Nie Jozef Banáš, ale blogerka Ľudmila Križanovská a novinárky Čermáková a Haniková by si nemali robiť hanbu .

15. mája 2023, luna5, Nezaradené

Jozef Banáš patrí k najobľúbenejším slovenským spisovateľom , jeho knihy idú na dračku a pred dvomi týždňami dostal  dve najvyššie ocenenia vydavateľstva Ikar – Platinové knihy za motivačné romány Som Baťa, dokážem to! a Kód 7. Banáš je najprekladanejší slovenský autor, jeho diela vyšli v štrnástich krajinách.

No jeho chybou je , že si dovolí mať na veci svoj názor  a že jeho názor nekorešponduje s tým, čo prezentuje a servíruje čitateľom , divákom či poslucháčom  mainstream.

Ľudmila Križanovská v denníku Sme pred časom zverejnila kritický blog o tom, ako J. Banáš vystupoval v diskusnej  relácii TA3 , kde debatoval o Ukrajine spolu s A. Dankom, Chmelárom  a ukrajinskou aktivistkou. Nejdem rozoberať názory pani Križanovskej , hoci s nimi vôbec nesúhlasím, ale  má  na ne právo, no udrel mi do očí titul blogu  , kde píše“ Pán Banáš , nerobte už  Adele  a Viktorovi  hanbu a v podtitule drzo  dodáva: Ani vášmu  vnúčatku . Naozaj si to nikto z nich nezaslúži.“  A to vraj táto pani  pracovala ako koučka pre ženy ! Zdá sa , že je to obyčajná manipulátorka  a nepozná základné pravidlá slušnosti, pretože rodinní príslušníci a zvlášť malé dieťa by sa v takýchto súvislostiach  spomínať vôbec nemali.Objektom jej blogu mal byť výlučne J. Banáš. Neslušné, neetické , manipulatívne. Ako napokon celý denník SME. Napokon, ako si táto pani dovoľuje napísať , že  Banáš robí svojej rodine hanbu? To hovorila za jeho chrbtom s Adelou a Viktorom?  Na Križanovskú nadviazali teraz  dve redaktorky košického  Korzára , Čermáková  a Haniková, tie asi tiež majú špinavosť v popise práce.- J. Banáš mal v Košiciach prednášku na festivale Vitalfest  s názvom „ O živote, radosti a šťastí podľa Baťu a Altajcov. “Samozrejme, v novinách ho dopredu očiernili  a pošpinili ako konšpirátora. Pritom sa mohli obe dámy   osobne presvedčiť , o čom prednáška je, dostali aj pozvánku ,ale už neprišli . Debatovať s Banášom sa zrejme báli.  Ono to totiž na Slovensku  u mnohých novinárov funguje metódou : pošpiniť, opľuť  a vnútiť,  čo je správne…