Založ si blog

Rozdelenie obyvateľstva v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Kam patríte vy?

  1. Naivní dobráci, idealisti- sú  toho názoru, že Ukrajine treba pomáhať aj za cenu sebazničenia, aj keby mali vyžmýkať posledné kvapky  zo svojho konta , pošlú ich na dobrú vec . Pomáhajú materiálne, s ubytovaním a hoci  by im aj  byty zdemolovali, nevadí…Fascinovane  sledujú mainstream  a nadchýňajú sa každou  správičkou o úspechu UA ,  slovo guru rovná sa u nich Zelenskyj  (prípadne  Čaputová.)   Informácie  o postupe ruských vojsk im navodia stav depresie a zároveň sa vo svojom vnútri  ubezpečia, že je potrebné pomáhať  stále viac a viac
  2. Zapálení bojovníci za spravodlivú vec č. 1 –  nenávidia agresora, teda Rusko a vo svojej nenávistí  idú  tak ďaleko ,že by najradšej  zničili  všetko ruské- ruský šport, kultúru … V myšlienkach sú  schopní na hranici upáliť každého prorusky zmýšľajúceho človeka , do plameňov by  nahádzali aj ruské knihy , Rusko proste treba  zničiť  za každú cenu!  Informácie z mainstreamu  ich privádzajú do stavu vytŕženia  alebo zúrivosti, v závislosti od  potravy, ktorou ich kŕmia médiá.   Ak narazia na  informácie z alternatívnych médií , vedia sa skutočne riadne rozčúliť. Ak by mohli, sadli  by do tankov a tiahli na Moskvu. V duchu.   Ak by došlo na lámanie chleba, zrejme by to neurobili.  Kritické myslenie nula bodov.
  3. Kšeftári, ľudia bez chute a pachu či vône.  Pragmatici. Neanalyzujú, žijú prítomnosťou.  Aj na konflikte sa dá dobre zarobiť, a nielen finančne.  Aj tým, že  budem podporovať  „správnu“ stranu a „správny“ názor, ktorý prezentuje  mainstream , môžem získať, niečo z toho vyťažiť . Možno postup v zamestnaní. Teraz treba konať! Teraz sme tu a po nás nech si príde potopa.  Konajme ,kým sú pri moci  ľudia  proukrajinsky  a proamericky orientovaní.  A ak by  sem prišiel Putin, už dačo vymyslíme , stanú sa z nás kajúcnici.
  4. Kriticky rozmýšľajúci ľudia-  informácie z mainstreamu neberú vážne ,čerpajú z viacerých zdrojov ,snažia  sa  aj v tejto šialenej dobe uchovať si zvyšky zdravého rozumu , snažia sa o nadhľad a odstup a vedia, že pravda býva uprostred  a nie je čierno-biela. Odsudzujú násilie na oboch stranách a uvedomujú si, že jedinou cestou  k zastaveniu utrpenia  sú  mierové rokovania.
  5. Naivní idealisti , potomkovia komunistov z presvedčenia. Duchovne čerpajú  zo starých čias, veria  v silu veľkého Ruska . Občas im  možno blikne kontrolka, hlavne keď vidia zabité mŕtve ukrajinské dieťa  v TV správach , ale  na podstate ich  obdivu k veľkému bratovi-  Rusku to  nič nemení. Nemajú záujem cibriť si kritické myslenie , zo zdrojov skôr veria alternatíve.  
  6. Zapálení bojovníci za spravodlivú vec č. 2.  Veľmi podobní tým s číslom 1.  Protiamericky,  proruskí zameraní. Informácie z mainsteamu absolútne popierajú, jediným zdrojom sú pre nich alternatívne média  a sociálne siete.  Do varu ich dostane každá správa o ruskom víťazstve , veľká ruská zem  je pre nich zárukou, že raz tu bude lepšie, že ruskí bratia pomôžu tým slovenským.  Kritické myslenie nula bodov.  
  7. Extrémisti č. 1. ( a možno aj šťastlivci)-  Vôbec  nesledujú spoločenské dianie, ak nemá súvis s ich priamym  praktickým  životom.  Riešia si svoje  životné problémy  a možno tak akurát vedia, že sa niekde v diaľke bojuje.  Ak aj čosi  občas započujú, vrátia sa rýchlo do bezpečnej milosrdnej bubliny ticha.
  8. Extrémisti  č. 2. – je jedno, či sú  proukrajinskí alebo proruskí,  frustrovaní zrejme od detstva , možno aj týraní , či šikanovaní .Ak by mohli, najradšej by vyrazili do boja sami. Zabíjať a vidieť krv , to im pomôže zabudnúť na to, akí  sú neštastní  vo svojom  vnútri. Správy z mainstreamu  alebo alternatívy ich hecujú , pohľad na násilie im robí dobre. Tam, kde zbrane prekričia strach , ktorý kdesi vo vnútri ich srdca či duše ticho čupí, tam by im bolo dobre.  

Inžinier Huliak rozmýšľa, že sa stane vedcom

19.04.2024

Škandál na škandále. Ani neviem, kto to celé odštartoval. Iste, niektorí neprovokujú náročky. Napríklad taká Dolinková s predčasne narodeným bábätkom v nemocnici , ktorému vraj mohla spôsobiť zdravotné problémy, tá to určite nemyslela zle. Horšie už vyznievajú jej súčasné kroky. Hoci sa na funkciu ministerky zdravotníctva tešila, pilulka jej pravdepodobne [...]

Dankovi ide o krk. Fico vie, čo robí

16.04.2024

V minulom blogu som kritizovala kroky R. Fica, ktorý povedal, že by bolo dobré, aby bol A. Danko predsedom Národnej rady. Samozrejme, Danko s jeho „kádrovým posudkom“ by ani nemal patriť do vrcholovej politiky. Dnes som však čítala dobrý komentár, ktorý síce môj postoj voči Dankovi a jeho plánom nezmenil, ale ukázal v plnej nahote , že Fico si dobre uvedomuje [...]

Názory niektorých rakúskych Slovákov -nemohli progresívci dostať aspoň Korčoka?

15.04.2024

Víkend bol pre mňa relaxačný, pretože som ho strávila s partiou mladých Slovákov žijúcich v Rakúsku. Niektorí z nich tu ešte nejakú dobu pobudnú, lebo riešia svoje rodinné problémy. Časť z nich sa ubytovala u mojej kamarátky , s ktorou sú aj v príbuzenskom vzťahu. Vďaka nim som mala možnosť spoznať názory [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 307
Celková čítanosť: 1372405x
Priemerná čítanosť článkov: 4470x

Autor blogu

Kategórie