Založ si blog

Prečo sme volili Čaputovú , prečo ju voliť už nebudeme a prečo ju voliť netreba

Prečo Zuzana Čaputová  vyhrala voľby? Určite nie preto, že -ako čítam často v komentároch jedného diskutujúceho-, najlepšie  odôvodnila, prečo treba homosexuálnym párom pomôcť pri adopciách detí. Nuž , čo to je za téma? Koľko takých žiadostí na Slovensku existuje? Proste, téma o ničom. Okrem progresívnych aktivistov a mladých ľudí s povymyvanými  mozgami  ľudia volili Čaputovú hlavne preto, že  im pripadala nekonfliktná , mysleli sme si, že bude spoločnosť spájať. Už druhýkrát  po sebe si Slováci  zvolili  neznámu osobu, ktorá nemala skúsenosti  s riadením štátu. Volili skôr nádej, predstavu, a po voľbách narazili na tvrdú realitu. Sprvu sa zdalo, že prezidentka  bude spájať spoločnosť, no ona ju začala polarizovať. Väčšine Slovákov nerozumie , sama  tak povedala . Nikdy o Slovákov nebojovala s takým nadšením ako o Ukrajincov , pravda s výnimkou skupiny  LGBTIQ.   Držala dlho pri moci neschopných babrákov, kryla im chrbát ,lebo bolo potrebné posielať zbrane na Ukrajinu.  Posledná kauza-  kryla vládny biznis dotáciami  a teraz sa ešte sťažuje, že je obeť, lebo sa jej vyhrážajú. Pritom keď sa  dozvedela o Budajovej a Vlčanovej kauze , mala hneď odobrať týmto ministrom poverenie.  Firmy politikov a ich rodín sa  nemôžu obohacovať cez štátne zákazky či dotácie.

Dokonca aj hlúpučká Veronika Remišová po dlhom čase prehodila pár rozumných viet.  Kritizovala prezidentkin postup, lebo podľa nej nemá oporu v Ústave SR ani v ústavnej tradícii. „To, čo pani prezidentka navrhla, nie je úradnícka vláda, ale prezidentská.“ Prezidentka  ignorovala parlament.  Slovensko je pritom  stále parlamentná demokracia.

A noví ministri? Všetci majú s prezidentkou dobrý vzťah, súhlas s prezidentským palácom v základných otázkach doby.  Nenájdu chybičku krásy na tom, čo navrhne Brusel  a kamaráti spoza oceánu.

Keby táto osoba mala viac charakteru a rozumu  , už by nekandidovala.  Vidí, že 60 percent národa ju nechce, a ona sa napriek tomu snaží v politike udržať. Kto z bežných ľudí  by na toto mal žalúdok? Je ale možné, že ju jej  kamaráti   stále presviedčajú , snažia sa izolovať od reality  a tak žije v akejsi umelej bubline. Sú to falošní kamaráti, ktorí ju proste v úrade potrebujú. Pani Čaputová, dokážte ,že vám záleží na svojej rodine, na sebe,  že nie ste splachovacia. Nekandidujte a celkom pekne si niekde v zahraničí ešte môžete užívať život  s pánom Rizmanom.

 

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1379770x
Priemerná čítanosť článkov: 4451x

Autor blogu

Kategórie