamu politickým stranám , ba čo horšie , všelijakým pochybným produktom a akciám. Najnovšie sa takto zviditeľnil  Tomáš Maštalír. Verejne podporil zbierku na nákup vojenskej techniky na Ukrajinu.   Vraj každé euro  na nákup tanku  pre Ukrajinu je „prejavom ľudskosti“ .

Čo si o tom myslíte, priatelia?  

Ja s vami teraz debatovať nemôžem, lebo mi bol dočasne  zablokovaný prístup do debát. Administrátor mi už vysvetlil dôvod. Ostala som v nemom úžase a so mnou aj redaktorka z iných novín. Neskôr ak mi bude , dúfam, dovolené písať , vám to vysvetlím. To, čo sa v našej spoločnosti deje, nie je normálne. Aj ja som toho príkladom. Budem rada, ak sa aj k tomu v debate vyjadríte  . Pozdravujem týmto ľudí,  ktorí s ľudským prístupom veľa spoločného nemajú. 

K diskusii – pre moj. pokus : (skopírované a mierne upravené z istého zdroja ) : Ukrajinská vláda sa pokúšala dotlačiť spojencov k rozhodnutiu, ktorého by sa mohla chytiť. Hrozby nezabrali. Namiesto rozhodnutia  prišli iba ďalšie frázy o „budúcom členstve“. Totiž – Ukrajina už nemá svoje najcennejšie územie – Krym. Na východne Ukrajiny sa bojuje. Rusko jasne demonštrovalo, že je rozhodnuté rozširovaniu NATO zabrániť silou.Pre Spojené štáty už Ukrajina nie je príležitosť , ale problém, z ktorého nevedia vycúvať bez straty tváre. NATO nemôže povedať Ukrajincom nie, lebo potrebuje, aby boli motivovaní do ďalších bojov, ktoré majú oslabiť Rusko. A áno takisto nemôže povedať, lebo by to mohlo viesť  k tretej svetovej vojne. Západ uviazol v slepej uličke. Dnes je už  zrejmé, že ďalšie rozširovanie NATO je možné buď silou – teda prijatím Ukrajiny a spoločným bojom za jej územia –, alebo dohodami s Ruskom, teda rozdelením Ukrajiny. Do žiadnej z týchto možností sa Spojeným štátom a ich spojencom z Aliancie nechce. Preto budú pokračovať v starých chybách.  Ukrajina má ďalej hrdinsky bojovať. Nie s cieľom dobyť Krym a poraziť Rusko. Na to nemá. Ani s cieľom vstúpiť do NATO. To len tak nepôjde. Má bojovať s cieľom oslabovať Rusko. Aj za cenu vlastného zničenia.  Západ bude posielať  zbrane a šeky  dovtedy, kým bude mať komu…