Založ si blog

S Republikou áno či nie? Peter, veď sa neboj!

Nemusím byť  analytik, politológ , aby som si  nevedela spočítať, že  ani voľby nemusia nič vyriešiť  a kríza  na Slovensku môže  pokračovať ďalej.  Hoci by ich aj vyhral Smer , je celkom možné ,že pôjde do opozície. Robert Fico môže totiž vytvoriť koalíciu   jedine s Hlasom a s národne  orientovanými stranami , prípadne  s drahou nevestou , ak sa , pravda , tá  dá kúpiť napriek  svojim siláckym vyhláseniam, že so Smerom nie.  Národne orientované strany sa teraz spájajú, čo je  veľmi dobre , dokonca  aj Ján Baránek  sa vyjadril, že uvažuje  o mieste na  kandidátke, len aby  sa k moci  nedostalo Progresívne Slovensko.  Problémom Národnej strany  sú však stále nízke percentá. Preto iba s národniarmi  Fico  počítať nemôže. Okrem váhavého Hlasu teda zostáva v hre už len Republika.  No s tou má zase problémy Hlas.  Peter Pellegrini by bol rád premiérom, no má strach z Fica.  Tak sa neboj, Peter!  Skôr so Smerom dosiahneš svoje ciele , ako so Sulíkom a Šimečkom.  Ak pôjdeš  s nimi , skončil si  a asi to už vie aj pár tvojich najvernejších  hlasistov. Povedali ti to?  Alebo  hráte hru na verejnosť? Takže, Peter, stabilitu ti môže zabezpečiť jedine Smer  a národné strany.

S Republikou áno či nie?

Pellegrini , ale aj ostatní sa vyjadrujú, že uhríkovci schvaľujú holokaust , že sú proti SNP, velebia slovenský štát. Je pravdou, že táto strana vznikla z odídencov od Kotlebu. Mnohí vyčítajú Hlasu, že zradil Smer, no na Republiku už takýto meter nepoužívajú. Republiku však tvoria aj bývalí kotlebovci.  Je dobre, že zaujali odmietavý postoj k vyzbrojovaniu Ukrajiny , že kritizujú postavenie  Slovenska v rámci EU a NATO. No na  druhej strane si treba uvedomiť , že každá strana potrebuje voličov a v malom slovenskom rybníku sa už veľmi ťažko loví. A medzi voličmi Republiky určite nájdeme aj tzv. temné sily, teda tých,  čo skutočne neuznávajú SNP a majú aj neprijateľný postoj k holokaustu. Ak ich Republika nechce stratiť ,nemôže sa proti nim jasne vymedziť. Lenže práve v tom je kameň úrazu . Holokaustu musíme povedať jasné nie  a SNP jasné áno. Ak toto Republika  urobí, možno príde o časť voličov , možno aj o niektorých členov , ale možno predsa len  bude akceptovaná aj pre stranu ako je Hlas. Naozaj možno. Treba však skúsiť. Alebo sa jedno bude robiť do volieb  a iné po nich? Aj to je celkom možný ,ba dokonca pravdepodobný scenár.  

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1379482x
Priemerná čítanosť článkov: 4450x

Autor blogu

Kategórie