Založ si blog

O čom svedčia výsledky včerajšieho referenda

Už dopredu bolo mnohým jasné,  ako dopadne. Médiá sa nám snažili podsúvať , že bude neúspešné. Napríklad TV Markíza odvysielala reportáž, v ktorej  sa pýtala ľudí, či pôjdu na referendum a ako na potvoru  oslovila zväčša    práve tých , ktorí povedali , že sa  ho nezúčastnia.  Denník Pravda  sa zase postaral o trapas, keď deň dopredu zverejnil výsledky referenda. Atď, atď. Výsledky referenda sú a nie sú sklamaním, účasť vyše milióna voličov prehrou podľa mňa nie je.  Prehrou je skôr  do budúcna pre tých, ktorí ľudí odhovárali od účasti, lebo  sa im to môže  v čase, keď budú v opozícii, vrátiť ako bumerang.  Život  nám ukazuje, že tak to väčšinou aj býva. Najviac sklamala prezidentka , ktorá by mala byť nadstranícka . Mohla pokojne vyzvať  ľudí k účasti  s tým , že nechá na nich,  pre akú možnosť sa rozhodnú.

Výsledky referenda poznáme, ale súčasne vieme aj to, že takmer  80 percent občanov Slovenska  si praje odchod tejto vlády , z prieskumov vyplýva,  že ľudia by preferovali voľby v máji alebo júni.

Prečo ich  teda nešlo včera k urnám viac? Ak odhliadnem od toho že aj koaličné strany majú svojich priaznivcov, ktorí pochopiteľne ísť nechceli , je tu istá skupina ľudí  , ktorá sa z objektívnych príčin referenda  zúčastniť nemohla ( napríklad kvôli  chorobe, cestám ,dovolenke do zahraničia, pracovným povinnostiam …) Oveľa dôležitejší je ale fakt, ktorý  referendum zase potvrdil  , že našou  národnou slovenskou povahou  je skôr si len  šomrať, čakať   a povedať si,  že my  chod sveta  aj tak nezmeníme, teda čakajme, lebo od nás to aj tak celé nezávisí.  Takto tu žijeme.  Nadávame, ale reálne robíme málo , aby nastala zmena. Lebo- nechceme mať nepríjemnosti, lebo sme  leniví, lebo sme už  tak unavení zo života  a máme tak veľa svojich starostí, že nám neostanú sily na boj.  A dokonca aj ísť na referendum môže byť pre niekoho záťažou . Mnoho ľudí  si okrem toho  myslí ,že voľby onedlho aj tak   budú, tak nemá zmysel predbiehať vývoj.

Treba však  poďakovať  všetkým ,ktorí  sa referenda zúčastnili. Ako píšem vyššie, malé číslo to nebolo. Teraz už len musíme čakať, aby boli čím skôr predčasné voľby. A hlavne , aby sa Slováci už nedali oklamať  a aby  v nich  dostali hlasy tí, ktorí to myslia so Slovenskom dobre  , zastupujú záujmy našich ľudí a nie  záujmy cudzích mocností .    

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

Inžinier Huliak rozmýšľa, že sa stane vedcom

19.04.2024

Škandál na škandále. Ani neviem, kto to celé odštartoval. Iste, niektorí neprovokujú náročky. Napríklad taká Dolinková s predčasne narodeným bábätkom v nemocnici , ktorému vraj mohla spôsobiť zdravotné problémy, tá to určite nemyslela zle. Horšie už vyznievajú jej súčasné kroky. Hoci sa na funkciu ministerky zdravotníctva tešila, pilulka jej pravdepodobne [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 309
Celková čítanosť: 1378364x
Priemerná čítanosť článkov: 4461x

Autor blogu

Kategórie